Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qeqeqeqeqe

religia w liceum a ślub kościelny

Polecane posty

Gość qeqeqeqeqe

Witam, mamy nie mały problem... Sala zamówiona, termin w Kościele też i wiele innych. Mój narzeczony szukał świadectwa ukończenia liceum, a tam... brak oceny z religii. Chodził w kratkę, kiedyś nie było to obowiązkowe i nie ma oceny. Bardzo nam zależy na Kościelnym ślubie, czy ksiądz ma prawo nam odmówić ślubu tylko dlatego, że mój narzeczony nie chodził w ostaniej klasie w liceum na religię?

Gość qeqeqeqeqe
a tak poważnie? :)

A ksiadz prosil o swiadectwo? Nie slyszalam o tym wczesniej. Mysle, ze najwazniejsze sa sakramenty: Chrzest, Komunia, Bierzmowanie, no i wiadomo, nauki przedmałżeńskie i poradnia.

Gość a powiem
u mnie sie nie pytal wcale o oceny z religii,swiadectwo chrztu na tym napisali tez o berzmowaniu i dziekuje.....

Gość ambrullla
ksiadz ma ochote na twojego narzeczonego

Gość qeqeqeqeqe
Jednym z wymaganych dokumentów jest właśnie świadectwo z ukończenia religii w szkole :/ śmiech...

Gość my wiemy,że jest
ja pierwszy raz o tym słyszę,moim niem sakramenty się liczą a nie ocena z religii

Właściwie nie wiedziałam, że ocena końcowa z religii może być wymagana i jestem pewna, że nie w każdej parafii o nią proszą. Myślę, że najlepiej, gdybyście porozmawiali z księdzem, przecież to tak naprawdę jest błahostka, bo najważniejsze są jednak Sakramenty.