Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mariola89k

czy jest tu komornik-potrzebuję porady

Polecane posty

Gość unga boonga
Ja mam alimenty i miałam do czynienia z komornikiem. O co chodzi?

Gość racjaracjaaaaaaaaaaa
nieroby pieprzone tylko na mopsy i alimenty liczą jak dupy dawaly to nie myslały a teraz dzieci by narobiły i żyły za cudze NIEROBY I BASTA

Gość wsiowa babka
Taaa ,bo kobiety się same zapładniają:P Wróć do szkoły i się doucz .

Gość klaaaraaaaaa
alimenty się należą, obojętnie czy kobieta pracuje czy nie, a ty "wez sie szmato za robote" lepiej najpierw pomyśl zanim coś napiszesz

Gość unga boonga
Możesz to zrobić od razu, najlepiej 2/3 dni po upływie terminu wpłaty alimentów. Komornik (zanim weźmie sprawę na siebie) często prosi, żeby zadzwonić do ojca dziecka i nakazać mu wpłaty pieniędzy w ciągu jednego dnia, jeśli odmówi bądź nie wpłaci - rusza cała machina proceduralna.

unga boonga słuchaj bo miałam termin do dzisiaj i pieniądze nie przyszły i już dziś ich nie będzie, a co jeżeli zgłoszę sprawę do komornika a pieniądze przyjdą spóźnione tzn np. zgłaszam sprawę do kornika w środę a pieniądze przychodzą w piątek?

Gość unga boonga
Nic się wtedy nie dzieje, wycofujesz wtedy wniosek i tyle, ew prosisz o ściągnięcie karnych odsetek (zdaje się 15% od alimentów ale to raptem trochę ponad 0.30gr od 100 zł więc.. :D). Ale musisz tak czy siak go poinformować, bo inaczej może obciążyć Cię kosztami z tytułu egzekucji (bo machina ruszyła). Najlepiej zadzwoń do ojca dziecka i zapytaj czy ma zamiar zapłacić i jeśli tak to kiedy.

Gość komornik alimentacyjny
Jeżeli nie stać Pani na dziecko może Pani je oddać do tymczasowej adopcji, w razie potrzeby służę szczegółami

Gość unga boonga
bo to 15% odsetek to w skali roku dodam ;)

oddanie dziecka do adopcji w ogóle nie wchodzi w grę. a do ojca dziecka nie mogę zadzwonić bo nie mam jego aktualnego nr tel

Gość unga boonga
a miałaś takie akcje w przeszłości? Zaczekaj do jutra (wiesz, może jest coś z bankiem, zastój przelewu itd). Jak nie dojdzie, uderzaj w środę do komornika.

Gość ale w tej sytuacji jest tak
komornik najpierw ściągnie koszty komornicze. Próbuj się dogadać z ojcem dziecka, bo jak machina ruszy to żadne z Was może nie mieć wpływu na procedury.

Gość trutudruta
wal murzyna w kakało