Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość receptuuuurka

z innej beczki, jak zabezpieczyć słoik ze sprężynką - help!

Polecane posty

Gość receptuuuurka

kupiłam 10 słoik zamykanych na sprężynkę i z gumką. Gdy się naleje do nich wody, to wszystkie ciekną. Czy miałam pecha i kupiłam badziewie, czy też takie słoiki nie nadają się na przetwory, czy też zabezpiecza się je jakoś dodatkowo, nie wiem, ściereczka pomiędzy słoik a nakrętka ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Trzeba było kupić zwykłe słoiki z zakrętkami a nie te ze sprężynkami i gumkami :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość receptuuuurka
adsadsa - no wlasnie. Chcialam je kupic - bo wiem, ze te zwykle sa najlepsze. Ale poszlam do sklepu, a tam byly tylko takie. NIe mialam czasu, wiec je kupilam - bo balam sie, ze mi sie sliwki zepsują....a teraz wychodzi na to, że i tak sie zepsują i jeszcze dołozyłam kasy na słoiki... ale moze ktoś ma jakiś pomysł ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fannyhany
no zepsuja ci sie na sto procent-jak ciekną to znaczy ze dostaje sie powietrze, bedziesz miala sfermentowane gora po tygodniu szkoda roboty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A śliwki włóż do lodówki. Co chciałaś z nich zrobić? Jeśli powidła to je zrób i gotowe w lodówce przechowuj nim słoików nie znajdziesz :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość receptuuuurka
adsadsa - dokładnie, powidła - śliwkowo - gruszkowe z dodatkiem prażonych płatków migdałowych. Pycha :) Spróbuję schować do lodówki i kupię zwykłe słoiki. Najlepsze jest, że zawsze na zdjęciach w gazetach, czy na blogach to pokazują takie słoiki do przetworów takie ze spręzynką. Marketing :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość receptuuuurka
adsadsa - a nie wiesz, czy pasteryzowane gruszki z cieknącego słoika też można przełożyc do lodówki tymczasowo do czasu zakupu sloikow z nakretkami ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
E bo to tak po domowemu wygląda, nasze babki tak robiły i to się dobrze kojarzy :D Twoje powidła smacznie brzmią :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hmm, nie mam doświadczenia w sprawach wekowania. Ale ja bym zrobiła te powidła i w słoikach (tych co kupiłaś) przechowała je do czasu kupienia zwykłych słoi. Dużo tego robisz? Masz pojemną lodówkę? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość receptuuuurka
tylko 6kg sliwek ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
E to wyjdą ze 3 słoiki po wszystkim, zrób powidła i w lodówce przechowaj, powinno być okey :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×