Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agdjptgwgmjdatjgj

Co kupić ? Pomóżcie

Polecane posty

Gość Agdjptgwgmjdatjgj

Witam, mam 17 miesięczna córeczkę i zastanawiam się jaką fajna zabawkę jej kupić, lubi wkładać różne przedmioty w garnuszek np i wyjmować spowrotem wkładać itd. Ma klocki drewniane, dużą lale, misia, książeczki, zestaw filiżanek, cymbałki, piramidkę, autko, konia na biegunach, mnóstwo maskotek, pchacza, szczeniaczka ale szczerze mówiąc średnio interesuje się tymi zabawkami. Chcieliśmy kupić coś czym chętnie by się zajęła. Jest bardzo aktywnym, energicznym dzieckiem. Kiedy siedzi dłużej niż minutę w jednym miejscu można uznać to za sukces;). Może macie jakieś pomysły ? Bardzo proszę o pomoc.

nie kupuj dziecku miliona zabawek to po pierwsze. Po drugie nie tak małemu :/ Im mniej zabawek ma, tym czesciej sie bedzie bawic- tak jak my kiedys. Jak na 17 miesieczne dziecko to ma bardzo duzo :O

I nie siedz z nią w domu tylko na dworze skoro jest tak energiczna. To lepsze od miliona zabawek przeciez :/

Gość Agdjptgwgmjdatjgj
Z opisu wydaje się bardzo dużo ale to wszystko mieści się w jednym pojemniku na zabawki. Niedługo nadejdą święta chcielibyśmy sprawić przyjemność córce.

Gość Agdjptgwgmjdatjgj
Przebywamy bardzo dużo na dworze. Spacerujemy w zasadzie bez wózka, wózek jedzie obok a mała na własnych nogach potrafi przejść ok pół kilometra. Chodzimy na plac zabaw, na podwórku ma piaskownicę. Staramy się zapewnić jej jakąś rozrywkę. W domu jest gorzej, często nudzi się. Najlepiej bawi się przedmiotami typu łyżka i kubek, nakrętki w butelce plastikowej.

ja mysle ze jeden pojemnik na zabawki dla dziecka ktore ma przeszło poltoraroku wystarczy! Jestes matką, to powinnas wiedziec przeciez ze teraz super modni rodzice kupuja dzieciom pelno smieci i te dzieci sie niczym nie potrafia zainteresowac, wlasnie dlatego ze maja full wybór zabawek. I nie szanuja rzeczy, bo maja ich tyle, że jak jedna sie zepsuje to mamusia kupi kolejną. Niczego nie kupuj dziecku. Ma wystarczająco! I nie kiś je jw domu tylko wyjdz na dwor, to najlepsza zabawa..

Gość Agdjptgwgmjdatjgj
Takie puzzle też ma, lubi bawić się nimi. Myślałam o garnuszku z fisher price w związku z tym że nasza malutka lubi wkładać i wyjmować różne przedmioty więc może by jej odpowiadało. Miał ktoś kiedyś tę zabawkę ?

Gość bozaKrowka83
najlepsza zabawka bedzie koszyk ze spinaczami do prania.u mnie robi furrore i nic nie jest w stanie jej zastapic

Gość Agdjptgwgmjdatjgj
Tak jak mówiłam dużo przebywamy na dworze. A zabawki to zbiór prezentów i kilka sami kupiliśmy dla córki. Nie należymy do rodziców nadmiernie rozpieszczających dziecko, ostatnio prezent od nas był na urodzinki w maju i drobny na dzień dziecka. Nie kupujemy bez okazji, po prostu myślimy o mikołaju. Nie jest łatwo kupić trafioną zabawkę, dlatego zastanawiam się nad tym.

Gość Agdjptgwgmjdatjgj
Klamerki też oczywiście są cacy córka bardzo lubi

Gość Puzzle222
garnuszek na klocuszek jest super! Mam go i syn bardzo lubil sie nim bawic w tym wieku. Kupilismy go tez znajomym na prezent i tez bardzo lubi sie dziewczynka tym bawic.

Gość Puzzle222
tylko tak teraz mysle, ze moj syn przestal sie tym bawic tak gdzies w okolicy 2 latek. Jakos wtedy juz go takie zabawki przestaly interesowac. A zaczal sie interesowac autkami, narzedziami, rozkrecaniem. Jak chcesz to kupic dopiero w grudniu, to twoja pociecha bedzie miala juz 20 miesiecy. Nie wiem czy nie bedzie za duza na cos takiego.

Gość Agdjptgwgmjdatjgj
Ktoś ma może fajne pomysły?

Gość Agdjptgwgmjdatjgj
Nie wiem jaki jest przedział wiekowy tej zabawki ? Myślałam także nad pociągiem cyrkowym również z fp nie wiem czy to by się sprawdziło ? Wózek dla lalek wydaje mi się że będzie mało użyty i trafi w kąt.

Gość fatalne risotto
a pilke ma ? Moze rower ? Moja dwulatka na urodziny dostala rower biegowy

Gość fatalne risotto
i jeszcze tak z manualnych rzeczy, zeby siedziala w miejscu to dlugo sie bawila zabawka zrobiona przez mojego tate- sznurek ( lub kabel , musi byyc sztywny ) i kilka kulek ze starego liczydla do nawlekania. Wiem, ze jest cos takiego w sklepach, ale mi nie udalo sie znalezc.

Gość Agdjptgwgmjdatjgj
Piłkę ma, nawet dwie. Rower też, dostała od babci na roczek od drugiej huśtawkę. Może ten pociąg ? Hmm... Ktoś miał dla swojego dziecka ?

Gość Agdjptgwgmjdatjgj
Up up

Gość agoraaa,,, ...,,,
A moze taki zabawkowy odkurzacz?? Ja kupilam go swojej chrzesnicy wlasnie w okolicach tego wieku, i bardzo lubila sie nim bawic. W zestawie sa takie styropianowe kulki do wciagania przez odkurzacz. Moze by sie bawila?

Gość zonaKraka
Mój ma garnuszek na klocuszek tyle że zepsuty, nie gra i nie śpiewa czy co on tam robił, i olewa go zupełnie... miał też podobną zabawkę, też z sorterem, grającą już, i tak samo- brak zainteresowania... Jak lubi wsadzać i wyjmować przedmioty to w domu masz spore pole do popisu, przecież może łyżki do szuflady wkładać, skarpetki do szafy, woreczki z ryżem do pudełka... masę takich przedmiotów znajdziesz. Ja bym poczekała jeszcze. Mój ma 18 mcy i teraz bawi się znikopisem, ale to też dostał, sama mu nie kupuję.

Gość Puzzle222
no moze taki wlasnie odkurzacz bedzie fajny. moj jak sie zblizal do 2 latek to wlasnie taki robil sie coraz bardziej zainteresowany tym co my robimy. I tak ma np. zestaw dzieciecych narzedzi ogrodowych, bo tez chcial kopac, plewic, grabic, kosic, przycinac :-)

Gość Agdjptgwgmjdatjgj
Pomyśle nad tym odkurzaczem mała lubi gdy odkurzamy i zawsze jest obok mnie czy taty kiedy odkurza. Znikopis zapewne kupi jedna z babc bo zawsze pytają co się przyda więc mówię uczciwie co mogą kupić, to nie kosztuje zbyt wiele więc akurat bo nie chcemy wykorzystywać teściów ani rodziców.

Gość Agdjptgwgmjdatjgj
Zawsze zastanawiałam się na czym polega zabawa klockami sensorycznymi ? Co w nich jest, na portalach widzę mnóstwo ogłoszeń z tym rodzajem klocków. A telefon taki w formie 'stacjonarnego' byłby dobra zabawka ? Córka lubi bawić się w halo halo...