Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyyynaaa

ile dac lekarzowi i jak to załatwić?

Polecane posty

Gość Justyyynaaa

Znajoma poprosiła mnie o rade bo jej mama będzie miała operacje na serce. Dostała telefon z kliniki w ktorym podano jej termin zabiegi a ona sie denerwuje bo nie ma pojęcia ani kto będzie ten zabieg robił ani ile sie teraz daje i jiedy przed czy po operacji. Nie wiem co jej doradzic a bardzo bym chciala. Jak ktos ma w tym temacie doswiadczenie niech napisze bardzo prosze

Gość pan Kaczmarek
nie dawaj żadnych łapówek, oni są bogatsi od ciebie a jak dasz to zlamiesz prawo, stracisz pieniądze a wcale nie zostaniesz lepiej potraktowana

Gość sdfguioio
to jest tak: operacja sie udala pacjent zmarl 50/50

Gość Perw mobilna
:o

Gość daj 200-500zl wtedy osoba
przeżyje. Jak nie dasz nic to czeka cie pogrzeb. Lekarze to chuje

Gość Justyyynaaa
o przestańcie ja pytam poważniePrawo prawem ale to powazna operacja i dziewczyna sie boi o matkę , nie ma za dużo ale chce cos dac , pytanie tylko ile i kiedy?

moja matka ostatnio złamała nogę, czekała ją operacja i trzeba było wkręcać śrubę, lekarz powiedział że trzeba czekać na zabieg 4 tygodnie, ojciec dał 200zł lekarzowi i zaraz znalazł się termin za 2 dni :o

Gość sdfguioio
ojciec dał 200zł lekarzowi i zaraz znalazł się termin za 2 dni :D:D:D za 200 zl to chyba termometr znalazl:D

Gość Justyyynaaa
una ma już termin na koniec października wiec nie o to chodzi, Chce po prostu dac żeby zrobili najlepiej jak mogli, tylko nie wie nawet komu bo nie zna z bazwiska lekarza który będzie robił operacje

Gość Justyyynaaa
ona ma już termin na koniec października wiec nie o to chodzi, Chce po prostu dac żeby zrobili najlepiej jak mogli, tylko nie wie nawet komu bo nie zna z bazwiska lekarza który będzie robił operacje

Gość sdfguioio
ojciec dał 200zł lekarzowi i zaraz znalazł się termin za 2 dni :D:D:D za 200 zl to chyba termometr znalazl:D

Gość Justyyynaaa
ona ma juz termin na konkretny dzień wyznaczony wiec nie o to chodzi. Chce coś dac żeby zrobili najlepiej jak mogli ale nie wie nawet komu bo nie ma pojęcia kto bedzie robił operację

akurat 200zl wystarczyło :)

Gość jaq
wez sie opanuj! przeciez lekarz moze to zgłosić na policje, i dopiero będzie. myślisz że ja mu koleżanka da kasę, to lepiej jej wykonają operację? kompletne bzdury. moja mama miała raka wycinanego i nawet nikomu nie przyszło do głowy dawać jakąś łapówkę.

Gość assa tadarassa assa
"Dostała telefon z kliniki w ktorym podano jej termin zabiegi " czyli za ustalenie terminu nie trzeba juz płacić :) A tak poważnie - lekarz wykona operację niezależnie od tego, czy dostanie kasę, czy nie. Nie wyobrażam sobie, że bez kasy mógłby cos zrobic gorzej - bo niby co? Pół operacji?

Gość Justyyynaaa
dzięki za wszystkie rady prosze o jeszcze

Gość CO TO ZA ZWYCZAJE?????
Jasne uczcie lekarzy,żeby brali łapówki!!!!! 😡 Wykonanie operacji jest psim obowiązkiem lekarzy.Chyba płaci ubezpieczenie, co nie? Byłam w szpitalu na haluksa i nie zaplaciłam nawet złamanego grosza,ale widziałam jak jedna z pacjentek biegała po oddziale z kopertą.Nawet się z tym nie kryła,pewnie uważała to za zaszczyt? Idiotki i tyle!!! Szlak mnie trafia jak czytam te durne pytania! SPADAJ STĄD LASKA! 😠

Gość Perw mobilna
Szlak to może być górski. 🖐️

Gość Justyyynaaa
Laska ale ani ja ani ty nie zbawisz świata ani tym bardziej moja znajoma, niby to jest oczywiste ze ubezpieczenie że obowiązek ale nie dziw sie że dziewczyna nie chce ryzykowac, poza tym operacja na otwartum sercu to nie halluks

Gość najmadrzejsza Anna
ujebalabym łapy temu, ktory bierze i temu, ktory daje!!! przez takich jak autorka na trzeba czekac kilka lat na zabieg, bo te koorwy sie tak nauczyly! sprywatyzowac i po problemie, nie bede musiala placic tego koorewskiego zusu, bo teraz place a gdy chce isc do lekarza, to musze isc prywatnie... no albo czekac pare miesiecy na wizyte

Gość Jessssuuuu
najpierw latają za lekarzami i wtykają im kasę a potem narzekają na łapówki...chadzaj sobie po prywatnych gabinetach i rozdawaj pieniądze jak masz taką potrzebę. :(

Gość To cuchnąca sprawa!
Jeżeli lekarz będzie przyzwoity to powiadomi prokuraturę że wciskasz jemu łapówkę.Teraz lekarze nie są już tak odważni żeby brać łapóy! Zbyt dużo o tym się mówi w mediach.Lekarz może to odebrać jako prowokacje i możesz mieć sprawę karną! Radzę nie próbować takich posunięć,to może się zle skończyć dla pacjentki!

Gość Perw mobilna
"ale nie dziw sie że dziewczyna nie chce ryzykowac" Co za chora mentalność. :o Uważasz, że lekarz gorzej wykona operację, bo nie dostał kasy? :o :o :o :o :o

Gość Justyyynaaa
Nic nie dawa oto dlaczego : W operacjach dotyczących serxca nie uczestniczy jeden lecz kilku lekarzy : jeden przyjmuje, drugi prowadzi,potem są ci co operują itp. Tak wiec możesz dać nie temu co się napracował najbardziej :) PS średnia kardiologa w szpitalu to ok 15-20 tys złotych delikatnie licząc wiec jeśli dasz kwiaty (za 50 zł) to wystarczy. Mama zapewne pracowałka i odprowadzała składki na lekarzy przez swoje dotychczasowe życie Nie kupuj żadnej flaszki bo oni nie są w stanie tyle wypic co dostają

Gość Idiotyczne pytanie!!!!
Nie podszywaj się pod znajomą,bo wiadomo że to chodzi o ciebie.Przez takie france przyzwoici ludzie czekają latami na zabieg,czy operację.Zaraz cie wyczaję skad jesteś1 Warto by zająć się taką rurą jak ty!

Gość Mojej znajomej ojciec
był w szpitalu leżał kilka dni i nikt za bardzo go nie badał nikt z lekarzy nie wiedział co mu jest...trochę polepszyło się i już do domu mieli wypisywać...jak ona dała w łapę (ordynatorowi) to inna gadka od razu zaczęli coś z nim robić ,badania itd.Pielęgniarki latały w tę i z powrotem. Jeśli chodzi o bliską osobę to raczej proponuję dać coś.

Gość Justyyynaaa
Jejuuu jeszcze raz powtarzam ze nie chodzi o przyspieszenie terminu i ze przez to inni bedą czekali latami jak większość z was zarzuca bo ona termin już ma. I jezcze raz prosze nie róbcie nagonki i nie zbawiajcie świata za pomoca jednej osoby bo czy ona coś da czy tez nie to dla calej służby zdrowia nie znaczy nic. Prosze o życzliwe rady, jeśli ktos uwaza że nie trzeba dawac to ok

Gość ixyyyyyyyyyyy
ale po co dawac skoro juz wszystko jest zalatwione? a to czy operacja sie uda czy nie zalezy nie tylko od lekarzy moze sily wyzsze powinna tez oplacic

Gość Justyyynaaa
no niby tak, sama nie wiem, może chciala zeby jej mama nie była potraktowana jak na przysłowiowej tasmie, sama nie wiem

Gość ixyyyyyyyyyyy
to musialaby oplacic caly personel medyczny