Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzka5390

ubezpieczenie studenta

Polecane posty

Do tej pory bylam zarejestrowana w bezrobociu i w związku z tym posiadalam ubezpieczenie. tearz podjełam prace typu umowa= zlecenie wiec musze wyrejestrowac sie z bezrobocia. i tu pytanie? jesli sie wyrejestruje z bezrobocia to przepadnie mi ubezpieczenie, wiecco zrobic aby miec je znowu? czy z racji tego zejestem studentka jestem ubezpieczona czy nie?

Gość mdhjadfff
na umowę zlecenie trzeba odprowadzać wszystkie składki ZUS (chyba, że jesteś studenetm lub masz inne zatrudnienie)

Gość mdhjadfff
i nie pisz (nie mów) "zarejestrowana w bezrobociu" bo to głupio brzmi, lepiej w urzedzie pracy czy jako bezrobotny

jesli nie jesteś studentem (tzn. do dnia obrony badz do ukończenia 26 roku zycia )to zatrudniajac cie na umowę zlecenie mają obowiązek odprowadzić ci składki zdrowotne i socjalne. Jesli jestes studentem odprowadza uczelnia.

jestem studentką i włąsnie podjęłam prace na umowe zlecenie. Więc jak mam załatwić kwestię ubezpieczenia?

Gość mdhjadfff
jako student masz ubezp. z uczelni

i muszę wybierać na to jakieś dokumentyz uczelni czy wystarczy że posiadam legitymacje studencką?