Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToIJa

Jak?????

Polecane posty

Gość ToIJa

Jak ubrac mala na pierwszy spacer? Ma byc 22 stopnie. Spacer bedzie 1.5 godzinny bo mam kilka spraw. Wczoraj byla na balkonie 40 min.

Gość mama 6latki :))
Bez przesady xD kwadrans? jak jest 22 stopnie?:D Toż to nie jest środek zimy! :D Teraz wszystkie matki przegrzewają swoje dzieci. jak widze jak dzieciaki są poubierane+ koniecznie osłonka na wózek to pusty śmiech mnie ogarnia :D Autorko... dziecko leżące ubiera się o jedną warstwę więcej niż siebie... to by było na tyle.

oczywiscie, ze nie zaszkodzi godzina :D ani półtorej godziny... ludzie to 22 stopnie!!! moja pierwsze spacery miała w środku zimy!! było minus 10 a czesto minus 15 stopni i wychodziłam z nią nie na 15 minut a na pół godziny, potem na godzine nie przesadzajcie

Ja moją małą zabrałam pierwszy raz na spacer na pół godzinki, następny trwał już 2 godziny. Żyje, jest zdrowa. Ubierz ją w bluzeczkę z długim rękawem, długie spodnie i cienką czapkę.

Gość do autorkiiii
1,5 godziny na pierwszy spacer? jebnieta matolico ogarnij sie max 40-45 minut

i nie przegrzewaj. Mieszkam w Uk i tu dzieci ubiera się tak samo jak dorosłych. Ciekawe dlaczego mniej chorują?

Gość LaMania
troszkę cieplej niż siebie ubierz, i jak jest ciepło to niech będzie na dworze i pół dnia :)

I czemu autorkę obrażasz takimi słowami? Juz widzę jak ktoś posłucha rad takiej ordynuski... gratuluję wychowania i kultury

kassiiulla. wiadomo nie można przegrzewać dziecka ale nie pisz tu o uk bzdur bo mieszkając tam powinnaś wiedzieć jaki jest stan zdrowia tamtejszych seniorów - reumatyzmy i inne tego typu dolegliwości.

do autorkiiii Bo co, jak potrzyma dzieciaczka pół godziny dłużej to rozchoruje się? Popadnie w nieuleczalną chorobę lub umrze? Kobieto ogarnij się. Najgorsze co robią matki to chuchają i dmuchają na dzieci w najmniej odpowiednim momencie?

Jordan.pl Przepraszam bardzo a w Polsce seniorzy może nie chorują? Skoro jest ciepło to dlaczego ma nie wyjść z małą na dłuższy spacer? Werandowała ją już 40 minut.

są pewne zasady jak się z dziećmi postępuje. Tak w Polsce ludzie starsi lepiej się "trzymają" :D Generalnie mam to gdzieś róbcie co chcecie z tymi spacerami

Jordan.pl Nie powiedziałabym że lepszy ale ok. W Polsce tą zasadą jest chowanie dzieci pod kloszem gdy tylko zawieje mocniej wiatr? Na mnie rodzice chuchali i dmuchali - teraz przy każdej okazji choruję, moje rodzeństwo tak samo. Nie zabierali na spacery gdy tylko mocniej zawiało... Wtedy myśleli że robią dobrze - teraz przekonali się że nie.

Gość LaMania
a co jest złego w spacerze dłuższym niż godzina???

kassiiulla. ty chyba mylisz pojęcia, to że ktoś stopniowo przyzwyczaja dziecko to warunków poza domem to jest dla ciebie chowanie pod kloszem???? żartujesz sobie chyba

Gość domdassaa
kassiulla, tępa babo nie zauwazasz subtelnej roznicy miedzy PIERWSZYMN SPACEREM a ogolnie hartowaniem? rozróżniasz nieco? bo jak nie to spadaj i nie dawaj swoich rad z dupy:O

kassiiulla. - idź wykąp niemowle w kwietniu w oceanie bo tak robią w uk, widziałam na własne oczy. ciao

Gość masakra..przeciez
22 stopnie to jakby w domu dziecko bylo... z pierwszym dzieckiem wyszlam najpierw na 20min,a potem juz na 1.5godz,a byl luty drugiego wcale nie "werandowalam" bo bylo cieplo jak sie urodzil i 3 dni po powrocie do domu bylismy juz na dlugim spacerze

Mała była werandowana 40 minut. A wy piszecie że 1,5 godzinny spacer przy 22 stopniowej pogodzie to za długo. Zejdźcie na ziemię...

Gość masakra..przeciez
no akurat prawda jest,ze polskie dzieci choruja duzo wiecej niz brytyjskie czy irlandzkie

Gość masakra..przeciez
kasiula odpusc sobie,bo i tak im nie przegadasz..one to z tych co pewnie ubieraja dzieci w 4 wasrtwy ubran i na to welniany koc dziecko bylo juz na dworzu 40min,to godzina dluzej na pewno nie zaszkodzi...

w domu powinno sie utrzymywac temperaturę 21-22 stopnie na dworze jest 22... rzeczywiscie dzeicko przezyje szok :D

Gość na 2013/2014?
jasne, bo ty wyzej wiesz jak czesto choruja dzieci brytyjskie idz zobacz ich wiszace gile po kolana-przez caly rok, idz posłuchaj jak kaszlą przez caly rok ale co tam, lepiej klepac farmazony:O

Jordan.pl A żebyś wiedziała że moje półroczne niemowlę było w sierpniu kąpane w morzu... - I ŻYJE!!

Gość masakra..przeciez
od 8 lat mieszkam w Irlandii,wiec przykro mi,ale nie trafilas...i jakos nie widze tych wiszacych gilow przez caly rok..wrecz przeciwnie..ciagle dzieci kolezanek chore sa,wystarczy,ze mocniej wiatr zawieje ja wychowuje swoje dzieci "po irlandzku" i starszy byl chory raz i to na jelitowke

masakra.. przecież- zgadzam się z Tobą w 100% :)))