Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poiujkl

jak jesc drozdze?

Polecane posty

Gość poiujkl

wlasnie dzisiaj kupilam drozdze i zamierzam je jakos skonsumowac :P tylko nie wiem iletego dac do mleka i jak czesto je jesc, dodam ze chcialabym je zaczac brac ze wzgledu na wlosy, biore witaminy z grupu B, alemysle ze chyba muszeje odstawic bo same drozdzemaja ta witamine i nie chce przedobrzyc, ktos sie orientuje?

Gość drozdzyca
jadlam drozdze piwne - skuteczniejsze niz te piekarskie ale niestety robilam to po operacji, organizm byl oslabiony a ja chcialam sie tym wzmocnic no i poprawic rownoczesnie cere i... dopadla mnie drozdzyca. Moze poszukaj w necie wiecej info - kiedy i jak i czy na pewno warto. Na cere swietnie wplywa siemie lniane - na wlosy, uklad trawienny no i na pewno nie zaszkodzi.

Gość jedzenie_ma_znaczenie
Jak stosować drożdże? Pamiętajmy - drożdży nie wolno spożywać w stanie surowym! Najlepiej przyswajalne są w postaci drożdżowego napoju łyżeczkę drożdży zalewamy wrzącą wodą lub mlekiem, dokładnie rozpuszczamy i pijemy ciepłe. Taki napój spożywamy nie częściej niż dwa razy na dobę. Aby odczuć dobroczynne działanie drożdży wystarczy 25 50 gramów dziennie, najlepiej rano i wieczorem. Jeśli nie będziemy mogli przekonać się do specyficznego smaku napoju drożdżowego możemy stosować zamienniki w postaci tabletek ogólnodostępnych w większości aptek i sklepów zielarskich. Jednak najlepsze są świeże drożdże, a regularne ich spożywanie zapewnić może nam długie życie i dobre zdrowie.