Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola 123

Wybór Szkoły

Polecane posty

Gość Ola 123

Witajcie. Mam ogromny problem. Nie wiem co zrobić. Chodzę do 2 klasy liceum. Planuję sobie troszeczkę o studiach, bo już niedługo trzeba będzie wybierać przedmioty do matury.. Chodzę do liceum humanistycznego. Może macie pomysły na jakąś szkołę policealną lub studia zaoczne.? Myślałam o dziennikarskiej lub fotograficznej, ale nie wiem do końca. Liczę na pozytywne i mądre odpowiedzi.

Gość kieruj się własnym rozumem
my Ci tu możemy powiedzieć, które kierunki są modne i fajne, ale nie powiemy Ci, po czym znajdziesz pracę, jak będzie wyglądał rynek pracy za 5-7 lat, gdy skończysz studia i co lubisz robić. Najlepiej zrobisz teraz, jeśli zapoznasz się w miarę możliwości z tymi zawodami, które rozważasz tzn. jak mniej więcej przebiega kariera dziennikarza i fotografa (co mogą robić, gdzie składać cv, jak zarabiają, jakie dodatkowe kursy im są potrzebne) - poczytaj np. wywiady z osobami wykonującymi ten zawód. Idź do biblioteki i wypożycz branżową prasę, książki. Przejrzyj to, przejrzyj oferty pracy. Może w internecie znajdź jakieś forum dla dziennikarzy i dla fotografów i tam zapytaj o porady.