Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eald_Syhter

Fakt legalizacji rozwodów, pod koniec XIX wieku to pierwszy objaw

Polecane posty

Wielkiej degeneracji, w jaką popadł współczesny świat, Jako, że rozwody są wbrew Ewangelii, czyli uniwersalnemu prawu . . .

Gość amallasunta
co ty pierdolisz- no jasne wedlug Kk jak mąz pije bije gwałci maltretuje zone i d zieci to nie jest powod do rozwodu-zona powinna czekac az maz zabije ja lub dzieci

Ale bzdura :-o W ST pisano już o rozwodach. O rozwód mogła się nawet starać kobieta, jeśli mężczyzna nie dał jej tego, co było jasno określone w kontrakcie małżeńskim.

To późniejsza swoboda obyczajów doprowadziła do różnych patologii. A i ja nieprecyzyjnie się wyraziłem. Miałem na myśli, to, że Jeszua powiedział, iż kto się rozwodzi i wstępuje w nowy związek małżeński dopuszcza się cudzołóstwa . . . Ale współcześni ludzie to ciemna masa nie znająca Pisma . . .

Gość amallasunta
wwg ST maz moze poslac zonie list rozwodowy-ale Kk robil i robi wszystko by rozwodow w ogole nie bylo-maltretowanym zonom ksieza mowia -zostan z mezem , modl sie poswiecaj itp

Gość amallasunta
w panstwach katolickich wprowadzanie rozwodow szlo jak po grudzie -Brazylia -1977 , hiszpania -81- wlochy -70 , malta 2011 na filipinach do dzis nie ma rozwodu-bo Kk ma dupie tragedie i cierpienia maltretowanych żon i dzieci

Gość sawsqwq
rozwod jest zawsze porazka, zawsze

Gość amallasunta
dla maltretowanej zony rozwod to chyba wybawienie?

Tak, ale potem Jezus to sprecyzował, mówiąc uczonym w piśmie, iż ten przepis był dany ich ojcom tylko ze względu na "zatwardziałość ich serc" . . .

Gość amallasunta
ale jak mąz pije i bije to chyba baba powinna sie od niego uwolnic niz zeby dzieci jesli sa na to patrzyły i cierpiały?

" 17:46 [zgłoś do usunięcia]amallasunta co ty pie**olisz- no jasne wedlug Kk jak mąz pije bije gwałci maltretuje zone i d zieci to nie jest powod do rozwodu-zona powinna czekac az maz zabije ja lub dzieci" Wtedy taka kobieta może mieć wyłącznie do siebie pretensje, że się na wstępie zadaje z motłochem . . .

Gość sawsqwq
Nie rozumiem ludzi, ktorzy swietuja rozwody. Nie robmy z szamba perfumerii! Rozwod zawsze jest porazka! To jest przyznanie sie do bledu, do tego ze sie zle wybralo partnera, ze sie nie potrafilo wybrac partnera na cale zycie! Swietowanie rozwodow jest absurdem. Swietowac nalezy poklosie dobrych decyzji a nie decyzji zlych!

A jaką masz pewność, ze te słowa mówił Jezus? Ja wiem tylko tyle, że panowie w sukienkach na czele z cesarzem Konstantynem wprowadzili całe mnóstwo zmian do Biblii, podciągając wszystko pod własne potrzeby.

Gość gfh
amallasunta Zamknij się już kretynko bo rzygać się chce takie pierdoły pociskasz. Albo masz tak nasrane w bani albo jesteś opętana przez szatana, że klepiesz o przyzwoleniu na maltretowanie kobiety przez męża. Idź się leczyć albo udaj się do egzorcysty jakiegoś a może woda święcona wystarczy.

Gość kuniochi
same maltretowan e zony mowia ze ksiadz -ktoremu idiotki sie zaliły-zakazał im rozwodu i kazał znosic postepowanie meza

Gość Zuzanna Amelia & 10
18:06 [zgłoś do usunięcia] gfh Zamknij się już kretynko bo rzygać się chce takie pierdoły pociskasz. Albo masz tak nasrane w bani albo jesteś opętana przez szatana, że klepiesz o przyzwoleniu na maltretowanie kobiety przez męża. Idź się leczyć albo udaj się do egzorcysty jakiegoś a może woda święcona wystarczy. O prosze jaka typowa katolicjka wypowiedz pelna milosci do blizniego tak przeciez gloryfikowanej przez kk.

Gość kuniochi
ja nie wierze w anily demony egzosrcyzmy o wode swiacona

Gość gfh
a może nie jestem katoliczka?

Gość Eald_Syher
Czemu wy poruszacie temat KK. Ja patrzę na to od strony arianizmu i Ewangelii, a nie kk

Gość sawsqwq
Damascenka oczywiscie ze twoj rozwod jest porazka, wybralas zlego faceta i musial sie rozwodzic, z czego tu sie cieszyc?

Gość Zuzanna Amelia & 10
18:15 [zgłoś do usunięcia] Eald_Syher Czemu wy poruszacie temat KK. Ja patrzę na to od strony arianizmu i Ewangelii, a nie kk To Ty DKW ?

"Damascenka oczywiscie ze twoj rozwod jest porazka, wybralas zlego faceta i musial sie rozwodzic, z czego tu sie cieszyc?" No tak... Nie rozumiesz, ale bardzo mi z tego powodu wszystko jedno.

Kto napisał ewangelie? Ludzie. Więc i ludzie mogą robić co chcą. Nie ma to jak dać wolną wolę, a później 10 przykazań. Do których to nawet kk się nie stosuje.

Gość kuniochi
miedzy starozytnoscia kiedy to powtala Biblia w wpolczesnoscia to jest przepasc i troche sie zmienilo- np wksiedza kaplanskie jest napisan e-, ktokolwiek zlorzeczy ojcu lub matce winien byc ukarany smiercia,, w panstwach zachodnich tez juz sie nie stosuja kamieniowania kobiet co stracily dziewictwo przed slubem -wiec biblia nie pasuje do wspolczesnosci