Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Viqqsia

5 posiłków dziennie- dieta

Polecane posty

Gość Viqqsia

Hej, hej. :) Chciałam podpytać czy któraś z Was jada regularnie w sensie 5 mniejszych posiłków dziennie lub jak kto woli 2 główne i 3 przekąski. Ja ostatnio zaczęłam, ale nie mam pomysłu co gotować i co jeść żeby schudnąć. Rano jem płatki z mlekiem i rodzynkami, później jajko, albo dwa i serek, czasem kromkę razowego a'la pumpernikiel, później 3 posiłek to pierś z kurczaka z curry i warzywami, 4- jabłko i 5- znowu jajko z serkiem białym, albo jakiś jogurt naturalny. Czy ktoś z Was prowadzi taki tryb dla lepszej sylwetki? Jeśli tak to napiszcie jak zaczynaliście i może jakieś przykładowe 'dania', bo na razie jem na wyczucie można powiedzieć. ;)

Gość Viqqsia
Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś się przyłączy do 'dyskusji'. :)

Gość chciałabym, chciała :)
zalozylam podobyn temat na dietach. chcialabym wiedziec jak zdrowo jesc zeby nie byc glodnym i miec energie

Gość piłeczka7890
Ja się przyłączę. Już 5 dni staram się ograniczać. Wczoraj zgrzeszyłam ale jakoś chęć szczupłej sylwetki jest silniejsza i dalej kontynuuję. Więc również jestem ciekawa pomysłów.

Gość Viqqsia
Może ktoś Nam pomoże. :) Nie ogarniam, a serio chciałabym z tym, że mi trzeba jak krowie na rowie- to, to, to i to.

Gość Viqqsia
A co do słodyczy to radzę sobie właśnie jedząc rodzynki. Mleko, zwykłe płatki Corn Flakes i trochę rodzynek- później nie chce się słodkiego.

ja zamiast rodzynek wolę suszone śliwki, pomagają w przemianie materii, na mnie działają ;)

Gość piłeczka7890
Też jadłam rodzynki zamiast słodyczy. Tyle że one też podobno mają sporo kalorii.

Gość Viqqsia
Ja zrobiłam sobie mix rodzynek z żurawiną, ale jak mi się znudzi to śliwki też wydają się dobrym pomysłem. :)

na wodzie bym chyba nie zjadła. wole jogurt naturalny z musli

Gość Viqqsia
Faktycznie- ale za owsianką nie przepadam. ;)A podobno węglowodany rano są okej tym bardziej, że to jest garść płatków, a nie pół paczki. Tak mi się wydaje.

no niestety te suszone owoce mają duzo kalorii, ale mają też duzo błonnika i na pewno lepiej jeść cos takiego niż słodycze

też kiedyś na wodzie bym nie tknęła - na początku dodawałam trochę mleka i rodzynek, a teraz już na wodzie zjem ;p

Gość Viqqsia
A musli ma dopiero cukru, te Fitnessy itd. Już chyba lepiej jogurt z płatkami owsianymi, może trochę jakiś otrębów i właśnie ze 3 śliwki, rodzynki czy cuś. Nie wiem czy to jest okej, bo się nie znam, ale na czuja byłoby spoko.

Gość Viqqsia
Albo jakiegoś owoca wkroić.

Gość Viqqsia
Albo jakiegoś owoca wkroić.

Gość piłeczka7890
Ja jem na śniadanie kawałki pomidora i jaja na twardo zmieszane np z małą łyżeczką śmietanki lub jogurta naturalnego.

dlaczego cukru? są tam zwykłe płatki roznych zbóż plus orzechy laskowe

Gość Viqqsia
Ewentualnie jakiś owoc wkroić do jogurtu, albo dodać malin, borówek- mniami. :) Ja też czasami na kolację podsmażam sobie kiełki na patelnię z tuńczykiem w oleju słonecznikowym- nie dodaję więcej tłuszczu tylko to co z tuńczyka. Dodaję paprykę mieloną, trochę bazylii sypnę,oregano(akurat miałam pod ręką), sól i czasem pieprz.

tak w ogóle to jak nie schudnę chociaż 5kg do końca roku, to chyba będę musiała się wybrać do dietetyka ;/

tak w ogóle to jak nie schudnę chociaż 5kg do końca roku, to chyba będę musiała się wybrać do dietetyka ;/

Gość Viqqsia
Ewentualnie jakiś owoc wkroić do jogurtu, albo dodać malin, borówek- mniami. :) Ja też czasami na kolację podsmażam sobie kiełki na patelnię z tuńczykiem w oleju słonecznikowym- nie dodaję więcej tłuszczu tylko to co z tuńczyka. Dodaję paprykę mieloną, trochę bazylii sypnę,oregano(akurat miałam pod ręką), sól i czasem pieprz.

pomidorami też sie zażeram póki jest sezon, uwielbiam je pod kazda postacią

Gość piłeczka7890
Nie przesadzaj że 5 kg nie schudniesz. Ile ważysz?

nie spinaj się to tylko nick, nick nie musi mówić nic o danej osobie :o

Gość Viqqsia
Spokojnie, w kupie siła- kupy nikt nie rusza jak to mówiła moja Chemica z LO. :)Damy radę- mam nadzieję, że ktoś się nad nami zlituje i dopomoże. :) Jak coś to się wspieramy, staramy doradzać, tu jedna coś wyczyta, tu druga i powoli ruszymy ciałka na minus. :)

a ile chciałybyście schudnąć, ja z 7 kg :o

Gość piłeczka7890
Już mam radoche:D ja wydarłam ze strychu stare gazety, jest ich ponad setka nawet więcej i każdą przeglądam i jak jest np jakaś rada to wycinam. Zaraz wam coś napiszę ciekawego.