Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halinka999

Ryzyko ciąży w trakcie dni bezpłodnych

Polecane posty

Gość halinka999

Witam, mam pewne obawy więc chciałabym opisać swoją sytuację i się doradzić. Otóż w poniedziałek kochałam się z moim chłopakiem w prezerwatywie, jednak byłam dziwnie sucha po chwili i ściągnęliśmy gumkę. Wytarł członek i wszedł we mnie na chwilę, ale nie skończył. Zrezygnowaliśmy już później z 'finału'. Był to mój 22 dzień cyklu, mam regularne 28-29dni, więc były to dni niepłodne. Jednak bardzo się stresuje czy ten chwilowy 'stosunek przerywany' nie mógł doprowadzić do zapłodnienia. Okres powinnam dostać w niedzielę, ale mam łagodniejsze objawy pmsu - rozdrażnienie, nerwowość, płacz i pobolewanie podbrzusza, ale nie mam bólu piersi, co zawsze mi towarzyszy. Teraz nie wiem czy brać jeszcze tabletkę 'po', czy czekać cierpliwie na okres i tylko się niepotrzebnie stresuje.. Proszę o poważne odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaaaoo
jak mozesz byc w ciazy skoro w tobe nie skonczyl?

Gość halinka999
Dlatego właśnie świruje czy w tym preejakulacie mogłyby być jakieś plemniki.. A czemu mam inny pms niż zazwyczaj?:(

Gość bialamasajka
Do zapłodnienia nie dojdzie, nie martw się. Natomiast jeśli chodzi o dni niepłodne, to nie sugeruj się kalendarzykiem. Polecałabym bardziej tester ze śliny (jest wielokrotnego użytku)

Gość halinka999
Dzięki, no nie mam aż takiego zaufania do mojego ciała, ale liczę na to, że były niepłodne. Zainteresuję się tym testerem. Ale chyba dla pewności kupię test ciążowy... Mogę go zrobić niecałe 2 doby po stosunku czy trzeba poczekać?

Gość __oo__
@halinka999 W preejakulacie mogły być plemniki.

Gość halinka999
Wiem, że mogły być. Czekam na okres i staram się tym nie stresować :(