Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokokaszmir

Jak to rozumieć ??

Polecane posty

Gość kokokaszmir

Nie zdałam z jednego przedmiotu i nie zaliczyłam roku szkolnego, powinnam isc do drugiej klasy Liceum. W mojej szkole nie moge powtarzac klasy bo w tym roku 1 klasa liceum nie powstala, najblizsze liceum 20 km dalej. dostalam wiadomosc od kuratorium ze jezeli nie ma klasy to dyrekcja powinna mi umozliwic kontynuowanie nauki. Wiec tu moje pytanie. Moge wystapic o indywidualne nauczanie jesli nie ma klasy? czy jak to rozumiec??

Gość masterowicz111111
pomyśl o swojej mosznie

Gość harsz8
musisz iść do pierwszej klasy tak czy inaczej

Gość kokokaszmir
No to ja wiem że do wyższej juz mnie teraz nie puszcza. ale nie wiem jak to rozumiec?? Moge dostac indywidualne zeby kontynuowac mimo braku klasy w ktorej bym mogla powtarzac rok?

Gość kokokaszmir
nikt nie wie?

Gość idz do dyrekcji
i zapytaj

Gość kokokaszmir
Moglabym niby isc do zaocznego ale tam trzeba miec miec kalendarzowo 18 lat a ja dopiero w 2013 bede miala 18 a to juz bedzie drugi semestr praktycznie :O A w zawodowce jakos sie nie czuje, to nei dla mnie. A teraz jeszcze materiału raczej niewiele przerobione zostalo wiec jeszcze bym mogla zmienic. Pamietam ze byly takie przypadki w mojej szkole ze jeszcze pod koniec wrzesnia sie przenosili.

Gość kokokaszmir
No bo wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu no bo byly i sa osoby z indywidualnym nauczaniem w mojej szkole, a tymbardziej ze ja chodzilam do liceum to powinni mi dac. Ale z drugiej strony nie wiem no bo pod jaka klase bede podlegala?

Gość podpowiadacz
Nie rozumiem...Nie zdałaś egzaminu poprawkowego?

Gość kokokaszmir
No jak bym zdala to bym teraz nie pisala

Gość podpowiadacz
No to idź z tym pismem z kuratorium do dyrektora i zapytaj, jakie widzi rozwiązanie. Może podanie o powtórne przeprowadzenie egzaminu poprawkowego? O ile dobrze pamiętam, żeby mieć nauczanie indywidualne, potrzebne jest orzeczenie z Poradni Psychologiczno - Pedagogicznej o potrzebie takiego nauczania.

Gość kokokaszmir
Ale to był mail wiec dyrektorka sobie co najwyzej dupe nim wytrze 🖐️

Gość podpowiadacz
Wydrukuj i zanieś. Jeśli zlekceważy, poproś kuratorium o pomoc. Gdy byłem kuratorem sądowym, często informacja, że zamierzam skontaktować się z kuratorium wystarczała, żeby jakieś rozwiązanie jednak się znalazło. Acha, skoro jesteś niepełnoletnia, do wyjaśniania sprawy powinni włączyć się twoi przedstawiciele ustawowi, czyli rodzice.

Gość kokokaszmir
To jeszcze jutro napisze do kuratora jaka mam mozliwosc bo dyrektorke to ja dobrze znam 🖐️ a jak nie to bede zmuszona chodzic do zawodowki :O Coz, poki jeszcze materiał jest mało przerobiony to jeszcze moge pisac bo potem to juz bym nie zdazyla przerobic.