Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baska3d23

żałuję studiów!! czy dobrze robię?

Polecane posty

Gość baska3d23

Przez 3 lata studiowałam Zarządzanie na UE. Radziłam sobie świetnie- bo nie trudno, powiedzmy sobie szczerze - radzić sobie na tak niewymagającym kierunku. Naczytałam się na forach różnych głupstw, że kierunki humanistyczne, to kopalnie bezrobotnych, a że znałam swoje możliwości, to widziałam także, że poradzę sobię i na studiach humanistycznych i ekonomicznych. Stwierdziłam, że połącze nauke na Zarządzaniu i znajomośc języków. Jakże wielkie było rozgoryczenie, kiedy dostałam się, spotkałam się z dezaprobatą ze strony rodziców, a na studiach nie nauczyłam się niczego konkretnego!Ach, to były trzy stracone lata. Kierunek nudny i ogólny do bólu. Dostałam się na mgr na Finanse i Rachunkowość stacjonarnie na mojej uczelni. Do tego, chciałabym studiować filologię - język angielski i niemiecki- zocznie na dobrej państwoeej uczelni. Zaoczne mogę opłacać sama, bo dorabiam. Moi rodzice mnie krytykują, twierdzą, że nie jestem zdecydowana, że nie wiem kim chce być w życiu, że po roku pewnie zmienię, i co oni powiedzą znajomym?! Boże! Powiedzcie, czy ja dobrze robię?!

Gość masakraaaa do potegi
robisz bardzo dobrze. sama chce teraz dodatkowo studiowac filologie bo skonczylam stosunki miedzynarodowe ale to za malo

Gość baska3d23
tak, wiem, że tak powinnam robić! Niestety mam wrażenie, że jestem niestała i sama nie wiem czego chcę, a co za tym idzie - wszyscy mają o mnie takie zdanie. To mnie męczy niesamowicie ;(

Gość baskajakwyzej
czy ktoś może doradzić? :D

Gość baska3d23
swędzi mnie łiła a na filologii ponoć żadnego dobrego chuja :(

Gość madzia8u89ww
ja cię zasmucę, jestem po anglistyce, o pracy w szkole zapomnij, mozesz dorobic na korkach, w szkolach jezykowych chca tylko na umowe o dzielo, nieiedy umowa zlecenie ale rzadko, do korporacji na anglojezyczne deski jest spora konurencja, do mnie jeszcze nawet nikt nie zadzwnil, studia sknczylam 2 lata temu. tyram na umowe zlecenie jako lektorka w przedszkolach.