Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy helpingum

do informatyka lub znajacego sie na internecie pilne!!

Polecane posty

Gość pomocy helpingum

filmy tzn polskie seriale ciagle mi buforuja i nie moge ich ogladac. ogladalam seriale np m jak milosc do czasu wakacji normalnie ( za darmo) ale teraz walcze z kompem bo nie da sie ogladac bo buforuje non stop tzn buforuje 3 sek i film leci 3 sek. juz nie wiem co poczac np dla sprawdzenia wlaczylam seans-online.eu i normalny film 1,5 gzodz. leci normalnie , a te seriale nie! na innych stronach tez mi buforuja, na wszystkich sprawdzalam, nie wiem co sie dzieje, jakos 16 sierpnia weszlam na platformatv.pl telewizja na zywo ale tam dopiero buforuje, moze ktos pomoze?

Gość pomocy helpingum
wyszło 18, to źle?

Gość pomocy helpingum
mam neostrade 1024 , liveboxa tego nowego / przez 6 lat byl stary livebox i zadnych problemow nie bylo, a teraz jakies dziwne , bo film amerykanski normalnie obejrze, a tych seriali nie moge ping 95 ms predkosc pobierania 1,39 mb/s predk. wysylania 0,26 mb/s

Gość pomocy helpingum
to wyzej to podszyw

Gość bazyli:d
1 mb to troche malo do plynnego działania potrzeba 3. ping 95 wysoki tez ma to znaczenie..

Gość pomocy helpingum
mam jeszcze taki problem ( obecnie mam wlaczonego netbooka) lacze sie przez wifi , ale mam tez stacjonarny , i wczoraj jak go wlaczylam to bylo: pobieranie adresu sieciowego a za chwile: brak polaczenia i tak na zmiane, jakby cos blokowalo. a stacjonarny z netem lacze przez adapter usb. zawsze bylo ok. a wczoraj o 23. nagle netu nie mialam, czerwona lampka swiecila na liveboxie. ale dzis juz jest dobrze. ale zaznacze ze jakies 2 tyg temu , tez nie mialam w piatek neta ( lampa czerwona) a potem w sobote byl , ale po 12.00 juz nie, wiec zadzwonilam , oni powiedzieli ze nic, zadna linia nie uszkodzona , i z racji ze to byla sobota to powiedzial ze w poniedzialek zrobia. ale w sobote wieczorem juz byla naprawiona. ale jak bylam na linii tej technicznej to moj netbook tez chwile chcial sie polaczyc a za chwile przerwano, tak teraz mam z polaczenie przez adapter usb, przez kabel dziala, ale musialam komputer do przedpokoju przeniesc by sprawdzic.

Gość bazyli:d
dzwonic do tepsy masz ping bardzo wysoki, pewnie pakiety gubisz.

Gość pomocy helpingum
wiesz, ale do konca czerwca normalnie moglam ogladac serial na necie a teraz nic a nic , caly tydzien walcze z tym , polaczenia IPv4 - internet polaczenia IPv6 - brak dostepu do sieci - czy tak ma byc?? jakosc sygnalu: znakomita szybkosc: 54 mb/s i tak patrze na typ zabezpieczen, zawsze byl wep, a teraz jakis wpa2-... a z tym pingiem, ze za wysoki mowisz to co to moze oznaczac?? :(

Gość pewnie starty komputer
i nowy flash :)

Gość pomocy helpingum
aha dzieki , no cos mi sie nie podoba, myslalam ze to cos z kompami, ale to cos z netem ciekawe jak mi to rozwiaza, bo ja mam juz tego dosyc a czy moglbys mi odpowiedziec na to : ip4 i6 bo mnie dziwi, z tam nie ma internetu?

Gość pomocy helpingum
akurat to nowy i nie tani netbook firmy lenovo , 2 lata ma, kosztowal 2lata temu 1.500 zl male miasto niegdy z netem nie bylo problemow jak mialam starego ( ksiazkowego) liveboxa

Gość pomocy helpingum
wielbiciel, linia telef. to ja nie pamietam, ale neostrada razem z ta linia te kabelki to 7 lat temu, z przyczyn osobistych musislam rok temu na siebie przepisac i oni mi odinstalowali i jeszcze raz od nowa zainstalowali , to bylo w listopadzie rok temu wiosna mialam problem, bo internet blokowal telefon stacjonany nie mozna bylo dzwonic) i okazalo sie ze net blokuje telefon i dali mi znow nowego liveboxa, ale ja widze ze cos z nim nie tak

Jeśli działają seans-online.eu oraz youtube 480p/720p to wina niestety leży po stronie komputera, słaby procesor jak to w Netbooku i morderczo ciężkie aplikacje do odtwarzania filmów !

Gość pomocy helpingum
czy tak powinno byc: polaczenia: IPv4 - internet IPv6 - brak dostepu do sieci ???

Jeśli działają seans-online.eu oraz youtube 480p/720p to wina niestety leży po stronie komputera, słaby procesor jak to w Netbooku i morderczo ciężkie aplikacje do odtwarzania filmów !

Gość pomocy helpingum
czy tak powinno byc: polaczenia: IPv4 - internet IPv6 - brak dostepu do sieci ???

Po pierwsze idź do tepsy(teraz Orange) i zwiększ prędkość netu, od paru tygodni za 49 zł (umowa na 2 lata) jest łącze 10 razy szybsze niż masz teraz (lub mniej - maksymalnie ile linia wyciągnie), wolniejszych już nie ma. Skoro blokowało telefon to podejrzewam, że masz stare kable zarówno w domu jak i od domu do najbliższej skrzynki tepsy, stąd aż tak duże zakłócenia (wysoki ping o tym może świadczyć). Przyślą jakichś magików, zmierzą parametry linii i w razie potrzeby wymienią Ci kabel od domu do najbliższej skrzynki za darmo. no chyba, że problem jest z kompem albo liveboxem, ale powyższe i tak nic Cię nie będzie kosztowało, a zobaczysz kosmiczną poprawę 🖐️

Gość pomocy helpingum
youtube tez mi przerywa, wczoraj sprawdzalam wczoraj jeszcze wlaczylam laptopa firmy asus i tam tez te filmy przerywaly , te seriale znaczy sie

Gość pomocy helpingum
wielbiciel dzieki, jutro z rana zadzwonie do nich, ale nie wiem czy bede przedluzac umowe, bo ponad 100 zl place bo telefon, chyba ze tylko na rok i zawiesze sobie linie . myslalam zeby wziac internet od netii ten za 29 zl , i 70 zl bede miala miesiecznie , a tel. stacjonarny juz naprawde tylko do jednej osoby dzwonie tez sporadycznie

Jeśli weźmiesz net z Netii za 29 zł, to jeszcze będziesz musiała płacić tepsie za utrzymanie linii, jakieś 20-parę zł, a dostaniesz prędkość tylko 1 Mbit, czyli tyle ile teraz, a to trochę mało na te czasy. Myślę, że lepiej zostać w tepsie, wziąć 10 Mbit za 49 zł + zawieszenie tel. za 21 zł, płacisz w sumie 70 zł i masz neta jak ta lala, tylko jak mówie prawdodpodobnie kable trzeba wymienić.

Gość pomocy helpingum
za jakies 2mies. bede rzadko w domu i nie wiem czy calkiem zrezygnowac z (bylej) tp czy na rok przedluzyc i zawisic linie. kiedys mialam orange free ten za 39 zl mies. to byl koszmar , po obejrzeniu kilku klipow na youtube strony otwieraly sie do 15 min. ale to bylo jak mieszkalam gdzie indziej, nie w domu , na szczecie juz te 2 lata minely troche mi szkoda bo bo przez 6 lat bylo super , a rok temu jak musialam na siebie przepisac ( wiem ze moglabym tylko przepisac ) to babka mi wmowila ze musze od nowa zainstalowac i teggo nowego liveboxa mam z ktorym sa problemy . technicy osttnio jak byli mowili z tamte ksiazkowe byly niezawodne

Gość pomocy helpingum
aha,... bo jak przegladam te internety , czyli przy netii tez musze miec linie ( wypadlo mi z glowy to ) ja juz w listopadzie bede chciala zawisiec linie bo mnei nie bedzie nawet takie lokalne nety , ale to w domkach a w blokach juz drozsze te 70 zl moglabym placic bo ja 10 zl za liveboxa place mies. dzierzawe ; myslalam rok temu z na rok wezme , a routera nie chcialam bo tez nie mialam kasy wtedy dzieki Wam za pomoc :) milej niedzieli:)

Orange free to net z sieci komórkowej, nie nadaje się do oglądania filmów w necie, bo natychmiast zżera Ci limit pobierania danych. Do filmów tylko nielimitowane łącze stacjonarne. a jak potrzebujesz mobilnego netu, to polecam Aero2, jest darmowy do końca 2014 roku, jedynie 20 zł kosztuje zwrotny depozyt i trzeba sobie kupić modem USB jeśli nie masz (ok. 100 zł). Minusem jest prędkość, jedynie 512 kbps, czyli połowa tego co masz teraz. Filmy będzie ładować trochę dłużej (lekkie przycinanie), no ale za darmoszkę :classic_cool:

Gość pomocy helpingum
dzieki:) wlasnie slyszalam o tym darmowym necie tez mam modem od orangee free ( nie znam sie kompletnie na tych sprawach hehe ja narzaie nie bede przedluzala umowy , w list. mi sie konczy , jakos na swieta bede w domu to wtedy najwyzej, wiem ze potem umowa przechodzi na czas nieokreslony, a wczoraj tez na gl.stronie czytalam ze kto nie przedluzy to oni wlasnie na ta opcje co chyba pisales beda przenosic automatycznie