Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkijuhy

co zrobic jak zostaje zupka?

Polecane posty

Gość jkijuhy

gotuje synkowi zupki, wkładam w nie duzo serca i czasem zostaje na jedną porcję, moge to jakos w słoiczku zamrozic? zawekowac? bedzie dobre nie zaszkodzi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja wekowałam, ale starałam się zużyć w przeciągu kilku dni. To były jeszcze przeciery jarzynowe,normalne zupki później mroziłam. Głównie jestem z córką sama, więc i tak garnek zupy musze ugotowac, szkoda później wylac, to mrożę :) a jak jest ładny dzień i szkoda czasu na gotowanie,to odmrażam i mam szybki i zdrowy obiad:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jkijuhy
zamrozone ile moze stac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jkijuhy
normalnie wkładam np. do słoiczka i do zamrazarki tak? czy jakos inaczej sie przechowuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Do słoika lepiej nie bo pęknie, lepiej do tych pojemników plastikowych. Wtedy tez łatwiej odmrozisz np. w mikrofali.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mrozic w szkle o nie
nigdy nie zamrażaj w szkle - podstawowe zasady fizyki, chyba że chcesz nakarmić dziecko okruchami szkła. Mrozisz w plastiku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najbezpieczniej jest juz porcje zamrozic pierwszego dnia jak ugotujesz, a nie np po 3 dniach bo ci zostało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ugoruj, ostudź i w plastikowe pojemniki wlej. Małe najlepiej, żeby mieściły jedną porcję zupy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×