Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

irysek07

plamienia w cyklu

Polecane posty

Nie mam już pomysłu w czym tkwi problem, gdzie jest przyczyna moich plamień, może Wy spotkałyście się z czymś podobnym? Mam 34 lata, cykle 30-32 dniowe, od lutego praktycznie co miesiąc pojawiają mi się plamienia (krwi jest bardzo mało jest to raczej taki śluz z pasmami krwi lub taka brązowa wydzielina) w trakcie cyklu zazwyczaj są to 10-13dc lub tak jak w obecnym cyklu około 20 dc i trwaja zawyczaj 3 dni, przebadana ginekologicznie jestem, ostatnio u gina jestem co 3 m-ce, usg prawidłowe, hormony w normie, jedyne to mam dysplazje małego stopnia (CIN1) ale jestem pod obserwacją, jakoś lekarz nie może zdaiagnozować przyczyny tych plamień, sama już nie mam pomysłu co zbadać. Aha dodam że w tym obecnym cyklu owulacja była 15dc dzisiaj mam 21 dc i znowu to brudzenie? Może Wy macie jakiś pomysł??

Czy ginekolog znalazł u Ciebie jakąś przyczynę? Morfologie robiłaś, może masz anemie stąd te omdlenia?

dopiero zaczęłam badania wczoraj odebrałam wyniki z krwi i ob na początku podejrzewałam anemie ale wyniki ją wykluczają. Jutro wizyta znowu i zobaczymy co tym razem powiedzą

Gość jadxia
Moja mam miała tak pare dobrych lat temu jej plamienia przeszły w nieregularne miesiączki czasem co tydz, a skończyło się usunięciem macicy niestety...

Gość masz dziwnego gina
skoro masz dysplazję to nei dziwota że masz plamienia plamienia pojawiają się albo przy infekcjach, stanach zapalnych, zaburzeniach hormonalnych albo przy nadżerkach ty masz cina, więc zmiany na szyjce, skoro pojawiają sie nieprawidłowe komórki na powierzchni szyjki macicy to nic dziwnego że możesz mieć plamienia ja także plamię ale dlatego że miałam zabieg na szyjce i tam wbudowało mi się pasmo endometriozy cykle też masz długie i nieregularne więc plamienia mogą być spowodowane zaburzeniami hormonalnymi lub tym cinem kontroluj się co 6 miesiecy, rób kolposkopię i cytologię bo to ważne

Myślisz że to może być przez CIN1? to bardzo malutka zmiana. Kontroluje sie, kolposkopie miałam robiona 2 razy w ostatnich 6 miesiącach.

Gość masz dziwnego gina
no to ok, dobrze że regularnei się badasz