Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia22***

Pytanie odnośnie ostatniego roku studiow- jestem w trudnej sytuacji

Polecane posty

Gość kasia22***

Witam, bardzo prosze o pomoc. Otoz zaliczylam przedostatni semestr na ostatnim roku studiow, a na poczatku maja urodzilam dziecko. W czerwcu byl egzamin, jednakze napisalam podanie o przesuniecie go na teraz, na wrzesien - wiadomo, bylam zaraz po porodzie. Jednakze nic to nie dalo, wpadlam w depresje poporodowa - kto wie co to za bagno to mnie zrozumie. Pochodzimy z biednych rodzin, narzeczony chodzil do pracy na wakacjach, nie mialam z nikad pomocy, nie moglam sie skupic na nauce,warunkow brak, nie bylam w stanie napisac prace licencjacka, dopiero teraz ocknelam sie z amoku. Biore leki na uspokojenie i przeciwdepresyjne bo od porodu jestem klebkiem nerwow. Jutro mam tenze egzamin i spotkanie w sprawie pracy licencjackiej, ktora trzeba oddac do konca wrzesnia. Jestem na zero w obu przypadkach i ide po porade do dziekanatu, nie chce zeby mnie wywalili. Jak myslicie co ze mna zrobia? Czy powtarzanie ostatniego semestru wchodzi w rachube czy to juz tylko skreslenie z listy studentow i ,,zegnaj"?

Gość nossa bossa kossa
napewno pozwola ci powtarzac sem

Gość kasia22***1111
a czy moge powtarzac jedynie przedmiot z ktorego egzaminu nie zdam teraz? nie spie po nocach z tego wszystkiego

Gość kasia22***1111
dopiero teraz narzeczony wystaral sie o prace w wojsku,bedzie ciezko ale powinnismy dac rade,najbardziej martwie sie tymi studiami, czy musze im pokazywac na uczelni zaswiadczenia od lekarza o depresji?

Gość mikaaaluz
byłam w podobnej sytuacji co ty, też urodziłam dziecko, ale to ono było chore a nie ja itp. u mnie wszystko dawało się załatwić, ale każde moje słowo dokumentowałam papierkami od lekarzy. tylko u mnie wyszło to tak że mam 2 lata w plecy ;/ ale nic nie musiałam płacić...a gdyby nie te papierki to po prostu by mnie oblali i bym musiała zapłacić 4tys za powtórkę roku...więc dobre i to...

Gość kasia22***1111
do mikaaaluz: acha, to jutro pojade na uczelnie bo i tak po dwoje, i najwyzej powiem ze zaswiadczenie od lekarza doniose, a czy moze byc to zaswiadczenie od ginekologa o depresji? jest on tez moim lekarzem rodzinnym i tylko on o tym wie i on mi leki przepisuje,do psychologa zwyczajnie nie mam czasu chodzic, ciezko nawet wygospodarowac czas i opieke do dziecka gdy ide do rodzinnego.

Gość kasia22***1111
a czy skonczylas szkole?

Gość vvvvvvvvfffffff
ja nie oddałam pracy na czas i skreslili mnie z listy studentów. ale zadna tragednia nie była. Musialam od nowego roku ponownie uczeszczac na seminarium i pisac prace, zadnego semestru nie powtarzalam. to bylo w zeszlym roku i juz jestem po obronie. Nie pękaj, dasz rade, fajnie ze masz dzidziusia....

Gość kasia22***1111
acha to pewnie mialas egzaminy zdane, ja wlasnie nie dam rady zdac tego ostatniego i to z najsurowszym profesorem na calej uczelni, wiec u mnie to jeszcze jeden przedmiot do tylu a nie tylko praca... po prostu nie spie po nocach.

Gość kasia22***1111
fajnie ze mam dzidziusia, no ale... ta depresja duzo mi odebrala z macierzynstwa, widze wiecej smutku niz radosci ale powoli sie to zmienia.

Gość olamanolaiw9iw
nie demonizuj, egzamin zdasz prędzej czy pozniej, prace tez. ja mam 29 lat i do teraz nie moge zdecydowac sie na dziecko bo ciagle cos...

Gość mikaaaluz
myślę że od gina wystarczy, bo ich za bardzo nie interesuje co i jak tylko ważne żeby był papier. Ja studia kończę dopiero w przyszłym roku, bo na ostatnim semestrze wzięłam dziekanki 2x (a można tylko 1x) więc wracam od zimowego semestru.