Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakas_ja00

proszek do prania

Polecane posty

Gość jakas_ja00

Zastanawiam się czy jak będę prała rzeczy dla malucha to czy muszę to zrobić w proszku typowo "dziecięcym"? Nie wystarczyłby "sensitive"?

Zależy w jakim wieku dziecko. Ja mojej jak skończyła 7-8 miesięcy to zaczęłam prać w naszym zwykłym proszku, ale pewnie wcześniej też by nic nie było. A jak skończyła roczek to nawet poplamione białe bodziaki prałam z dodatkiem wybielacza i nic jej nie było (oczywiście nie lałam tego hektolitry)

Gość jakas_ja00
Chodzi o noworodka

Gość mmmmmmmmiiiiiiiiiimiiiiiiiiiii
Ja dla mojego synka wszystkie ubranka prałam w persilu sensitive i jestem zadowolona mały nie ma żadnych uczuleń ani nic, ma 3 tygodnie i od początku wszystko w tym proszku

Koleżanka pierze w tym samym co swoje i męża od 1 dni życia i nic się maluszkowi nie dzieje, ma 5 tygodni. Ja też ciuszki wyprałam w tym co swoje i narzeczonego piorę, mam nadzieję, że nic mu nie będzie :) po wyprasowaniu nie powinno być problemu raczej.

Koleżanka pierze w tym samym co swoje i męża od 1 dni życia i nic się maluszkowi nie dzieje, ma 5 tygodni. Ja też ciuszki wyprałam w tym co swoje i narzeczonego piorę, mam nadzieję, że nic mu nie będzie :) po wyprasowaniu nie powinno być problemu raczej.

Gość jakas_ja00
Dziękuję za odpowiedzi:) Zobaczymy jak to będzie za jakiś miesiąc:D

Gość zonaKraka
Zobacz po prostu jak reaguje... ja próbowałam kilka razy prać w normalnym proszku albo choćby nie prasować- ale nic z tego, dalej wszystko, łącznie z pościelą i ręcznikami jest prane w jego proszku i prasowane... taki typ mi się trafił, ma 1,5 r. i dalej tak trzeba. Za to jego kuzynka ma teraz pół roku i od jakiegoś czasu rzeczy prane w zwykłym proszku i jest ok.

Gość Majowa*Mama
Ja zadałam podobne pytanie na tym forum. Osobiście prałam małej do tej pory w Loveli (płyn lub proszek), ale teraz kończy 4 miesiące i przechodzę na zwykły proszek. Zobaczymy jak będzie :) Ale niektóre mamy pisały mi, ze prały od razu w zwykłym proszku, niektóre do skończenia 5-6 m-cy tylko w Loveli, różnie.