Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paluszanka

ruchy, pomózcie..

Polecane posty

Gość Paluszanka

Drogie Panie, jestem w 28 tyg ciazy... czytam duzo o ciązy, ale mam problem, nie wiem jak liczyc ruchy dziecka..na czym to polega?? Czy któras z Was miała podczas 7 miesiaca problemy z zawrotami głowy??

Gość Paluszanka
up up.. pomozecie?

Gość Scf
A po co liczyć ruchy dziecka ?

no ale rusza się mało czy dużo. Ja jestem w 25 tyg ciązy i mój fika za każdym razem jak coś zjem i jak się położę. Do tego nocki mam z głowy bo wtedy imprezuje w najlepsze:)

Gość różnie o ruchach piszą
ale jesli lekarz ci nie kazał liczyć, to nie ma takiej potrzeby. Ogólnie spotkałam sie kilkoma wersjami liczenia: 10 na godzinę (w czasie, gdy dziecko nie spi), albo 10 lub 20 dziennie. Ale zwykle liczy się na samej końcówce, jeśli wogóle lekarz każe, ja nie musiałam. Więc nie stresuj sie tym. A zawroty głowy bywają, zmierz ciśnienie, bo zbyt wysokie jest niebezpieczne. A tak, to ogólna rewolucja w organiźmie, więcej krwi, uściśki przez dziecko itd, więc zawroty się zdarzają. Dużo zdrówka życzę :)

Gość Paluszanka
własnie lekarz mi nie kazał liczyc ruchów, ale kazdy mnie pyta czy licze i w ogóle wiec zaczełam sie martwic ze jet to niezbędne.. Mała na ogól jest ruchliwa, zawsze przed 22 szaleje jak głupia:) Jeżeli poleze przez dłuzszy czas nie zmieniajac pozycji to malutka kopie specjalnie zebym sie przekręciła:) różnie o ruchach piszą-dzięki za pomoc:)