Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cojanarobiłam???

skutki zażycia ibuprofenu w 27 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość cojanarobiłam???

jakie są skutki??? wzięlam wczoraj wieczorem 2 tabletki, dziś 1

Gość takumnie
Z Wikipedii: Kategoria B. Badania na zwierzętach nie wskazują na istnienie ryzyka dla płodu, ale nie przeprowadzono badań z grupą kontrolną u ludzi lub badania na zwierzętach wykazały działanie niepożądane na płód, ale badania na grupie kobiet ciężarnych nie potwierdziły istnienia ryzyka dla płodu). W okresie okołoporodowym D. Istnieją dowody na niekorzystne działanie leku na płód, ale w pewnych sytuacjach klinicznych potencjalne korzyści z jego zastosowania przewyższają ryzyko (np. w stanach zagrażających życiu lub chorobach, w których inne, bezpieczne leki nie mogą być zastosowane lub są nieskuteczne). A tak w ogóle to po chol**ę to brałaś? Przecież powinnaś być świadoma, że w ciąży lepiej nie brać leków, których nie przepisał lekarz. Jeszcze 3 tabletek.

Gość cojanarobiłam???
bo mam taki mega ból zęba że wyłam z bólu:( dziś mam wizytę u stomatologa

Gość fhthvgft
w ciazy mazna tylko paracetamol

Gość serenity five
kurcze kobito, trzeba bylo szukac pogotowia stomatologicznego i jechac jak najszybciej zaryzykowalas zdrowie dziecka przez takie cos...szkoda słow:O

Ja też w ciązy brałam ibuprofen, bo miałam koszmarne migreny. Mój syn ma 10 lat i ma się dobrze :) Więc nie przejmuj się tak bardzo. :)

Ja brałam tylko apap bo jest najsłabszy i dziecku nic nie jest na szczęście, nieraz musiałam nie było wyjścia.

Gość strachy na lachy a nikt nie
straszycie tylko tą laskę ale żadna nie napisałam dlaczego nie można brac ibprofenu w 3 trymestrze??? sama jstem bardzo ciekawa.

Gość dendrologiaa
2 wpis od góry yntelygencjo za dyche:O

Gość b.e.a.t.a
Spokojnie, nic sie nie stanie po jednorazowym zazyciu ibuprofenu.

Gość Mamusa50
Nie martw sie ja mialam operacje w ciazy ibuprofen przy tych lekach co ja bralam to pikus ja mialam znieczulenie atybiotyki silne narkotyczne leki przeciw bolowe ketonal dolargan a synus zdrowy ma 5 miesiecy i pieknie sie rozwija

spokojnie, bardziej zaszkodzą maleństwu te nerwy niż ten lek, poza tym jesteś już w 27tc, dzidziuś jest na takie rzeczy najbardziej wrażliwy w pierwszym trymestrze, gdzie tworzą się wszystkie tkanki i narządy