Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaania7

rezonans glowy z kontrastem

Polecane posty

Gość maaania7

Heej jestem dziewczyną mam 18 lat, miala jakas dziewczyna wlasnie taki rezonans robiony kiedys? albo chlopak ? ; p jakie to uczucia ? na czym to dokładnie polega? strasznie się boje a musze isc na to .. prosze o odpowiedzi jakies

Gość trollo
ale czego się niby boisz bo nie rozumie? Tego że każą Ci pół godziny bez ruchu leżeć w buczącej maszynie czy czego bo nie kumam?

uczucia żadne. nic nie czujesz. jeżeli płatne to dokładnie dopytaj bo robią w bambuko np. cena za sam rezonans niby niska-atrakcyjna ale kazą dopłacać za kontrast lepszy i wtedy drożej Cię wyjdzie.

Gość maaania7
no z kontrastem to podają ci cos tak ? bo nie rozumiem o co chodzi z tym kontrastem ? boje sie bardziej wyników i że slabo mi będzie czy cos . ;

Gość Mariollaa.
Ja mam robiony co 4-5lat. Badanie jest troche niefajne przez to falowe buczenie no i fakt ze przez ok 30min musisz lezec bez ruchu w takim jakby tunelu. Kontrast podaje sie w trakcie podania (na chwile wysuwaja Cie z tego tunelu i wstrzykuja Ci plyn w zyle, najczesciej przez zalozony przed badaniem weflon). Jest on aplikowany po to, aby miec dokladniejszy obraz badanej czesci ciala (w Twoim przypadku glowy, mozgu, przysadki czy tam czegos innego. Z.reguly potem czlowiek czuje sie ok, ale ja pamietam, ze kilka razy po badaniu bolala mnie glowa i bylam zamulona.

Gość Mariollaa.
*w trakcie badania, a nie podania

Gość ja będę miał rezonans,
ale bez kontrastu, ze względu na uczulenie