Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5464564tttttttttt

Czy ktoś ma może swoje stare prace maturalne z polskiego? Potrzebuję pomocy :(

Polecane posty

Gość 5464564tttttttttt
nie wiem, nie wiem... Gubię się sama w tym wszystkim... Ja czuję że po prostu bez wspracie-nie zrobię niczego. Samotność w problemie zbyt mocno mnie przytłacza... Gdybym miała wsparcie to być może z chęcią bym to pisała... Eeh dobra bo zaczynam się użalać, a dla większości z Was to nie żaden problem a głupota. Zdaję sobie z tego sprawę i rozumiem że to jest tak postrzegane. to po prostu ja mam problem z samą sobą..

Jak cie potem oskarza o plagiat to nie dosc ze bedziesz miec konsekwencje prawne to przypuszczam, ze dopadnie cie jeszcze wiekszy dol. jak ja pisalam magisterke to prace trzeba bylo oddawac na plycie CD i przepuszczal to przez program wylapujacy prace w necie.

Wez jakies porzadne korepetycje i niech korepetytorka pomoze ci w napisaniu. Przynajmniej bedziesz miec satysfakcje ze zrobilas cos wlasnymi silami.

Gość 5464564tttttttttt
thaisse80, tą pracę bym pozmieniała jak tylko by się dało. Ale jak na razie... Dzisiaj dochodzę do wniosku że nici z matury. Znowu depresja... :( Kończę... Bo mam załamkę póki co... Pozdrawiam i dziękuję za rady. Może jutro mi się polepszy..

Oj nie lam sie, musisz po prostu posiedziec i pomyslec. Nie wiem jak teraz wygladaja nowe matury, ale moze poszperaj, poszukaj czegos, jakis temat, ktory cie zainteresuje. Praca i zaangazowane w cos tez daje pozytywny impuls. Jezeli zas bedziesz tylko liczyc na gotowe to nigdy nie uwierzysz w swoe sily i bedziesz tkwic w takim poczuciu beznadziejnosci.

Gość a ja polecam
praca maturalna nie bedzie plagiatem nigdy. Chyba, ze ktos w szkole identyczna prace wyglosi. Ale jesli w dwoch roznych szkolach, miastach to nie. Pracy nie dajemy nikomu do sprawdzenia, praca maturalna nie musi byc napisana nawet w formie wypracowania. Mozna sobie wypunktowac, mozna wcale nie pisac, a obmyslec w glowie i isc na zywiol. Nikt tego nie koduje, nie wrzuca w zaden program antyplagiatowy, bo uczniowie nie maja obowiazku pisac tej pracy. nauczyciele w szkole sprawdzaja tylko bibliografie. Wiadomo, ze z neta sciagnac to nie bardzo nauczyciele znaja te strony i te tematy i to co tam jest. Ale jesli wykorzysta prace napisana przez kogos czy odkupi od innego ucznia czy pozmienia to nie bedzie to plagiat i zadne konsekwencje prawnena 100 % nie beda to nie obrona na studiach hehe

Gość nie lubie takichhhhhaef
ja mam nr 14 moge podrzucic za 5 dyszek ;)

Gość porazkav
mam rozumiec, ze obawiasz sie matury ustnej? skoro nie potrafisz pisac to predzej oblejesz pisemna, a nie ustna. Tam trzeba sie wykazac, napisac czasem naprawde na glupi temat, w kotrym trzeba wykazac sie wiedza. Fragment jest, ale skoro Ty z ogromem ksiazek jakie mozesz miec pod reka, bo to nie trudno zdobyc, ogromem informacji w necie. Swoboda w wyborze tematu, i tak mowisz, ze nie napiszesz. To na bank tej pisemnej tez nie napiszesz. Bo skoro tak latwej rzeczy nie jestes w stanie wykonac. Coz nie kazdy musi miec mature.

Gość tak ja
Ci moge podesłać, mam o holocauście sama ja pisałam, swietna praca oceniona na max i sprawdzona przez nauczycielkę wcześniej. Tylko że na liście z tego co widzę to nie masz takiego tematu, ale wiem że może zgłosic też swój temat, kiedyś tak było przynajmniej u mnie

Gość tak ja
podaj mail to chętnie do Ciebie napiszę :)

Gość ixyyyyyyyyyyy
zaraz, zaraz masz problem z napisaniem pracy w domu, na spokojnie, na ktora masz duzo czasu wiec jak chcesz podejsc do pisemnej? gdzie trzeba napisac wypracowanie w okreslonym czasie? do ktorej trzeba przeczytac lektury? akurat ustna to najmniejszy problem w calej maturze

Gość 5464564tttttttttt
Tak, wiem ze pewnie nie dam rady... Zdcydowalam ze jednak nie podchodze... Szkoda mojego czasu i zdrowia.

Autorko dasz rade,masz duzo czasu, przysiadz, znajdz korepetytora, ktory cie poprowadzi. Zamiast biadolic zrob pierwszy krok i otworz ksiazke, jak ci wpadna do glowy pierwsze wiadomosci zobaczysz, ze nabierzesz ochoty do dalszej nauki a postawiony cel na pewno doda ci skrzydel.

Gość 5464564tttttttttt
Musiałabym najpierw poczytać lektury... tyle tego jest... Kiedy ja mam to zrobić?... Poddałam się, wiem że sobie nie poradzę. Z matematyką na pewno nie więc szkoda zachodu :(

Gość dziekuje kochana moderko
poczytaj streszczenia lektur

Gość tak ja
hej podaj tego maila to Ci podeślę pracę i pomogę :) za darmo

Gość 5464564tttttttttt
Hej, dziękuję... Nie jestem jeszcze zdecydowana, ale mozesz podeslac :) moj e-mail to rzk9292@wp.pl

Gość ixyyyyyyyyyyy
matematyka jest do wyuczenia w rok pisanie wypracowan maturalnych niestety nie, samo przeczytanie lektur nic nie da - trzeba jeszcze wiedziec jak odpowiednio je interpretowac, na co zwrocic uwage w wypracowaniu

Gość 5464564tttttttttt
tak wiem, i dlatego watpie zeby mi sie udalo... :(

Moim zdaniem, osoba która nei potrafi samodzielnie napisać pracy maturalnej, do tego mając dostęp do internetu, absolutnie nie zasługuje na to żeby mieć maturę i jeśli ktoś da Ci swoją pracę do wglądu to znaczy że jest głupi jak but, głupszy nawet od autorki tego tematu

Gość hahahahaaaa
my Ci wyślemy pra e a potem Ty ją sprzedasz komus innemu, poza tym coś kręcisz bo gdybyś chciała przystępować do matury to już we wrześniu składa się deklaracje maturalną, poza tym temat prezentacji wybiera się wcześniej!!!

Gość wez sie ogarnij
nie mow mi ze nie potrafisz napisac o holokauscie temat prosty wystarczy tylko dobrac ksiazki, poczytac w necie na temam przesladowania zydów jak dla mnie niema prostszego tematu

Gość znamysię?.
boże, a naród coraz głupszy. co się dzieje na świecie, że ludzie nawet nowej matury nie umieją zdać? śmiech na sali.

Gość Odezwij się do mnie :) :)
Ale ostrzegam - nie napiszę Ci tej pracy! Mogę pomóc wybrać temat, literaturę, argumenty, lekko pokierować a potem sprawdzić co napisałaś i ewentualnie coś tam poprawić :) Mój e-mail ewelina.baranska@o2.pl

Gość gość
przez takich jak ty spoleczenstwo mamy glupie jak but a niby ludzie wyksztalceni. nie potrafia pisac poprawnie stylistycznie i bezblednie. jeszcze zalapia sie na studia byle jakie, dostana dyplom i rzadza krajem. potem mamy to co mamy. :-O

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie!:) Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281