Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nistokrotka

Czy Wasze dzieci chcą chodzić do przedszkola?

Polecane posty

Gość Nistokrotka

pytam o te, które teraz rozpoczęły pierwszy etap z przedszkolem i które były wcześniej w domu, z mamą. Jest już w miarę, czy od początku dobrze, czy tragicznie itd?? wypowiedzcie sie prosze!!!!

Gość Amelkowa Mama 000
u nas jest średnio...tak jak sie spodziewalam, nie chce jesc, ani spać. Moze z czasem, no ale spedzila ze mna w domu tyle czasu, zam malo ją przygotowalam i moja w tym wina wiec teraz musimy pocierpiec wszyscy.

u nas,o dziwo, od początku wielka miłość do przedszkola. Teraz już jesteśmy na tym etapie, że Nina ściaga kurtkę w szatni, ja pomagam jej przy butach,nawet buziaka nie chce dac i leci do swojej pani, nawet w oknie nie chce mi pomachać:) ale jak po nia przychodzę to zawsze jest radość :)

Moja w tamtym roku chodzila pierwszy rok i było bezproblemowo,teraz zaczela drugi rok przedszkola od sierpnia i o dziwo pojawiły się poranne grymasy,i opór z wstaniem z łozka, bo jeszcze wolala sobie pospac ,niz o 6:30 byc na rownych nogach ,i z 2 tyg sie utrzymywały jej przepedzanie nas gdy pobudka była, ale przywykła i juz jest ok,teraz na pozniejszą godzine czesciej ją wozimy niż jak wczesniej

Gość serenity five
u nas jest super, wielka radocha i zero stresu

u nas się udało i przyęli córkę do przedszkola w wieku 2lata i 1 miesiąć i o dziwo zwiększyli śmy jej liczbę godzin bo nie chce z przedszkola wychodzić :)

Gość LaMania
mój ma dopiero dwa latka co prawda i to żłobek ale uwielbia i wczoraj było marudzenie jak miał wyjść :) bo zajęty zabawą był :)

u nas poza tym to samo,co u Toksycznej- rano ją obudzić to misja niemalże niemożliwa. jak ściągam z niej kołdrę to naciąga ją jeszcze bardziej i mówi "daj mi spokój" :P od zawsze była spiochem, śpi w przedszkolu i o 19 już pada i zasypia w 5 minut :)

Gość Amelkowa Mama 000
no to nieźle u Was dziewczyny

Gość LaMania
ja jestem za posyłaniem dziecka do innych dzieci wcześniej niż w 3 roku życia...

Moja najmlodsza chodzi o 23 spac,nie wczesniej ,wiec poranne pobudki bywały problemowe przez pierwsze dni,teraz juz weszla w rytm.U niej przedszkole jest otwarte od godz 7 do 18, ale nie ma zadnego problemu dziecka zawiesc czy to o 7 czy to o 10,aktualnie przewaznie wozimy ją na pozniejszą godzine niz jak ta najwczesniejszą. Przedszkole bardzo lubi,nie raz nie chce isc bo akurat bawi sie z dziecmi,lecz jak powie sie ze psinki są stesknione bo nikt tak super ich nie piesci jak ona, to juz motorek w tyłku dostaje i ekspresowo ubiera sie do domu

Gość gluck:):)
o 23??? o matko, dla nie to jakis dramat, moje 3-letnie dziecko zasypia o 20.-20.30 sorry, ale dla mnie to nie do przyjecia

gluck:):) ,ona zawsze musi czekac az ja albo mąz z pracy nie przyjdzie, inaczej spac sie nie polozy wczesniej,noi tak bylo ze ktores z nas przychodziło z pracy ,mała dawala buziaka,usciskala,poopowiadala swoje dzienne przezycia, i dopiero kladla sie spać.Wczoraj tak samo,od poludnia bylam w domu,odebralam pchelke z przedszkola, i po kolacji i myciu nijak do łozka wczesniej nie chciala sie polozyc,bo ona na tate chciala czekac,dopiero gdy mąż przyjechal,wtedy swoj rytuał odbebnila z przywitaniem i poszła spac

Gość u mnie podobnie
U mnie niemal identycznie jak u Toksycznej, ranne wstawanie to koszmar,chodzi o 22 spac,pozniej jak do przedszkola wchodzi jest w miare, choc bywa nieraz ze nie chce wyjsc z auta,odebrac pozniej tez mi ciezko,bo jak sie zabawi to wyjsc nie chce

Gość moj 3 latek prawie
nie chce rano wstaje w miare ok lub normalnie wstaje ale ubrac go w sweter niemowiac o kurtce to koszmar w krotkim rekawku by biegal;) ale ja tu rzadze i ubieram na sile ryk przechodzi wie ze nie ma zmiluj sie z przedszkola wyciagnac nie moge usmiechniety radosny

Gość magulina kulinariowa
toksyczna jak ma na imie twoja mala?

Gość ciezko jest z nim
to jest zgroza,rano wstac nie chce to na sile ubieram, w przedskzolu rozebrac sie nie da, pod drzwiami wyje,pani go musi osobiscie do klasy zaprowadzac bo ze mną wariacje odstawia, gdy mąz go 2 razy zawiozl to byl grzeczny jak aniolek

Gość 0908987
potrafi byc ciezko,ale jest coraz lepiej

Najmłodsza Pani Toksycznej nazywa się Nadia,pospolite imie,ale lepsze takie,niż jakby po mamci nosiła :p

Gość izaaabellla
nadja.... beee... ale okropne imię.