Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patshg

czuję się ciągle brudna!

Polecane posty

Mam 19 lat i dbam o higienę, biorę prysznic dwa razy dziennie, używam żelu pod prysznic, peelingu, żelu intymnego, żelu do twarzy, codziennie myję głowę, używam antyperspirantów i perfumów... Ciągle mam wrażenie, że jestem nieświeża, brudna, że brzydko pachnę. Myślę, że to nie jest natręctwo, bo tu nie chodzi o zarazki, nie mam manii mycia rąk i nie boję się dotykać klamek czy innych rzeczy użytkowanych przez wiele osób. Po paru godzinach od prysznica mam wrażenie, że śmierdzi mi z pod pach, że nie przyjemnie pachnie z miejsc intymnych, w ogóle, że skóra ma nieładny zapach a twarz wydaje się przetłuszczać. Robiąc makijaż wyglądam i czuję się ładnie, ale za godzinę czy dwie, mam wrażenie, że podkład nabiera nienaturalnego koloru i konsystencji, że schodzi, że makijaż się rozmazuje. Czuję, że wyglądam paskudnie i maluję się na nowo. Ogólnie uważam, że jestem ładną dziewczyną, jestem szczupła i wszystko jest ze mną ok, nie mam kompleksów, a jednak ciągle czuję się po prostu ohydnie i śmierdząco, tak jakbym w ogóle o siebie nie dbała. Nie wiem już co mam robić... Nie odsyłajcie mnie proszę do psychiatry, bo uważam, że problem leży gdzieś indziej.

Gość Dr igizigi
Moja Droga, bardzo dobrze, że jesteś tego świadoma (ale isnieteje tez opcja , ze moze sama to sobie wmawiasz- bo np. jakis dupek powiedzial Ci, ze smierdzisz, co nie bylo prawdą). Przyczyny brzydkiego zapachu sa przeróżne. Mówisz, ze masz tez problemy skórne, być moze za szybko tracisz pot... sprobuj może ETIAXIL to taki antyperspirant na noc, dla osob z nadmierną potliwością. moze pomysl nad zmianą żelu do ciała, niketóre z nich naprawdę są takie, że umyjesz sie i wydajesz sie śmierdzaca za chwilę. Pomysl tez o dobrym i urozmaiconym odżywianiu (to ma ogromny wplyw na skore) i pij duzo wody (min.1.5 litra czystej wody dziennie). Przyczyna może tez tkwić w ręczkach, ktorymi sie wycierasz, może pierzesz je za rzadko lub w jakimś złym proszku... Bądź dobrej mysli! :D

Dzięki za odpowiedź ;) Nikt mi nigdy nie powiedział, że brzydko pachnę, więc to chyba nie jest jakieś urojenie z powodu czyjejś złośliwości. Zmieniam kosmetyki za każdym razem, nie używam nigdy tych samych, bo ciągle szukam czegoś naprawdę dobrego. Faktycznie wypróbuję też ten antyperspirant co mi poleciłaś, być może będzie dobry. Pozdrawiam

Gość Marzenia się spełniają_*
a może źle się odżywiasz? napisz swój przykładowy jadłospis próbowałaś robić sobie kiedyś kuracje oczyszczające, na przykład pić same świeżo wyciśnięte soki, albo jeść tylko warzywa i owoce przez kilka dni?

Nie jem aż tak źle, taki przykładowy jadłospis śniadanie - mleko i platki / kanapki i herbata obiad - piers z kurczaka, salatki, ziemniaki kolacja - zapiekanka / kanapka oprócz tego między posiłkami czasem jakieś owoce czy coś. Słodyczy dużo nie jem bo nie przepadam. Za to bardzo mało piję, bo nie czuję pragnienia i często zapominam, że trzeba się napić

Gość ..............,....
właśnie że jesz źle... nie będę tu pisać wypracowania na ten temat ale myślę że dieta oczyszczająca którą ktoś ci polecił może pomóc. a nawet jeśli nic nie da, to nie zaszkodzi i będą inne plusy dla zdrowia

Gość Marzenia się spełniają_*
wiele zależy od tego, jak wygląda ta Twoja kanapka na przykład - bo jak to kawałek białego chleba z margaryną i kupną wędliną to moim zdaniem jest to fatalne, śmieciowe jedzenie i potem się to może odbijać na stanie skóry, zapachu, cerze, różnych wydzielinach ciała poczytaj o zdrowym odżywianiu, przeprowadź kurację oczyszczającą (może wg. zaleceń dr Dąbrowskiej? - jest na kafe topik na ten temat) i wtedy zobaczysz, czy jest poprawa - a zmiana nawyków na zdrowsze i tak nie zaszkodzi :) pozdrawiam i życzę poprawy