Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dghdj

jaki dobry alkohol dla kobiety?

Polecane posty

Gość dghdj

jade w gosci i siostrze chce kupic jakies alko. zwykle kupujemy sobie jakies winka, martini. chcialabys sprobowac czegos nowego, bo malo sie znam na alkoholach, szukam swojego smaku dopiero. moze bylibyscie w stanie cos zaproponowac. lubie carlo rossi, martini czerwone. generalnie krece sie raczej miedzy slodkimi alkoholami. tak do 30 zl idzie cos kupic dobrego na wiezor do wypicia?

Gość wy kobiety to już nawet
zwykłą berbeluche żłopiecie przecież

ja piję whiskey z colą albo martini. Alkohol jak alkohol, wino juz mi się przepiło, po lampeczce, po lampeczce i... i i chyba juz mi za ciężko od wina...

Gość Chulający kawaler :D
każdy dobry :D

Gość dghdj
juz probje sie czegos wiecej dowiedziec o Waszych typach:) dzieki za pomysly i czekam na wiecej:)

Gość agagaka
przepyszny jest sheridans ale pół litra kosztuje około 50 zł

Gość dghdj
lauca c.-moglabys cos wiecej napisac na temat tego rumu?nie moge znalezc ani ceny, ani jakiegos opisu.

Gość dghdj
agagaka---> dzieki, ale 5 dychtroche duzo, nie jestem za bardzo przy kasie teraz,a wiem z emozna spotkac cos taniego i pysznego, jak czerwone martini ostatanio probowalam;)

no i w tym jest problem , rum regionalnie dostępny na wyspach kanaryjskich ja mam jeszcze 100 ml i dawkuję jak lekarstwo , aromat kwiatów pomarańczy jakiś taki delikatny pomieszany z miodem i tym rumem normalnie z lodem jest odlotowy

Gość dghdj
martini bianco tez dobre, ale chcialabym cos nowego. nie musi byc slodkie, moze byc polslodkie, lub wytrwane jak campari:)

Gość dghdj
laura, a idz mi!:P

Gość simaaa
Bailey's-(irlandzki likier smietanka z whiskey albo Gin .(np Gordons)+tonik i plasterek lemonki.

Bailey's - -jedna butelka dwa wlewki :) a Martini pomarańczowe i oczywiście zimne z cytrynką - limonką

Gość simaaa
ok baileys to na kameralne ploteczki..nie by sie nawalic jak stodola.;) gin to juz konkretny rzut na tasme..zreszta drinki mozna pic slabe..zalezy jak kto woli.chodzi o smak przeciez.

ja bym postawiła na owocowe cydry :) znajdziesz w sieci leclerc albo w piotrze i pawle :) co prawda z prawdziwym cydrem większść z nich ma niewiele wspólnego, ale są niezłe.

Gość Esh
A ja, jesli lubicie slodkie alkohole, polecam Umechu (umeshu) - japonski alkohol sliwkowy przypominajacy smakiem wino. Butelka 0,5 l w granicach 30-50 zl.

Na wieczory w babskim gronie dobrze sprawdza się Żubrówka Biała. Najczęściej pijemy ją z sokami owocowymi i lodem lub limonką.

Na takie chłodne wieczory to może wiśnióweczka? Rozgrzewa i jest pyszna, cena do 30 zł - np soplica wiśniowa. Barmańska wiśniówka za to kosztuje coś koło 10 zł i tez jest bardzo dobra ale słabsza. Bailey's i sheridan's - ok, ale nie da sie tego wypic zbyt dużo - za słodkie. To samo tyczy sie martini bianco - jeśli już to ze spritem i cytryną. Co do rumu - to niestety te dobre kosztują ponad 50 zł, tych tanich po 20 zeta nie da sie pić. Polecam różowe wina np imiglykos - koszt jakies 17 zł a naprawdę dobre.

Gość otisi
polecam paloną żubrówkę -bardzo elegancko i smacznie z lekką wiśniową nutką :)

Gość zapraszamy!!!!!!!
juz dawno wypili jelopie

laura c. Bailey's - -jedna butelka dwa wlewki Tobie chodzi pewnie o Sheridan'a? Nie wiem co lubi twoja siostra... Dobra Whisky albo wodke lub jakis likier...

Gość hhi hi maksio zander fon klaŁn
RUM MALIBU +mleko kokosowe gęste+ miód albo brązowy cukier na ciepło

sheridan? ja go ewentualnie do lodów "jadłam". Jest to tak słodki likier,że po małym kieliszku czy dwóch mozna by zwymiotowac :D to likier tylko do próbowania :)