Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olalalafesta

Czy możliwa ciąża? + pytanie o infekcję!

Polecane posty

Drogie dziewczyny! Mam pytanie... Staram się nie schizować, bo to zwyczajnie nie zdrowe.. ale chciałam Was zapytać o pewną rzecz. Biorę tabletki Yasminelle od ok. 4 lat, zawsze regularnie, zapomniałam o jednej kiedyś chyba ze trzy lata temu, nigdy więcej mi się to nie zdarzyło.. Chciałam Was zapytać o krwawienie z odstawienia.. Jeśli mój ostatni stosunek miał miejsce 17 maja (pełny stosunek), potem dostałam krwawienie z odstawienia około 30 maja (obfite, normalne) - /choć wcześniej zdarzały mi się skąpe/ i później tak co miesiąc. Krwawienia są normalne, trwają około 4-5 dni. To chyba nie mogę być w ciąży? Wybaczcie mi te głupie pytania. I jeszcze jedno pytanie.. jakoś tydzień temu dostałam infekcji pochwy, białe upławy o konsystencji serowatej, swędzenie, pieczenie. Nie poszłam do ginekologa, kupiłam 7 saszetek Tantum Rosa i przemywałam te okolice. Świąd i ból ustąpił, jedynie co jakiś czas 'tam' zaswędzi. Wczoraj jednak na bieliźnie zaobserwowałam plamkę krwi, dzisiaj po południu też pojawiła się jedna. Czy to wynik właśnie tej infekcji? Proszę o odpowiedź!!

Gość AnielaVIP
Ja też miałam nieregularne i „dziwne krwawienia po odstawieniu tabletek. Myślę że nie jesteś w ciąży, nie panikuj, spokojnie czekaj wszystko się wyreguluje. Jeśli chodzi o swędzenie miejsc intymnych to może to być infekcja. Ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza, pewnie przepisze Ci jakiś antybiotyk i szybciej Ci przejdzie. Na pieczenie i dyskomfort możesz posmarować się provag żelem, zawiera on kwas mlekowy, dlatego świetnie łagodzi podrażnienia i uczucie swędzenia, dodatkowo chroni przed infekcjami, więc po wyleczeniu możesz smarować się nim profilaktycznie. Myślę że jakiś probiotyk doustny lub dopochwowy też by nie zaszkodził, a tylko pomógł. Powodzenia!