Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eMama.....

Poranne zawożenie dzieci do żłobka i przedszkola - nie daję rady...

Polecane posty

Gość eMama.....

Jestem zmęczona porannym zawożeniem dzieci do żłobka, przedszkola, po to aby dojechać jeszcze potem do pracy na 8 godzin, mąż odbiera...Chyba lepiej już siedzieć w domu z dwójką dzieci, teraz was rozumiem...

Gość masz na myśli szykowanie
dzieci rano, ubieranie czy samo zawożenie ? bo dla mnie koszmarem było zaprowadzić dziecko do żłobka, obudzić rano, wyszykować żeby zdąrzyć do pracy, teraz moje dziecko chodzi do zerówki a ja obecnie nie pracuje więc żaden problem a do przedszkola mamy blisko, wstaje robie dziecku śniadanie ubieram i uciekamy

Gość pot
zrezygnuj z roboty. Od roboty garb rosnie

Gość niestety ale przedszkola wykor
ja mam 5km w 1 str do przedszkola, na szczescie zlobek mam po drodze a potem 5km wracam do domu do pracy i nie narzekam ale pamietam jak bylo mi ciezko jak jezdzilam do pracy 27km plus 8km do zlobka, mialam jedno dziecko ale szykowanie sie zapakowanie do auta odsniezanie auta wyjazd droga i jeszcze wyszykowanie sie do pracy i zdazenei na czas zajmowalo mi ze 2 godziny makabra :/

Gość rozumiem ciebie
też tak miałam, dzieci 3 i 6 rano najpierw ja się szykowałam, potem śniadanka, pobudka starszego i ubieranie, trochę oddechu i kawa, ubieranie młodszego, najpierw pobudka i codzienny wrzask że nie chce iść, potem kurtki, buty i znoszenie do auta z 3 piętra, najgorzej jak był śnieg to jeszcze odśnieżanie, wyjazd do przedszkola, oczywiście zanoszenie do przedszkola na rękach i płacz, starsze chodziło już do szkoły więc do auta i w inne miejsce, potem do pracy na 8h a w pracy musiałam najpierw odsapnąc i dojść do siebie, żeby funkcjonować, Po pracy powtórka z rozrywki i szybko obiad, bo mąż wracał późno, no i wszystkie prace domowe na mojej głowie. Teraz dzici chodzą już do szkoły i jest lepiej, ale co przeszłam to moje. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.

Gość eMama.....
No to niestety nie jet łatwe, wyszykować, ubrać, zawieźć....

o matko ale wy macie problemy ja do żłobka i pracy mam 20km sama sie budze o4.45 a dziecko o 5.30 daje butle ubieram w samochod i jade a do pracy jezdze na 6.45 nie nazekam:) ciesze sie że mam prace miejsce w żłobku i moje dziecko jest zdrowe:)

Gość serenity five
basiula, moze troche empatii kobieto:O to ze ty sobie dajesz rade male ma znaczenie dla autorki, ktora sobie rady NIE daje...pojelas? A poza tym ty masz jedno dziecko, autorka ma dwojke i DWIE placowki do ogarniecia-zlobek i przedszkole i tez pracuje.... To ze ty jestes jak swietnie zorganizowany robocop to super, tylko daj innym zyc i troche sie poskarżyc i ponarzekac:O

serenity five-pewnie że sobie daje rade czasami mam chwile wieczorem że siadam i rycze pracuje nie 8godzin a 10 w weekendy rowniez jakoś nie nazekam ja nie rozumiem kobiet które ciagle nażekaja te co nażekaja mają za dobrze taka prawda:) powodzenia

Gość Pytajłooo
pcwicz pisanie i ortografie basiula, tepa macioroooo

Gość mAM KRÓLIKA UUUUU
no z dwójka jest ciezko- zwłaszcza w sezonie zimowym, juz nawet nie o to odsniezanie chodzi ale o sprawne ubieranie maluchów tak zeby sie juz ubrany nie zgrzał zanim wyszykujesz drugiego... nie mówiac o matce której sie pot po dupie leje... dasz rade:-D

Gość Obstawiam
Jej jak mnie irytują te lepsze, lepiej zorganizowane i nigdy nie narzekające, no coś jak ta ruda z desperate house wifes :D. Nie mam nic przeciwko takim jak basiula jeżeli faktycznie super daje sobie radę i zachowuje to dla właściwego tematu a nie wywyższać się tu i jeszcze sądzić że za dobrze ma ta co narzeka . Ty basiula masz jednego wypiordka, zrób sobie drugiego to pogadamy.

a ja mam rano czwórkę dzieci do ogarnięcia i nie narzekam - chociaż czasami jak dzwoni budzik to mam ochotę go wyrzucić przez okno. :) ale dobra organizacja to podstawa.