Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Silvia93

jak zaradzić?

Polecane posty

Zawsze gdy chodze w szpilkach po max godz zaczyna strasznie boleć mnie duży palec u nogi, czy jest jakiś sposób by temu zaradzić? jakieś wkładki czy coś w tym stylu? może któraś z was miała ten problem i jakoś sobie z tym poradziła...

Dodam jeszcze, że mam zaledwie 163 cm wzrostu, więc przydałoby mi się kilka dodatkowych cm..

Gość xx123xx
ja mam 155cm i się nie przejmuję ;) a gdzie dokładnie Cię boli?

dokładnie dookoła paznokcia, próbowałam zalepiać go plasterkami ale nic z tego, zero efektów..

Gość xx123xx
ale to może kwestia wyprofilowania butów? tzn. ja osobiście wolę zaokrąglone przody, a nie np. w szpic. Albo za małe buty. Albo wrasta Ci paznokieć od częstego noszenia szpilek, ucisku.

Gość xx123xx
a jakieś zmiany skórne/na płytce paznokcia/wokół paznokcia są? czy po prostu ból?

chyba nic z tych rzeczy, mam malutką stópkę nosze roz 36 a czasem nawet ten jest za luźny, szpilki zakładam tylko od wielkiego dzwonu, więc nie mogą być przyczyną żadnego wrastania.. chyba jestem skazana na egzystowanie w butach na płaskiej podeszwie ;/

Gość xx123xx
może po prostu nie jesteś przyzwyczajona? Ja też często nie chodzę w szpilkach i po jakimś czasie bolą mnie palce. Generalnie mam halluksy więc dopiero lipa ;/ chociaż mimo to, najlepiej chodzi mi się gdy mam obcas ok 5cm, czasem w adidasach bolą mnie halluksy! ale lepiej nie męczyć stóp i zachować zdrowie i niewygodne obuwie zakładać jak najrzadziej :)

tak, tak zdrowie przede wszystkim ;) ale chciałabym czasem założyć 12cm szpilki i poczuć się bardziej hot ;p tym bardziej że mam dość masywne nogi a wysoki obcas by je optycznie wyszczuplił..

Gość xx123xx
hmm, nic nie pomogę, dla mnie jedynym ratunkiem są szpilki na platformach, dzięki którym obcas jest jak najmniejszy :D a co do butów, to trzeba szukać z rozsądkiem. czasem warto wydać więcej i większe prawdopodobieństwo, że będą wygodne :) p.s. gdyby to był problem z dopasowaniem, obcieraniem, uciskaniem, itp. to skórzane buty powinny być idealnym rozwiązaniem

Dzięki za rady ;) w sumie nigdy nie żałowałam pieniędzy na buty, ale nie zwracałam uwagi na to z czego są wykonane, teraz chyba zaczne ;)

Gość xx123xx
radzę z własnego doświadczenia bo palce mam delikatne :P ja się przekonałam, że lepiej jednak skórzane - inaczej cierpię okropnie jeśli to nie japonki albo jakieś obuwie sportowe. Generalnie mam fioła na punkcie butów, i mam dużo niewygodnych par z czystej pazerności :D ale jak się dysponuje większą sumą to tylko skórzane! :) nie muszą nawet być jakieś super ekstra modne, jeśli będą wygodne i będziesz się w nich dobrze czuła - to będziesz dobrze wyglądać :) Idę spać, dobrej nocy ;)