Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytający facio :>

Jakie środki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Pytający facio :>

Mam taki problem ze sobą stresuję się przed seksem bo pierwszy wspólny sex z nią nie wyszedł i często mi opada wzwód (pierwszy raz też taki był z nią tak się zestresowałem że do pełnego wzwodu było daleko w dodatku byłem mega przemęczony) :/, jak zakładam gumkę to już w ogule mi opada, co prawda próbowaliśmy bez gumki i było OK (skończyłem "na zewnątrz") i zauważyliśmy że bez niej problem w dużej mierze znika, ale ona nie bierze żadnej antykoncepcji a nie chcemy jeszcze dzidziusia, a ja nie chcę więcej ryzykować ani ona. Żeby nie było bez mojej kobiety nie ma problemu ze wzwodem (czy porannym wzwodem), problem się pojawia kiedy mamy się kochać :/ najczęściej w momencie zakładania gumy. Co polecacie za środki antykoncepcji dodam że ona nie chce brać żadnych tabletek, najlepiej coś bez kontaktu z ginekologiem są jakieś inne skuteczne formy niż gumy? Ostatnio natrafiłem na nuvaring ale ona się boi że to nie skuteczne i zajdzie w ciążę, czy to skuteczny środek?

Gość Perw w przelocie XV
Nuvaringu bez wizyty u lekarze nie dostanie. Jest to środek hormonalny, tak jak tabletki tylko, że nie stosuje się go doustnie, a dopochwowo. Nad tabletkami ma tę przewagę, że omija układ pokarmowy. Skuteczność przy prawidłowym stosowaniu-99,7%. Wypróbujcie Unimil Skyn, może masz uczulenie na lateks.

Gość Perw w przelocie XV
Skuteczność porównywalną do prezerwatyw mają tylko środki hormonalne, ewentualnie wkładka, ale ona nie jest polecana kobietom, które nie rodziły. W każdym razie na pewno metody, które mają skuteczność porównywalną z prezerwatywami mają tylko te metody, które dostępne są po konsultacji z lekarzem.

Bez kontaktu z lekarzem?? A co, boi się? To jakaś małolata jest?? Żadnych tabletek. Mamy XXI wiek!!! Co to za podejście?!

Gość Pytający facio
Ona ma 21 ja 29 latek, nie chce tabletek bo twierdzi że mogą z tym być problemy, boi się że nie będzie mogła mieć po nich dzieci, albo wpadnie (chcemy w przyszłości mieć dzieci), nie wiem już jak z nią gadać ja mam ewidentnie jakąś blokadę przy gumach i to niestety raczej psychiczną...

Gość Perw w przelocie XV
A to ona nie wie, że tabletki są skuteczniejsze niż prezerwatywy. A co do trudności z zajściem w ciążę to nie ma żadnych badań potwierdzających taki efekt. Jeśli pojawiają się jakieś kłopoty to zazwyczaj są w pełni odwracalne.

Gość Pytający facio
W ogóle mało wie na temat sexu i kobiecego ciała (np stwierdziła że kobieta w ciąży może mieć okres zdarza się krwawienie ale to nie okres.., albo że stosunek przerywany jak skończę na zewnątrz to dobra metoda antykoncepcji...), nie chce iść do ginekologa bo nie chce się truć pigułami czy one trują organizm?, wiem że jak pogadam z nią to być może przekonam ale nie mam argumentów...

Przykro mi to twierdzić, ale Twoja dziewczyna jest strasznie zacofana. Niech idzie do lekarza. Może ją wreszcie ktoś uświadomi. Założę się, że długo z nią nie pobędziesz.