Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyhti8yo

Co Was najbardziej wkurza w mowie/piśmie?

Polecane posty

Gość LaMania
ja nienawidzę jak ktoś mówi o np. firankach ICH wzięli. wezmę ICH wypiorę... grrr!!!

to co wymienili powyżej i ''dźwi'' lub brak polskich znaków. na koNcuuu zamiast na końcu itd. plus. ''eeeee'' zamiast kropki (wkurwiajace na egzaminach wszelkiego rodzaju czy rozm kwalifikacyjnych'' bądź na koncu zdania ''nie'', ''lol'', ''masakra'', ''bez kitu'' i tego typu kwiatki

KaHaHaHa Wszyscy piszą o formach wypowiedzi ustnej Każdemu się zdarzają wpadki "mówieniowe" A ja napiszę o formach pisemnych Tak mnie razi jak ktoś formy osobowe pisze z małej litery:/Dla mnie to jest objawem braku kultury osobistej z małej litery, to również bład:O:O

Gość hjjjkk
Ooo dokładnie. Miałam w liceum nauczycielkę od matematyki, która zawsze mówiła o jakimś zadaniu "No zapraszam, kto GO rozwiąże?" :D Boże, jak mnie tym doprowadzała do szału!!!

albo : ''mówię Tobie..'' a polonistka nagminnie mowiła ''recami'' i '' w cudzysłowiu''

Gość kędy szwędy
Ja nie znosze i mnie drażni jak ktoś mówi: "Zadzwonie ci" i jeszcze, już wymienione - weź ICH

Gość łoj matulu
Perfum i perfuma ubrać buty, bluzkę itd dzisiej, tutej fLustrat i fLustracja bynajmniej zamiast przynajmniej reszty nie pamiętam.

Gość mi tez sie chce
co do bledow pisemnych, bo latwiej je zauwazyc niz te mowione, a jak ktos nie poprawia to dla mnie oznacza nieznajomosc pisowni :o jakis zamiast jakichs :o jak ktos pisze Ci, np. zdanie: ludzie na kafe to ci, ktorych nazywamy forumowiczami. i jak ktos to CI pisze duza litera to szlag mnie trafia :o:o baaaardzo duzo widze tego ostatnio w necie... choc w znaczeniu chodz :o z kad, skond, z kond, noz mi sie w kieszeni otwiera :D o to jeszcze Z TAMTAD (albo Z TAMTOND :o:o) w ogule, wogole, na prawde, napewno :o wlasnie tez te koncowki typu z ta kobietom, albo tym kobieta :o:o:o czasem mysle, ze zyje wsrod tumanow :o

Gość mi tez sie chce
mam kolege, ktory czesto pyta mnie, jak mi dzien minal. i pisze zawsze JAK CI DZIEN MINA? :) :o:o:o pierwszy raz myslalam, ze zgubil litere. ale on zawsze gubi L :o juz probuje sie nie denerwowac :)

Gość mi tez sie chce
jak ktos probuje bluznic i pisze h.u.j zamiast c.h.u.j :)

Gość blububu
W piśmie- błędy ortograficzne, brak interpunkcji, nie stosowanie polskich znaków, stosowanie zapożyczeń i dziwnych miksów typu 'cool', 'thanks', 'hey', wulgaryzmy. W mowie- powtórzenia i przerwy typu 'eeeee', 'yyyyy', 'no i', 'co ja chciałem powiedzieć' i większość rzeczy wymieniona już wcześniej. Gwary się nie czepiam.

Gość o jaki fajny top:)
inteliGIEncja, GIEografia FIEranki laboLAtorium aREobik

Gość mi tez sie chce
skura zamiast skora :o muj a nie moj o matko!!! nadzieji :o

Gość mi tez sie chce
w bulu i nadzieji, tak mi sie przypomnialo :P:P :D

Gość mi tez sie chce
poSpiesz sie (z "si"-nie mam polskich znakow:) ) zamiast z "es"

Gość danfa
pośpiesz się lub pociąg pośpieszny mnie też straszliwie irytują śpiesz się :O kraj analfabetów bo mnóstwo ludzi nie zna ojczystego języka a plotą że znają obce - podczas gdy potrafią się może przedstawić w obcym języku jak co do czego przyjdzie