Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blaiiiirrrr

studia zaoczne

Polecane posty

Gość blaiiiirrrr

witam ;) pytanie kieruje przede wszystkim do studentow zaocznych ;) zaczynam w tym roku nauke w systemie zaocznym ( logistyka ). Myslalam ze zajecia odbywaja sie przewaznie co 2 tyg i to w sobote i niedziele. Wielkie zdziwienie mnie spotkalo kiedy spojrzalam na harmonogram. Otoz zajecia piatek sobota niedziela i to 2 x w miesiacu, czasem nawet 4. Zaczynam teraz prace, mam na wstpie umowione ze tylko 2 x w miesiacu, jednak kiedy przyjda 4x chcialam sie dowiedziec czy wyklady sa obowiazkowe ? Bede zmuszona zrezygnowac z kilku zajec, na studia musze sobie zarobic sama niestety..

Każdy wykładowca inaczej traktuje swoje wykłady, w sensie czy obowiązkowe czy nie. U mnie wykłady nie są obowiązkowe, ale czasami dla draki puszczą listę, gdy jest mało studentów. Studiuję dziennie, ale podobnie jest u zaocznych na mojej uczelni.

Gość blaiiiirrrr
problem w tym zeby do pracy ustalic sobie wlasnie grafik " kiedy moge byc a kiedy nie " jak to sie okazuje w ostatniej chwilii, jak dla mie glupota zajecia w piatek

Gość Opaczność Boska
wiele szkół tak robi, w niektórych są zajęcia czwartek- piątek- sobota - i to jest dopiero szok!

Gość blaiiiirrrr
no nie maja wyobrazni na uczelniach, zaoczne chyba sa po to zeby ludzie mieli szanse pracowac a w takim systemie piatkowym rzadko ktory pracodawca sie zgodzi.. tym bardziej ze ja mieszkam w malym miescie gdzie jest bezrobocie a bede studiowac w Poznaniu, tam z praca latwiej ale juz bym musiala miec mieszkanie a gdzie tu zaplacic za mieszkanie i wyzyc..

Gość WujekSam
Dlatego ja w czasie studiow zaocznych nie znalazlem pracy, bo mialem zajecia od piatku, czasem 3 razy w miesiacu