Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to ułożyć

nie umiem być dobrym ojczyem

Polecane posty

Gość jak to ułożyć

nie umiem być dobrym ojcem dla nei swojego dziecka. Nie adoptowałem go, mam swoje dziecko w wieku dziecka mojej żony i każdą chwilę, kiedy go przy mnie nie ma, czuję jak bym marnował czas z dzieckiem mojej żony, nie umiem jakoś się przekonac kiedy trzymam na kolanach dziecko żony, czuję że moje w tym czasie też by chciało u mnie siedzieć, ciągnie mnie do własnego dziecka i poprzedniego życia z pierwszą żoną, może powineinem odejśc, póki jeszcze dziecko jest małe (poszło do szkoły), to dziecko żony przywiązuje się do mnie,ale ja nie umiem odwzajemnić uczucia, którym zaczyna mnie obdarzać, a do tego brakuje mi swojego synka, a żona najchetniej widziałaby mnie tylko ze swoim synem, denerwuje mnie to i nie wiem czy to wytrzymam... te kąpiele, spacery, czytanie bajek, wszystko mnie przerasta... Boli mnie, że żona chętnie widziałaby mnie tylko ze swoim dzieckiem, krytykuje moje podejście do własnego dziecka i narzeka, że zbyt dużo czasu spędza z nami, ale ja nie czuję więzi z jej dzieckiem i brakuje mi mojego stad każdą wolną chwilę, staram się spędzać wspólnie z moim synem, tak aby poczuł, że jest dla mnie wazny w życiu, co robić, trudne to jest i wiem że dla mojej żony ten problem będzie narastał, niechęć rosła, bo niby cierpiec na tym bedzie jej dziecko, którego nie kocham i nigdy nie pokocham, nie mam tej umiejętności niestety...

Gość pseudo nim
szczera rozmowa, nie musisz go kochać jak syna, możesz pokochać go jak przyjaciela. zaakceptuj swoje uczucia i niech żona nie wymaga niemożliwego. bo go znienawidzisz a możesz go lubić i mieć dobre układy . szczerosc zalecam. inaczej nic dobrego nie wroze