Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama czwórki dzieci

Mamy dużych rodzin - łączmy się

Polecane posty

Gość ciekawe, ile
Nie uważam tak, ale wiem, że w szkołach dzieci bardzo pilnie przyglądają się i oceniają ubrania, wyposażenie szkolne i ogólny wygląd dziecka. i na tej podstawie tworzą się grupy. No cóż, jednak chciałabym, żeby moje dziecko należało do grupy tych fajnych :P Dzieci są bezlitosne, podobnie jak znudzeni żonkosie :P

Gość KONTRABANDA
jeśli miałoby należeć do grupy fajnych tylko ze względu na ubrania - to czy oni śa naprawdę tacy fajni ?

Gość ciekawe, ile
Marny podszyw, prośba o wykazanie większej elokwencji :P A i żonkosie nie ruchają w niedziele- raczej siedzą przy rodzinnym rosole :P

Gość ciekawe, ile
Nie chodzi tylko o ubrania. Dziecko dobrze ubrane, mające faje rzeczy, jest automatycznie bardziej pewne siebie, przez co jest bardziej szanowane i lubiane w otoczeniu, przez co utrwala się jego pozycja "fajnej osoby", itd.

Gość KONTRABANDA
i to n ie dizeic są znudzone i puste ,ale rodzice , którzy mi takie poglądy wpajają - że jesteś fajny jak jesteś bogaty . Czy trudno się później dziwić ,ze dorosłe dzieci odwiedzają matkę tylko wtedy kiedy czegoś od nie chcą ?

Gość wsiowa babka
Ja sama pochodzę z rodziny wielodzietnej:) i od rodziców dostałam bardzo dużo miłości .Nigdy nie zazdrościłam swoim kolegom niczego ,wręcz przeciwnie. W moim domu zawsze pachniało ciastem,było pełno śmiechu. I tak sobie przypomniałam jak mój najstarszy syn poszedł do przedszkola i jak pewnego razu pojechałam Go odebrać,zobaczyłam w oknie chłopca z przyklejoną buzią do szyby. Zapytałam sie pani ..dlaczego mały nie wyszedł na plac zabaw? Nauczycielka powiedziała ,że jego mama zabroniła ,bo mały ma firmowe ubrania i może zniszczyć:(

Gość ciekawe, ile
Nie trzeba wpajać żadnych poglądów. Po prosty: kupujesz dzieciakowi firmowe ciuchy. Inne dzieciaki to widzą i bardziej go "szanują", on to czuje i czuje się fajniejszy itd. I tak to działa. Można się zżymać, ale tak funkcjonuje świat. A rodzice, którzy z zasady usiłują zwalczać istniejący porządek, hodują zwykle klasowe odrzutki, którym inne dzieci zabierają kanapki i drobne na picie :P

Gość ciekawe, ile
" Nauczycielka powiedziała ,że jego mama zabroniła ,bo mały ma firmowe ubrania i może zniszczyć" No to już jest durnota :D :D Pewnie mamusia wyrwała się z biedaszybów, złapała męża bogatszego, ale i tak drży o ubranka dziecka :P

Gość KONTRABANDA
i " bardziej go szanują " ...... :D niewiele wiesz o szacunku, prawdziwym lubieniu i przyjaciołach - nie tylko z nazwy :)

Gość wsiowa babka
ciekawa,ile...w jakim Ty żyjesz świecie? aż mi Ciebie żal:(

Gość ciekawe, ile
chodziło mi o "szacunek" na jaki stać dzieciaki :P Uciekam, miło było!

Gość KONTRABANDA
i ile ty masz lat ?:) bo raczej niewiele :) bez obrazy .

Gość KONTRABANDA
a komu potrzebny taki " szacunek " ?:D

Gość ciekawe, ile
mam 24 lata :P I właśnie mąż jednej z Was grozi, że się zabije, jak nie odbiorę telefonu :P Dlatego dziecko, jeśli już, będzie wychowywane samodzielnie :D Komu potrzebny taki "szacunek"? Zapytaj swoje dzieci. Cześć!

Gość KONTRABANDA
moje dzieci nic nie wiedzą na temat " szacunku za pieniądze " Ale ty jak widzę wiesz bardzo dużo . I poglądy jakie wyznajesz maja odzwierciedlenie w twoim życiu . Szkoda tylko ,ze takie jest o no nieszczęśliwe .

Gość wsiowa babka
Tylko czy Ty sama ,siebie szanujesz? myślę ,że nie:(

Gość Ojciec czworki dzieci
Przeciwnicy wielodzietnych rodzin - na jakiej podstawie uwazacie, ze nasze dzieci nie chodza w firmowych ciuchach? Dlaczego Wam takie rodziny kojarza sie wylacznie z patologia? Jestem ciekawy Waszej odpowiedzi?

Gość wsiowa babka
Moje dzieci nie chodzą w firmowych ciuchach ,dlatego ,że im na nich nie zależy . Nie maja wpajane ,że firmowe znaczy lepsze . Starszy syn jak chciałam mu kupić oryginalne dresy ,powiedział ...co ty mamo ,co ja snob jestem.

Gość zapIątana
pewnie nie chcial ci przykrosci robic bo wie ze ws na to nie stac :O

Gość wsiowa babka
Mylisz się ...stać nas.

Gość ambroisine
jak se sami chcecie miec tyle dzieciow -to fajno -ale jak robicie to bo Kk nakazuje to jestescie idiotami-dla myslacego człowieka kazdy kaplan to gówno i skurwiel -a religijni idioci koncza w biedzie ze stadem dzieci a ich religijne autorytety maja ich w dupie-zadni kaplani i politycy nie pomaga biednym wielodzietnym rodzinom - 1/4 polskich dzieci jest niedozywiona , dzieci glodne kradna w sklepach - a ci pierdoleni ciemniacy kaza rodzic i potepiaja nawet jednodzietnosc-zeby se chuje jebani fiuta do ust wkladali i se ssali

Gość ambroisine
ojciec wlasciciel załozyciel ma miliony bo je wyłudza od idiotow co mu wierzą ale czy sypie na biedne dzieci kasą - no nie

Gość ambroisine
kto kaze rodzic -niech siadzie odbytem na pal a ptaki wyjadaja mu oczy

Gość ambroisine
kapłani i politycy to gówno bo okradaja obywateli równo

Gość bastienne
ci skurwiele co kaza rodzic- niech im imadło gienitalia zmiazdzą a ptaki oczy wydłubia

Gość elfrydda
kazdy kaplan to gowno i skurwiel

Gość KONTRABANDA
a my po południu świętowaliśmy święto wina , nakupiłyśmy sobie z dziewczynkami korali ,a mąż parę butelek wina :)

Gość zaraz cie
zwyzywają , że pijecie przy dzieciach a m ozę n awet je upijacie , tka że uważaj ....

Gość KONTRABANDA
oczywiście ,ze pijemy przy dzieciach :) Np . przy obiedzie to przecież trudno , żeby nie widziały :D