Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghh

ale jestem jebnięta byłam dziś z bratem na zakupach bo

Polecane posty

Gość fghh

wynajmujemy razem mieszkanie i umówiliśmy się ze raz ja będę płacić za zakupy a następnym razem on , i była moja kolej i on jeszcze papierosy wziął i w ogóle , chciał mi oddać a ja nie chciałam powiedziałam ze następnym razem on płaci . Sek w tym ze ja już nie wyrabiam finansowo , zostało mi 60 zł do 25 września bo wtedy biorę rentę. A do tego czasu jeszcze z 10 razy będzie moja kolej robienia zakupów . Nie wiem czemu tak powiedziałam, nie wiedziałam, ze tak dużo wyjdzie za te zakupy. Ja tam staram się jeść bardzo mało ale on dużo je bardzo . Ja bym jakoś przeżyła do 25, ale musiałabym już tylko dla siebie kupować najpotrzebniejsze produkty. Masakra!!!!!!!!!!!!!

Gość ixyyyyyyyyyyy
z bratem pogadac nie potrafisz?

Gość fghh
to jest poważna sprawa , mieszkam z nim już 2 tyg i wydałam cała kasę. Na początku myślałam że jak zrobię duże zakupy to wystarczy na jakiś czas ale on chce chodzić na nie codziennie niemal. Co mam zrobić ? Mam powiedzieć ze nie stać mnie ?

Gość ale przecież
dziwne z Was rodzeństwo

Gość ixyyyyyyyyyyy
nie, wcale z nim nie gadaj :o matko, zeby z wlasnym bratem nie potrafic sie dogadac

Gość fghh
dodam że niedługo zaczynam studia, mam tylko nieduża rentę a on pracuje i zarabia około 2500 zł

Brat to brat... nie potrafisz czy wstydzisz się z nim pogadać? W jakichś ''dzikich'' relacjach jesteście. Wiadomo, że chłopak więcej je i raczej rozliczanie się po połowie to niesprawiedliwie. Mieszkałam z bratem na wakacjach i nie miałam takich problemów...

Gość fghh
Z własnym bratem własnie trudniej . Wyobrażałam sobie ze taniej będzie gospodarować we dwójkę. Ale teraz wolałabym chyba sama ;(

Gość fghh
I on jak wspominałam sporo pali i jak jest moja kolej to ja funduje mu te papierosy . Teraz naprawdę mam w portfelu 60 zł po dzisiejszych zakupach i jestem przerażona!!!!!!1

Gość ixyyyyyyyyyyy
ale to on nie wie, ze ty nie zarabiasz i nie stac cie na takie duze wydatki?

Gość robtada
wstydzisz sie bratu powiedzieć że brakuje ci kasy ? szok

Gość ixyyyyyyyyyyy
jak jest moja kolej to ja funduje mu te papierosy ale chcial ci zwrocic za papierosy, to ty odmowilas :o

Gość włos_na_4
nie masz kasy a wiele rodzin poszukuje opiekunkę do dziecka

Gość fghh
Pracowałam tydzień przy ulotkach ale się skończyły i pieniądze dadzą mi dopiero na koniec września . Już naprawdę nie wiem co robić:(:(

Gość ixyyyyyyyyyyy
pogadaj z bratem

Gość fghh
Nie wiem czemu odmówiłam :(:( Powiedziałam ze następnym razem on kupuje jedzenie . Myślałam ze to będzie za jakiś tydzień , że to jedzenie starczy. A on chce jutro znów jechać na zakupy. Czyli jutro on zapłaci a potem znowu ja będę musiała a nie mam skąd !!!!!!!!!!!!!!1

Gość ale przecież
a ile TY masz miesięcznie na życie? W jakim mieście? Jakaś nienormalna sytuacja

Gość ale przecież
jesteś na pierwszym roku studiów? Powiedz, że się przeliczyłaś, że będziecie musieli jakoś inaczej te zakupy rozgrywać bo nie wyrobisz. Robicie obiady w domu czy dodatkowo jecie w mieście?

Gość włos_na_4
czy z bratem śpisz na jednym łóżku ?

Gość fghh
879zł renty mam , w tym 450 zł za mieszkanie płace , od października zacznę 1 rok studiów

Gość Perw mobilna
A co kupiliście i ile wydałaś? Może nie umiecie gotować i kupujecie gotowe żarcie dlatego dużo wydajecie. 😴

Gość ale przecież
no i jak to sobie wyborażałaś z tą kwotą? Bo nie wiem? Że będziecie tyle samo wydawać na jedzenie? A rachunki za telefon? NA uczelni też są wydatki. Idziesz do jakiejś pracy? Ludzie, nie lubie braku wybobraźni

Gość fghh
Nie , on jada na mieście , ja nie mam tyle kasy sama sobie coś zrobię , głównie coś z ziemniaków taniego jakieś potrawy a on nie lubi tego . Mówi ze woli jakieś inne i sam stołuje się poza domem. Teraz głównie pieniądze poszły na papierosy , lepsze wędliny, jakieś sery , słodycze on lubi bardzo tez . Razem wyszło 148 zł a dla mnie to bardzo dużo tym bardziej ze za 2-3 dni znów mam kupować;( !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Perw mobilna
No to jak on będzie robić zakupy to nabierz więcej jedzenia. 😴 Widać, że w ogóle nie planujecie niczego. Większe zakupy róbcie raz w tygodniu, drobne rzeczy można dokupić w osiedlowym sklepie, np. kilka plasterków wędliny (20dag. szynki-koszt max 6-7zł). Na większe zakupy róbcie listę i mniej więcej będą się te zakupy powtarzać, wtedy będzie sprawiedliwie. A żeś nie chciała od niego kasy za papierosy to jesteś zwyczajnie głupia. 😴

Gość fghh
A bo jestem naprawdę zdołowana. Szczerze to myślałam ze to będzie inaczej wyglądało, nic tylko się powiesić.......

Gość grunt jej się pali pod nogami
to i trudno się logiki i chłodnej kalkulacji spodziewać. Działa w paniece :D. Pewnie sama brata namawiała na wspólne rachunki, "bo myślała, że będzie łatwiej". No cóż, autorko, nikt ci tu zakupów nie zrobi, albo pogadasz z bratem, albo poszukaj "sponsora", skoro żadnej innej pracy nie chcesz szukać.

Gość monalisa.
róbcie sobie oddzielne zakupy i tyle

Gość ixyyyyyyyyyyy
co to za pomysl, zeby co drugie zakupy ktores z was placilo? przeciez wiadomo, ze raz kupuje sie wiecej, innym razem mniej trzeba bylo sie zgodzic jak chcial ci oddac kase a nie teraz pluc sobie w brode i bac sie pogadac z wlasnym bratem zyjecie jak obcy ludzie

Gość fghh
Wiem że jestem głupia :(:( z ta kasa za papierosy to wyszło tak szybko a ja byłam w szoku ile znowu wyszło ze dopiero jak odmówiłam zorientowałam się co zrobiłam. Więcej jedzenia jak on będzie kupował nie chce brać , ja tak dużo nie jem. To co on je przez tydzień to mi wystarczyło by na 2 miesiące . Teraz tylko myślę jak wybrnąć z tej sytuacji, ja do 25 bym się przemęczyła z sześćdziesięcioma złotami, tylko musiałabym go unikać?? Jak będzie moja kolej to mam mówić ze nie mam czasu iść na zakupy czy co?