Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosposia samosia

CZY TO CZAJNIK ELEKTRYCZNY JEST POWODEM WYSOKICH RACHUNKOW ZA PRAD

Polecane posty

Gość Premium Diamond
przez ostatnie 2 dni Ci tu ludzie odpowiadali. Co jeszcze chcesz usłyszec? Niedorozwinięta jesteś czy spamujesz ot tak sobie cipo?

Gość inzynier serwisowy//zablok
Tia Przecież pisałem to setki razy MIKROFALA KUCHENKA ELEKTRYCZNA CZAJNIK BOJLER Komputer stacjonarny PLAZMA Największe zjadacze prądu. mikrofala minimum 1,5KW Kuchenka minimum 1,5kW - 3kW Czajnik minimum 1kW max 2,5KW Bojler minimum 1kW max 10kW Komputer stacjonarny minimum 250W Laptop ZAWSZE mniej niż 50W 90W jak jest naprawdę super mocny i ładuje baterie Plazma może sobie pisać na niej 100 czy 200W 1kW sie spodziewaj Lcd bierze ok 50W są i 30W Więc 80pln miesięcznie/30 dni / 0,67 pln (cena1kw) daje 4h używania czajnika dziennie. Coś za dużo. Musiałaś coś jeszcze dołożyć.

poprawka 80 pln co 2 miesiące więc wychodzi 2h dziennie. No i fakr że pewnie zawyżyłaś to jak najbardziej :) 15 min rano 15 do obiadku 15 wieczorem + goście. I liczyłem tylko 1kw czajnika A jak masz 2kw to daje 1h dziennie czyli wszystko jest ok

Gość ERKA MOMENT
NIE NIE NIC NIE DOLOZYLAM SPORO GOTUJEMY WODE A ZA PRAD PLACE CO DWA MIESIACE

PRZECIEŻ CI POLICZYŁĘM ZE SIĘ ZGADZA Jeśli masz czajnik 2000W - 2KW I gotujesz nim codziennie 1h to wychodzi dokładnie tyle ile podałaś.

Gość ERKA MOMENT
BOZE JEDYNY BUTLE GAZU MIALAM NA 3 TYGODNIE WCZESNIEJ TERAZ JUZ PONAD DWA MIESIACE MAM ALE ZEBY TYLE PRADU CIAGNAL CZAJNIK ZASTANAWIAM SIE CZY NIE ZREZYGNOWAC Z NIEGO BO CHYBA TROSZKE ZA DUZO WYCHODZI JEGO UTRZYMANIE HMMM

Gość ixyyyyyyyyyyy
kto gotuje wode 15 min w czajniku elektrycznym? :D

A jak myślisz czemu ludzie rezygnują z sprzętów które podałem ?? Koszt bojlera to ok 250pln Koszt płyty elektrycznej 100pln Koszt piekarnika zależy ile kto uzywa 30 - 100pln Koszt mikrofali koło 60pln Koszt plazmy nawet 400pln I wydajesz blisko 1 tyś pln na rachunki MIESIĘCZNIE. Koszt przepływowego ogrzewacza wody dla porównania to ok 60pln Koszt kuchni gazowej z piekarnikiem max 80pln Koszt telewizora LCD nawe 8h dziennie * 50W = 0,4kW * 30 dni = 12kW * 0,67 = 8pln Porównaj do 400 za plazmę. PROSTE ?????? Niestety w polsce elektryczność jest droga.

1kw tyle akurat gotuje. 2,5KW ok 5min 3kw około 3min Łatwo to przeliczać przecież. Innymi słowy 4 -5 gotowań wody w elektrycznym dziennie = 40pln miesięcznie. Pomijam ekspresy do kawy bo to są dopiero małe elektrownie :P I polecane przez was dolcze gusto (zaszetka 2,5pln prąd koło 70gr) To ja wolał bym wyjść do kawiarni na kawę za 5pln.

Gość ixyyyyyyyyyyy
jasne i codziennie rano czekac 15 minut na herbate hahahahahaha, co za glupota

Gość Premium Diamond
sorry koleś, ale taki z ciebie inżynier jak z koziej dupy waltornia. Ta plazmę to nie wiem z czego wyliczyłeś, ale bredzisz jak potłuczony. Otóż wyobraź sobie, że posiadam takową; 50 cali. Chodzi pod PS3 średnio 2-3 godziny dziennie i jakoś moje rachunki nie przekraczają 150 zł za dwa miesiące. A oprócz tego mam czajnik elektryczny i piekarnik elektryczny również. Więc gwno wiesz, a robisz tu z siebie bóg wie jaki autorytet. Otrząśnij się więc, nie lobbuj na LCD i przestań pociskać swoje dyrdymały

ha ha ha 2- 3 h dzienie tak ? Czyli 60 - 90h miesięcznie = powiedzmy 50pln miesięcznie tak ? Więc policz mi ile cie wychodzi 1h pracy? 1kw kosztuje 0,67 pln Pobór plazmy nie zależy od wielkości jak byś chciał wiedzieć. Dlatego plazmę 50 cali kupisz za 1600pln a 50 cali lcd za 2500pln. To nie lobby tylko fakt. I promował bym nie LCD a LED. Wówczas masz nawe 20 -30W tylko tu już dokładasz do tv 300 -500pln i sensu ekonomicznego brak.

Ide kto chciał to się dowiedział Kto nie wierzy nich zmierzy. W biedronce / tesco itd czesto na promocji a jak nie to na allegro za 20 - 30 pln idzie kupić watomierz - miernik zuzycia energi. Wpisujecie stawkę ok 0,67pln Podłączacie jakieś urzadzenie i pokazuje wam zużycie. Chcecie to zostawiacie tak na miesiąc i wam wyliczy ile kosztuje wasza plazma..

Gość mhm mhm 86
inzynier serwisowy//zablok ty to juz nie powinienes sie odzywac idz wlaczyc czajnik to za 15 min zrobisz sobie herbatke

Gość krótka kurtka do tego
Bzdura u mnie chodzi tylko komputer, lodówka, raz na 3 dni zmywarka, i raz na tydzien pralka. Zero telewizora, zero czajnika, kuchenka na gaz i rachunek za pół roku za prąd mam ponad 900 złotych

zdura u mnie chodzi tylko komputer, lodówka, raz na 3 dni zmywarka, i raz na tydzien pralka. Zero telewizora, zero czajnika, kuchenka na gaz i rachunek za pół roku za prąd mam ponad 900 złotych Raz na pół roku :) czyli co 6 miesięcy nie co 2 Daje ci to miesięcznie 150pln czyli całkiem normalnie jeśli masz dom a nie mieszkanie. Jeśli mieszkanie rachunek jest powodem zmywarki. ewentualnie stacjonarnego komputera. Na zmywarkę nic nie poradzimy. Proponował bym też zakupic z 3 ledy. Do kuchni i do sypialni np. Wówczas zamiast 100W będziesz zużywać 7W

Gość aanulkaaa
czajnik moze miec wysoki pobor pradu. ale polecam ci rozejrzec sie za biernymi oszczednosciami na pradzie. mi udalo sie duzo zaoszczedzic poprzez zmiane dostawcy energii elektrycznej na firme Axpo - maja po prostu najlepsza oferte wg mnie ;)