Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po dziurki w nosie

Permanentny oszczus...

Polecane posty

Gość po dziurki w nosie

Dawno już nie byłam tak wkurzona... Próbuje oduczyć córke od pieluch ale ni w ząb nie idzie! Ma prawie 20 miesięcy i z tego co widze to nawet nie jarzy że sika. Krótko po sniadaniu zawsze się załatwia, zajęłam wiec ją AŻ (wiercipieta) na 15min pokazując i czytając książke żeby posiedziała na nocniku. I co, i nic. Wstała, ledwo co zdązyłam się obrócić i patrze że w rajstopach wisi torba z niespodzianką... Łapy mi opadły... Ok przebrałam, 10min nie minęło, patrze rajstopy mokre...Specjalnie zakładam majtki tylko i na to rajstopy a nie spodnie luzne, zeby czuła że ma mokro ale jej to kompletnie nie przeszkadza. Dziwne bo w domu nie jest za cieplo wiec takie mokre rajtki powinny wadzić, mysle ze powinna pokazac ze ma mokro, albo sama próbować je ściągnąć a tu nic, zero reakcji... To nie pierwsze podejscie, próbujemy od lata, gdzie latała całkiem bez pieluchy tylko w koszulce, ale na to teraz za zimno już (przynajmniej tu gdzie mieszkam). Jestem już załamana sytuacją, no ile można... Wszystko zalane a ta zadowolona, smród jak nie wiem nie moge się tego pozbyć.

Gość ło matkooooooo ale ona
ona ma dopiero 20 miesięcy wiec po co ja meczysz ja widzisz ze jeszcze niedojrzała do pożegnania z pielucha?

Gość a wogole k.
daj dziecku spokoj,bo jak ja zrazisz do nocnika to i w wieku 4lat bedzie w majty robic

Gość po dziurki w nosie
tak, tylko ze kazdy sie patrzy jak na debila i teksty "oooo taka duza a pieluchy nosi..." Ona usiądzie na niego ale w ciuchach... I nie jestem tepakiem tak apropo...wole się "wykrzyczeć" tu niż na nią...

Gość lovilovi
jeszcze na dziecko chciałabyć pokrzyczeć? zadziwiające, ogarnij się

Gość po dziurki w nosie
ty chyba nie rozumiesz znaczenia cudzyslowia, sama sie ogarnij... :o

Gość po dziurki w nosie
Liczyłam na jakies porady ale widze że tu na zaden temat nie mozna sie wypowiadac bo zaraz się zleca wszystkowiedzace i opierniczające za nic. Nie umiecie normalnie wyrazić krytyki jak wam sie coś nie podoba???

Gość fannyhany
20 miesiecy? po prostu dziecko nie jest gotowe, daj jej spokój wroc do nocnikowania za pol roku najwczesniej!! inaczej dziecko nerwicy dostanie

Gość moja córka
moja ma 19 miesięcy i wogole nie zaczynam nauki nocnikowania bo uważam ze jest jeszcze na to za mała .Nie obchodzi mnie ze kogoś tam dziecko w wieku 18 miesięcy chodzi już bez pieluszki .. Każde dziecko jest inne i rozwija sie w swoim tępię.

Gość fannyhany
i jeszcze jedno-nikt nie patrzy na twoje dziecko jak na debila!!! jak ty mozesz tak pisac w ogole? debilem dla mnie jestes ty, jaka matka tak napisalaby o swoim dziecku? masz problem z glowa dziewczyno, dziecko ci jeszcze niedoroslo do nocnikowania-ale to akurat w tym wieku normalne ty z to niedoroslas do bycia matka, debilko-mam nadziej, ze ci jest milo:O

Gość po dziurki w nosie
Mówicie ze jednak za wczesnie? To skad takie rozbieżności wiekowe? Jedni za duża drudzy za mała...

Gość ghuhuhuh
jesteś NIENORMALNA!!!! przejmujesz się opinią innych i zmuszasz dzieciaka do czegoś do czego nie jest gotowe na dodatek wyzywając :/

Gość moja córka
a kto ci powiedział ze w tym wieku dziecko już muci zrezygnować z pieluszki?

Gość serenada nocna
Kobieto, to nie twoje dziecko ma problem-to ty masz problem!! Jak mozna tak do dziecka podchodzic? Jak? Schowaj ten nocnik az do wiosny, mala bedzie miala ok 2,5 roku i zalapie ci w dwa dni! Moje dziecko mialo 30 miesiecy jak skonczylysmy z nocnikiem-po tygodniu nie wiedzialam co to pielucha na dzien, po dwóch tygodniach-nie zakladalam pieluchy na noc!Pełny sukces, ale dziecko musi do tego dorosnąc! Ps. tekstu o debilu nie skomentuje bo wyjątkowo zle o tobie swiadczy.

Gość po dziurki w nosie
fannyhany - akurat to było o mnie, w sensie że na mnie sie patrza jak na debila skoro jej pieluchy zakladam... CZYTANIE ZE SROZUMIENIEM SIE KŁANIA....Aha i ja cie nie obrażałam, wiec troche kultury....

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moją córke zaczełam oduczac jak miała 2,5 i załapała szybko,olej opinie innych to twoje dziecko i ono sie liczy a nie gadki głupich bab

Gość fannyhany
To co wazniejsze jest to co ktos powie na twoj temat od komfortu twojego dziecka?Od psychiki dziecka??? co ty nie wiesz, ze niektore jebniete mamusie wmowia ci nawet ze oduczyly pieluch w 6 miesiacu zycia dziecka?Przestan dręczyc swoje dziecko tylko dlatego, ze ktos ci cos powiedzial.

Gość moja córka
daj dziecku spokój z tym nocnikiem bo naprawdę zrazi sie i wtedy dopiero bedziesz miała problem. I patrz na swoje dziecko a nie na inne.

Gość po dziurki w nosie
Wiecie, jak mi mówiły jedna, czy dwie osoby - olałam ale przy następnych kilku zwątpiłam...

Gość fannyhany
szkoda, ze tak cie interesuja tylko inni ludzie i ich slowa a na sygnalay dawane przez dziecko jestes slepa i głucha-pogratulowac podejscia

Gość LaMania
mój synek am dwa latka, miałam jedno czy dwa podejścia do odpieluchowywania ale zauważyłam, że dla niego za wcześnie i przestałam. nic na siłę. dziecko samo musi dojrzeć do wszystkiego.

Gość hmmmmmm ????
Permanentny oszczus ?????jak ty możesz wogole tak pisać na własne dziecko.... jeszcze 20 miesięczne!!!

Z tego co słyszę to z tym nocnikiem bywa różnie. Niektóre dzieci łapią szybko i mając 1,5 roku ładnie robią siku na nocnik, za to mając 2 lata znowu powrót do pieluchy bo walą kupę perfidnie w majty. Myślę że musisz poczekać jeszcze, nie ma pośpiechu. Mój syn ma prawie 2 lata i też nie woła i mokre majtki mu nie przeszkadzają. Robimy próby sukcesywnie, ręczniki porozkładane mam w całym domu tam gdzie się bawi, na nocnik usiądzie a siku w majty zrobi i już. Starsze pokolenie też mi mówi że taki duży chłopak a jeszcze z pieluchą chodzi. Olewam to bo oni mają kiepską pamięć. Kiedyś mi mówili że dziecko do roku w beciku się trzymało, a później że dziecko jak ma 10 mies to już powinno biegać. Zeznania im się plączą.

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wiesz c moja córka ma juz 6 lat i nie raz słysze ze inne dzieci juz to czy tamto potrafia albo ze za bardzo sie rozczulam nad córka,ale ja mam to gdzies bo ja znam moje dziecko najlepiej, wychowuje ja tak jak ja chce4i opinie innych mi lataja

Gość Truskawkowa mama...
No co wy dziewczyny.... Dziecko od ok. 18 m.c. życia uczy się kontrolować oddawanie stolca, na siusianie przyjdzie czas nieco później. To zdecydowanie odpowiedni czas na odzwyczajanie od moczenia się :) Autorko spokojnie. Dużo cierpliwości ci życzę. Ja uczyłam swoją córeczkę w ten sposób, że jej tłumaczyłam. Nocniczek stał centralnie w pokoju i siadły na nim misie, lale, mamusia, tatuś :) taka zabawa, zeby zachęcić dzieciaczka. Kiedy ja szłam za potrzebą na toaletę brałam ze sobą córeczkę i nocnik i obie siedziałyśmy. Zawsze słyszała strumień sikania (mojego) czy plum :D Czasem zaglądała zdziwiona. Zupełnie naturalnie. I nie ma reguły co do czasu. Czasem dziecku wystarczy weekend żeby załapać o co chodzi, a czasem miesiąc. U nas w sumie "trening czystości" trwał ok. 1-1,5 miesiąca z kupką i siusianiem. I najważniejsze - nie karcić dziecko za zmoczenie się, ale nagradzać za korzystanie z nocnika.

Gość Piekny poczatek jesieni
tak tak, do wszystkiego musi dziecko samo dojsc, dajcie spokoj, potem norma sa 3,4 latki sikajace w majtki zenada. Dlaczego nasze matki juz w wieku 1 roczku potrafily swoje dzieciaki nauczyc nocnika??? Konsekwencja!!!!! podstawa wszystkiego, nie wierze by 2,3 latek nie kumal o co chodzi z sikaniem

Gość po dziurki w nosie
saint-gobain dzieki za jedną z nielicznych NORMALNYCH wypowiedzi, własnie to glównie starsi ludzie takie teksty serwuja...

Nie przejmuj sie opiniami innych. Mój synek ma 21 m-cy i tez wali w pieluchę. Zachowuje sie zupełnie jak twoja córka. Wie gdzie sie sika ale i tak nawali w innym miejscu. Dodatkowo zupelnie mu to nie przeszkadza ze ma mokro. Nie zamierzam go w najblizszej przyszłości oduczać. Zaczekam pare miesiecy. Ja nie mam jakiegos parcia na odpieluchowanie i zupełnie nie biore do glowy tego typu uwag.

Gość kfukuj
Ja oswajałam dziecko z nocnikiem od ok 14 miesiąca jego życia. Dziecko sadzałam na nocnik, dawałam zabawki, jeśli przypadkiem udało mu się coś zrobić do nocnika to tłumaczenie, pokazywanie, nagradzanie, że to był cacy, że to dobre. Przed ukończeniem 2 lat dziecko samo informowało że chce na nocnik, oczywiście czasami zdarzały się wpadki bo podczas zabawy był zbyt zajęty itd. Za to moja koleżanka twierdziła, ze źle robię, że trzeba poczekac aż samo dziecko dojrzeje do nocnika. Jej dziecko ma 6 lat i dalej robi w pieluchy. W tym roku poszło do zerówki i panie muszą zmieniać pampersy.