Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciemna masa - Weronika

drogie mamy pomocy!nie mam pojęcia jak podgrzać jedzenie.

Polecane posty

nie śmiejcie sie :o ale dowiedzialam sie dzis ze jutro zajme sie wujka córka ktora ma 13 miesiecy a ja nic nie wiem nic nie umiem a ze mam 20 lat to wszyscy wychodza z zalozenia ze musze wiedziec.Wiec juz po fakcie nie umialam odmowic bo sparalizowalo mnie to co uslyszalam to maja byc tylko 3h ale dla mnie najgorsze i badzcie wyrozumiale i prosze odpowiedzcie na moje pytania bo rodzicom boje sie zadac a juz zwlaszcza cioci bo zdaje sobie sprawe ze sa banalne ale ja nie wiem nie chce zrobic cos zle bo moze potem małej zaszkodze wiec: 1.Jak podgrzać obiad w mikrofalówce tzn-na ile gdzieś 1min?mniej?wiecej? włozyc słoiczek zakrecony czy otworzyc?przelac do miseczki małej(plastikowej)nic sie nie stanie?nie wystrzeli jedzenie albo miska mi sie nie stopi? 2.jak zrobic herbatke dla dzieci 1łyzeczka czy 2? woda przegotowana tak? 3.jak ewentualnie przebrac wiem ze tego bardzo nie lubi gdy sie przez glowke cos jej zdejmuje. Pewnie lezycie ze smiechu:o ale mi nie jest bo chce wypasc dobrze a to sporadyczna sytuacja wrazie co beda pod telefonem i gdybu cos sie dzialo w ciagu 15 min pojawia sie w domu ale nie chce wyjsc na niezdare.

zapytaj wujka bo ie wiadomo czy dziecko pija herbatę. Sloiczek mozesz na gazie w kąpieli wodnej (odkręcony sloik wklądasz do garczka z odrobiną wody) albo w mikrofali np na minutę (przełóż do miseczki ale ceramicznej albo w sloiku a potem DOKLĄDNIE to wymieszaj i sprawdz przed podaniem czy nie za gorace (skosztuj- nie otrujesz się mimo ze wyglada okropnie) ;)

no nie,prosze niech ktos cos napisze zlituje sie nade mna glupia ale naprawde to nie to samo dla mnie co sobie odgrzac boje sie ze cos zepsuje:o

o dziekuje :) wiem ze pije bo dziś wlasnie piła jak była u nas.A ciocia powiedziala tak : 'wiesz dasz rade o 13 w mikrofalowce podgrzejesz sloiczek i jej dasz' dlatego pytam akurat o mikrofalowke

Gość Na herbatce masz napisane jak
robić. Co do jedzenia to przełóż do miseczki i nastaw na około 1-2 min i sprawdź.Musi być ciepłe żeby bez dmuchania podać dziecku.

ale te miseczki typowo dla dzieci plastikowe z jakimis misiami i bzdetami sie nie roztopia? wiem GŁUPIE pytanie ale ja pojecia nie mam! i boje sie ze tak gorace bedzie ze to eksploduje i bede musiala zbierac zupe ze ścian mikrofalówki :o

na miseczce od spodu powinno być napisane czy można jej używać w mikrofali, jednak ja przełożyłabym dla pewności do jakiejś ceramicznej miseczki i tak podgrzała. ewentualnie w kąpieli wodnej (wkładasz odkręcony słoiczek do garnuszka z gorącą wodą i podgrzewasz)

Gość Na herbatce masz napisane jak
Jezu-czy ty nigdy nic nie podgrzewałaś w mikrofali że tak to przeżywasz??Masz 20 lat to nie powinna się straszyć mikrofalówka!!!Włóż do zwykłej miski albo głębokiego talerza.

jasne ze podgrzewalam ale ja nie jem w miskach disneya plastikowych nie chcialabym bałaganu zrobic tam albo coś zepsuć

Gość no i ???????????????????
Na opakowaniu herbatki jest napisane, jak ja przyrzadzic. Ja sloiczkowe obiadki podgrzewalam inaczej. Opiekowalam sie chlopcem w tym wieku. Nalewalam goraca wode do garnuszka i wkladalam otwarty sloiczek, wystarczy kilka minut i gotowe, przed podaniem mieszalam zawartosc slioczka i sprawdzalam, czy nie za gorace.

dziekuje już dam sobie rade po prostu przełoże to do cerminczego naczynia a potem do tej jej miseczki i tyle

ale moze sprawdz wczesniej czy cieple jest jedzenie,bo ja podgrzewam obiad w 40sek.po minucie juz za gorace by bylo. herbate wg opisu na pudelku,przebrac dasz rade:-)