Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aciday

socjologia vs zarządzanie vs filologia polska

Polecane posty

Gość aciday

Co według Was jest najlepsze?

Gość Dyrektorke stary cap
lepiej nie idź na studia niż na takie gówniane kierunki

wszystko straszne...ale jak juz cos z tego to jednak to zarzadzanie...bo po tym to praca w jakimkolwiek biurze, na hali produkcyjnej, gdziekolwiek...

Gość aciday
Dyrektorke stary cap ludzie idą na studia też dla siebie, dla wiedzy, a nie tylko, aby znaleźć pracę. Dla Ciebie to może gówniane kierunki, ale dla kogoś mogą być naprawdę ciekawe.

Ja skończyłam FP, bardzo ciężkie studia, czasochłonne i pracochłonne. A pracy po nich nie ma.

Gość aciday
Ktoś jeszcze się wypowie?

Gość aciday
Rhovannion - dzięki za konkretną odpowiedź. A jaka specjalność jeżeli mogę zapytać? P.S wszystkie kierunki to studia uzupełniające.

Gość aciday
podbijam

Gość aciday
1991 dziewczyna a co Ty robisz?

Gość aciday
gówniany kierunek - jak się nie dostanie na aplikacje. Poza tym nie jest zbytnio trudny - sama pamięciówka.

nie uwazam, zeby byl to gowniany kierunek, nie rozumiem czemu mialabym sie nie dostac na aplikacje? chciec to moc, to ze trzeba sie uczyc to zadna nowosc, ale jesli skreslasz go tylko dlatego bo to pamieciowka i wg Ciebie nie jest trudny to Twoja sprawa...wyzej wymienione kierunki to za to szczyt mozliwosci...

Gość akantka
filologia polska. ja studiuję na łódzkiej AHE właśnie polonistykę na drugim roku i na moim wydziale non stop wiszą oferty pracy :)

Gość songtosaygoodbye
filologia polska to fajny kierunek, na pewno poszerza horyzonty :) fajne też są filologie germańska czy angielska :) po nich raczej nie ma problemów ze znalezieniem pracy :)

Gość nie złapiecie mnie
Ja jestem magistrem filologii polskiej i właśnie dostałam się na drugi stopień i socjologii i zarządzania. Niestety nie wiem jeszcze jak jest na dwóch ostatnich kierunkach, więc nie podpowiem. Ale nie znam osoby po filologii, która żałowałaby wyboru. Ja jestem szczęśliwą polonistką. Choć oczywiście BEZROBOTNĄ.

Gość edziebedzie
Na slowianska idz, bardzo ciekawe studia!

Gość co za konus!
Ja też jestem po polonistyce. Uwielbiałam studia, teraz bardzo lubię swoją pracę. :) Może i kokosów nie ma, ale jestem szczęśliwa.

Gość ze co prosze?!
Filologia polska trudna? A to się uśmiałam. Zapraszam na polibude, albo na uczelnie medyczne, zobaczycie co to trudne kierunki ;]

Gość nie złapiecie mnie
W sumie filologia polska daje chyba większe możliwości znalezienia pracy niż zarządzanie. Mam też wrażenie, po tych bluzgach które słyszałam na wydziale zarządzania, kiedy składałam papiery, że kształci mądrzejszych ludzi. Co prawda jestem bezrobotna, ale wiem, że dam sobie radę :)

Gość o rany julek
a moze by tak wybrac cos zgodnego z wlasnymi zainteresowaniami, hm? idzie taki/taka na studia dla papierka a potem mamy roznej masci "szpecjalistow"...

Gość ssnecz
dla mnie filologia polska, nawet moja kuzynka składała ostatnio na ahe na filologia e polska, mam plany pracy w agencji reklamowej jako copy i pewnie się jej uda :)

Gość iudnh
wszystkie trzy kierunki są do dupy, taka prawda, nikt nie powie ze jest inaczej, ok rozumiem ze ktos to robi bo lubi, ale nie oszukujmy sie nie są one wymagające, a co do prawa, bez aplikacji jako mgr prawa tez mozna prace znaleść i to dobrą.

Gość kurdupelka85
zarządzanie - jak pojdziesz gdziekolwiek to masz szanse na szybszy awans niż bez tego

Gość absolwent zarządzania
Wszyscy by chcieli żeby po obojętnie jakich studiach państwo dało im pracę za 3000 netto ale komuna już się skończyła.Ja skończyłem zarządzanie w tym roku i znalazłem w miarę dobrze płatną pracę. Ale myślę o założeniu swojej firmy bo po tych studiach mam doskonałą wiedzę na ten temat.Tak samo jest z prawnikami jest ich już pełno i jedni pracują w zawodzie inni nie.Ja nie żałuję że poszedłem na zarządzanie!

Gość aciday
absolwent zarządzania - dzięki za wypowiedź. Ja właśnie chce podobnie - ta wiedza ma mi pomóc w otworzeniu swojego biznesu. Jaka specjalność?

Gość aciday
akantka - filologia polska jest fajna..., ale jednak wolę coś innego - bo humanistyczne studia już mam w sumie, a teraz bardziej coś do tego chce zrobić :) A oferty pracy jakie?

Gość aciday
songtosaygoodbye - zgadzam się, ale do filologii obcych trzeba jednak mieć zamiłowanie, a to nie dla mnie w sumie (ewentualnie filologia polska... inne obce - odpadają) - choć można po tym naprawdę mieć fajną pracę (np. tłumacz albo zdać egzamin i tłumacz przysięgły)

Gość aciday
nie złapiecie mnie - i co wybrałaś już coś: socjologia czy zarządzanie? JAkie masz możliwe specjalności na tych kierunkach? Ja raczej idę w kierunku zarządzania - tak myślę, lub inżynierskich studiów.

Gość aciday
ze co prosze?! Jeżeli nie masz predyspozycji do studiów humanistycznych - to dla Ciebie będą trudne te studia - i odwrotnie jeżeli chodzi o studia techniczne.