Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natkaa0

boli mnie zab po leczeniu kanalowym!!!! :((((

Polecane posty

Gość natkaa0

leczenie kanalowe jednego zeba mialam rok temu..i wlasnie po roku zaczelam od kilku dni odczuwac silny bol przy jedzeniu nie tylko cieplych i zimnych potraw ale w ogle przy jedzeniu czegokolwiek. boli mocno ale za chwile przechodzi i po minucie juz jest ok.. nie wiem czy to normalne bo leczenie kanalowe mialam pierwszy raz w zyciu, wiec moze sa takie objawy..albo cos nie tak zostalo zrobione..w co watpie, bo bylam zapewniana ze bedzie wszysko ok i ze wszysto zostalo usuniete... zglosze sie do dentysty jesli conajmniej 2 osoby mi tu powiedza ze to nie jest normalne i ze zadnego bolu nie powinno byc..

Bo nie powinno być żadnego bólu, bo ząb jest martwy. Mnie też pobolewa i dlatego jestem pewna, że lekarz spie... zabieg.

Gość natkaa0
ehh a to partacze

Gość dojrzała babeczka
Niekoniecznie lekarz musiał spieprzyć robotę. Mnie się też to przytrafiło.I to dwa razy. Okazało się, że kanały są w porządku a stan zapalny utworzył się koło wierzchołka korzenia. Raz wystarczył antybiotyk, który skutecznie usunął zapalenie; drugim razem(inny ząb)-konieczne było rozwiercenie samego brzegu zęba, by dostać się do środka dziąsła i wypuścić ropę. W obu przypadkach dentysta nie ruszał zaklejonych kanałów i jest wszystko w porządku (10 lat i 3 lata). Przy okazji dowiedziałam się, że zęby leczone kanałowo mogą pobolewać, np. na zmianę pogody...:D Piszesz, że ból osczuwasz przy jedzeniu(a więc przy nacisku?)-to sugerowałoby właśnie stan zapalny okołowierzchołkowy. Powinnaś więc iść do dentysty, by nie utworzyła się w dziąśle torbiel. :)

Gość jak boli to nie masz
wyjścia, idź do dentysty gdzie jest rentgen, ale zrób zdjęcie rtg osobno i idź do dentysty już ze zdjęciem kanałówka nie powinna boleć, coś może się robić w dziąsłach, w kości szczęki, idź jak najszybciej, leczenie zawsze jest tańsze i szybsze niż późniejsze łatanie dziur po szczerbach, kiedy zęba trzeba było usunąć :(

Gość jak boli to nie masz
albo w pierwszym zdaniu a nie "ale"