Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Janek z Marymontu

Jak można nazwać dziecko Amelia??

Polecane posty

Gość wywrotka poł
kuźwa mam dość tego lansu Widać że nawet palcem nie stalal w USA :o nie masz tam kasy, jesteś nikim, i nic ci z imienia, tyle mogą co dziecku nadac kratynskie imie

Gość wywrotka poł
A moje dziecko jest bardzo otwarte, imie Oliwierek nie musi mi sie podobać, tak samo jak Dżesika- mi sie to z robakiem kojarzy, i obrzydza, a Max- to dla psa imie a nie dziecka

Gość kuźwa mam dość tego lansu
no fakt baletu nie ćwiczyłam, więc ze staniem na palcach u mnie kiepsko :D myśl sobie że jesteś SWIATOWA, bo wołasz dzieciak Marysia, twoja sprawa :D

Gość wywrotka poł
Ja mysle że ty bardzo światowa jestes ogladając "podróże z wakacje" :o

Gość wywrotka poł
Takie dziecko o durnym imieniu obleśnie spolszonym "Dżesika" pewnie podziekuje mamusi że ma takie " międzynarodwe" imie ;D

nie oglądam TV, wolę książkę poczytać, ale domyślam się ze to jakaś hamerykańska telenowela w stylu mody na sukces... Jesli Twoje dziecko tylko za imię będzie ci mogło za 20 lat podziękować, to GRATULACJE :O ja wolałabym otrzymać podziękowania za WYCHOWANIE, no ale kto co lubi ;)

Gość wywrotka poł
kuźwa mam dość tego lansu Rozumiem że czytasz przewodniki po życiu w USA, kobieto zmień swój nick na-agilipollao bedzie IDEALNY :D

nie Twoja spawa co czytam, wymieniam się na ten temat z ludźmi na odpowiednim poziomie. Tu piszemy o tym jak żałosne jest lansowanie swojego dziecka imieniem.

Gość wywrotka poł
Ja gdyby czytała to forum nie bedac w polsce tylko u siebie, to bym myslała że tu idelana kobiety są, prawie 96% katoliczek które w poszanowaniu wiary wychowują dziecko swoje, przy tym nadają nie świte imiona :D bo wiare mają tylko w niedziale jak do koscioła idzie:) wszystki tu są takie madre czytaja- ale w polsce prawie nikt nie czyta ksiązkki, nawet w tv o tym mówia, ale tu same idealne, gdyby nie mieszkała tyle lat to bym nie uwierzyła :classic_cool:

Moja córeczka ma na imię Amelia . Dla mnie to imię jest piękne . Brzmi delikatnie , ale bardzo intrygująco i ciekawie . Do tego kojarzy mi się z mądrością i słodkością . Dla mnie kobieta o imieniu Amelia jest skromna oraz delikatna , a zarazem stanowcza i mądra . Każdemu kojarzy się z czymś innym :) Ja np. nigdy bym nie nazwała dziecka Dżesika , Aldona , Iza , Zofia itp ... ale szanuję rodziców za ich wybór bo dla nich na pewno kojarzy się z czymś wspaniałym :)

Gość wywrotka poł
Nie ma to jak sie polansować Brajanem, pewnie Paweł nie robi takiego wrazenia

Skracam : Ami ,Amelka, Amelusia , Ameli , ale najczęściej mówie Amelia . Zdarza się powiedzieć Melonek . Ale nie Mela bardzo rzadko Mela - baaaaaardzo .

"nawet w tv o tym mówia," no, jak w Tv mówili, to musi być święta prawda :D PS nie jestem katoliczką.

Gość Uspokoj sie,,,
A jakiz to skrot amelusia,Chyba zdrobnienie...amelusia ma wiecej sylab niz Amelia wiec jaki to skrot?:o

Gość gość
ja nazywam się amelia znajomi mówią na mnie amelka ciesze się że nie nazywam się np. wiktoria mam bardzo orginalne imię.

Gość gość
estera jeszcze Amelciusia można mówić :D ja tak mówię do swojej AMELCIUSIA :) a jak ona była maleńka to mówiła o sobie CIUSIA - słodko nie :)

Gość gość
Imię Amelia nie "pochodzi" od zespołu wad wrodzonych, tylko z germańskiego, i możecie być pewne że w różnych odmianach jest starsze od sklasyfikowania choroby. Jakby ktoś nazwał chorobę "zespołem Antoniego" to znaczy że wszyscy rodzice dający tak dzieciom na imię mieliby coś nie tak z głową? Sama mam w rodzinie małą Amelkę, imię mnie nie zachwyca ale musiałabym mocno poprzestawiane mieć żeby w jakikolwiek sposób to komentować. Nawiasem mówiąc, słyszałam już że imię mojego synka jest jak dla psa, chociaż to stare polskie, z pochodzenia też germańskie imię.

Gość gość w dom
Klementynka :D

Gość gość
a mój syn ma na imie Tomek i bardzo mi się podoba

Gość gość
Amelia to piękne imię. Po co mówić "Mela" ?

Gość ssssssssssssssss
a ja mam Iwona na imie,z germanskiego znaczy luczniczka i co?

Gość gość
hahahahaha

Gość gość
wcale nie żart z tą emalią, kuzynka setna woda po kisielu dała dziecku na imie Amelia, a jak potem prababcie która była na chrzcie pytaliśmy jak małej na imię to sie chwile zastanowiła i powiedziała że tak jak ta farba do ścian EMALIA

Gość gość
gosc wyzej zgadzam sie z tb

Gość Rozumu nie macie
W krajach anglojęzycznych wiele osób ma na nazwisko Down - i co, kazalibyście im je zmieniać tylko dlatego, że kojarzą się wam z zespołem Downa? ;) Wielu z was pewnie nie mieści się to w głowie, ale łacińska nazwa wady rozwojowej polegającej na braku kończyn(y) oraz pochodzenie imienia Amelia nie mają ze sobą ABSOLUTNIE NIC wspólnego, mimo że w języku POLSKIM brzmią identycznie. Imię powstało bowiem od starogermańskiego słowa "amel" (lub "amal") oznaczającego "pracowity, pilny, odważny", a nie od GRECKIEGO "μέλος" oznaczającego "kończynę" (swoją drogą ciekawe, że wykorzystano słowo łacińskie oraz greckie do utworzenia nazwy choroby, co by wyszło, gdyby pozostali przy łacinie? Może ktoś wyjątkowo nie lubił jakiejś Amelii?)

Gość Rozumu nie macie
Dodam, że "μέλος" czyta się jako "melos". ;) W liczbie mnogiej: "melea".

Gość gość
Ten skrót MELA jest też beznadziejny - mi kojarzy się ze smarkiem (sorry). Imię Amelia to dla mnie ta sama kategoria co Nikola, Blanka i Dżesika. I kilka innych jeszcze.

Gość gość
amelia to porazka tak samo jak wiktoria i maja

Gość gość
Mi się podoba. Mam synka Olka i będę miała w maju córkę Amelke :)

Gość gość
jestem piekna kocham siebie i wszyscy mnie kochaja 333 www.youtube.com/watch?v=WKZKItSfrTw