Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja tego nie.nierozumiem

Nierozumiem czekania z seksem do ślubu, to głupota

Polecane posty

Gość carmencitta
a czy ja pisalam o wyksztalceniu wyzszym? zajecia dodatkowe sa bardzo kodsztowne i tylko ktos bogaty mzoe se poslac 4, 5lub wiecej dzieci na zajecia dodatkowe by nie biedak

Gość buquile
" pomijajac wyksztalcenie -łatwiej wyzywic wtchowac i utrzymac jedynaka niz 3, 5 lub wiecej dzieci no nie?" Rozumując jak ty lepiej wogóle nie miec dzieci, bo 0 dzieci to taniej niż 1.

Gość carmencitta
taniej 1, 2 dzieci niz 10 -chyba to rozumiesz bo KK nie

Gość carmencitta
chyba kazdy znal w szkole kogos zbiedne wielodzienej rodziny -ja znalam i chujowa tam bylo -na wycieczki szkolne nie jezdzili jak byloklasowe wyjscie do kina teatru to oni tez nie

Gość kratkoo
kościół niestety wtrąca się do każdej dziedziny. Rozsądny człowiek ma w nosie, czy kościół popiera 1 czy 5 dzieci- to sprawa indywidualna. Bo to nie kościół będzie potem dziecko utrzymywał. Tak samo z seksem- to my ponosimy odpowiedzialnosc za nasze decysje, nie kościół. Więc uważam, ze KK powinien zajać się tym, czym powinien! Szerzeniem wiary, tłumaczeniem dobra i zła, dbaniem o swoich wiernych- a nie zagladać komuś do łóżka! Czy rozsądny człowiek będzie brał pod uwagę jak się ma kochać, jak zabezpieczać przed ciażą, ile mieć dzieci? Nie sądzę.

Gość carmencitta
kaplani i politycy ciemne pierdolone zjeby nie pomagaja biednym wiledzietnym rodzinom ani samotnym matkomm -ale potepija jedynactwo i kaza produkowac dzieci choc ich gowno obchdzi zczy te dieci beda zyc na ulicy

Gość carmencitta
osoby z biednych wielodzietnych rodzin maja chujowo w szkole -to oczywista aoczywistosc- a KK przeciez nie fundował im wycieczke i wyjsc do kina

Hej buquile :) A temat się toczy- podczytałam, czy za bardzo mnie nie zjechaliście ostatnio ale widzę, że w miarę kultura :)

Gość carmencitta
jest potezne bezrobocie chujowy rynek pracy -ale Kk kaze miec dzieci nawet w skarajnej biedzie

Gość buquile
Ale dla KK życie na Ziemi nie jest wcale celem tylko drogą do tego drugiego. I to gdzie wylądujesz po śmierci nie będzie zalezało co na ziemi jadłes i w co się ubierałeś tylko czy nauczyłeś się kochać.

Gość carmencitta
od 89 roku politycy zlewicy i prawicy pozwajaja ruchac sie klerowi w kakało az im je rozjebało

Gość carmencitta
w prasie sa non stop historie matek wielorodek co prosza o pomoc materialna -raz czytalam ofaceci co mu zona matka 16 dzieci zmarła na cos tam

Gość buquile
Hej Polly84 :) Nie no, po tobie nie będe jeździł, bo cię nie znam. Będę jeździł po jakiejś głupocie jesli takową palniesz :p

buquile: Ale ciężko kochać wszystko i wszystkich wkoło jak się nie ma co jeść i w co ubrać.

Gość carmencitta
wielodzietna biedota zyjaca w obskurnych blokach i kamieniach -to chyba rozowo nie ma?a Kk kaze miec j ak najwiecej dzieci

Tylko wiesz, ze pojęcie palnięcia głupoty może być mocno względne... ;)

Gość carmencitta
jak biedna schorowana wielorodka bedzie blagac gina -religijnego zjeba - by wlozyl jej spirale lub wypysal recepte na srodek anty- ton rzeknie -rodz dallej -jakiss to bedzie

Gość buquile
"Ale ciężko kochać wszystko i wszystkich wkoło jak się nie ma co jeść i w co ubrać." Własnie o to chodzi :) No bo właśnie łatwo jest "kochać" jak mamy dostatek naookoło.

Gość carmencitta
wielorodki raczej nie stac zeby poslac dziecko do dentysty ortodont y logopedy na zajecia dodatkowe obozy wakacyjn e tp- a kaplani i politycy jej kasy nie dadzą

Gość kratkoo
generalnie chodzi o to, zeby byc nieszczęśliwym, nagrodą bedzie życie wieczne :)

buquile: Czyli mamy się nie starać zapewnić sobie jak najlepsze warunki, bo.. hmm.. bieda uszlachetnia? Uczy charakteru? I jeśli na ten moment np. żyję sobie czysto konsumpcyjnie: zarabiam- wydaję na głupoty, przyjemności i nie mam dziecka- moje życie ma gorszą wartość niż np. biedota rozmnażająca się na potęgę i nie myśląca o przyszłości?

Gość carmencitta
wg Kk bieda jest cudowna a skazanie dzieci na nia czyms mądrym-byle ich było jka najwiecej

Gość buquile
"Czyli mamy się nie starać zapewnić sobie jak najlepsze warunki, bo.. hmm.. bieda uszlachetnia?" No przeciez wiesz, ze nie. Oczywiście że mamy się starać i też korzystac z życia. Natomisat, odpuszczając sobie dziecko choćby było mnie na nie stać, (bo będę mieć więcej dla siebie), to nauka egoizmu, nie miłości.

buquile: Czyli jeśli mnie stać i odpuszczam sobie dziecko (no przecież nie dlatego, ze chcę więcej dla siebie..) to egoizm? I każdy POWINIEN mieć dziecko?

Gość buquile
"Czyli jeśli mnie stać i odpuszczam sobie dziecko (no przecież nie dlatego, ze chcę więcej dla siebie..)" No nie znam powodów dla którego sobie je odpuszczasz. Niektóre kobiety mają medyczne ryzyko poronienia.

nie każdy powinien mieć dizeci , bo , nawet nie każdy powninien być w małżeństwie i nie ma w tym niczego złego . Po prostu nie każdy jest do tego powołany i dobrze jest jeśli zdaje sobie z tego sprawę podejmując życiowe decyzje . Ale ... jeśli o ilości twoich dzieci - nie o tym czy je mieć edizesz czy nie - ale o ilości twoich dzieci decyduje przede wszystkim kasa , a konkretnie myślenie ,że " dzieci kosztują " - to tak , to jest egoizm .

Gość carmencitta
im mniej dzeci tym lepsze warunki mozna im zapewnic- nie kazdy jest jak mel gibson superkatolik co 7 dzieci i majatek 850 milionoe dolcow-

Gość carmencitta
wroc- 8 dzieci rozwiodł sie z zona bo poczuł mrowskow gaciach i ma nieslubna córke - on s e nawet kosciol prywatny wybudowal -