Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady_IB

Co do łóżeczka dla noworodka???

Polecane posty

Witajcie, w listopadzie zostanę mamą, jestem na etapie kompletowania wyprawki i mam problem, gdyż nie wiem co powinnam kupić do spania dla malucha. Malutkie dziecko może spać przykryte kołderką? Czy na początku sypia w rożku? A może jakiś kocyk, albo śpiworek? RATUNKU bo zaczynam się gubić.

Na początku najlepiej owijać dziecko, czy to rożkiem, czy to kocykiem, potem to już zależy od dziecka - moja starsza córa spała w śpiworku, bo strasznie się rozkopywała i naciągała kołdrę na głowę, natomiast młodsza śpi pod kołderką (obie córki listopadowe :) ) Kołderkę warto mieć, jak dziecko będzie się rozkopywało, zawsze możesz dokupić śpiworek.

witaj super ja tez rodzila w listoadzie 2009 ja w łóżeczku materacyk nie za twardy na to przescieradełko i kolderka z firmy feretti kołderka cienka gdyz listopad to juz sezon grzewczy poszewki tez maja ladne z feretti poduszkę mielismy ale ała nie spała na poduszeczce gratulacje jeszcze raz na kiedy masz dokładnie termin ????

Hej, dzięki za odpowiedź. Mam termin na 7 listopada, już się nie mogę doczekać! ;) Czyli kupić taką zwykłą małą kołderkę? Bo z tego co czytałam do poduszka na początku nie jest wskazana.

haha ja mialam na 14.11 ale juz 03.11 byla Paulinka tak kołderka taka mniejsza i cienka w miare :) podrawiam

Gość Inacopia
Śpiworek jest tylko na chwilę, kołderka jest bardziej uniwersalna. Jeśli masz miękki rożek to też może służyć jako kołderka

Gość mama 6latki :))
Polecam dla noworodka poduszke klin- mysle, ze jest najlepsza. baldachim- swietna sprawa.. dziecko ma swój swiat, swój azyl- córka uwielbiała baldachim i spała pod nim do 2 lat obijak- nie tyle dla noworodka co dla dsziecka, które sie juz bardziej rusza :) kołderka... na poczatek ja miałam nie rozek tylko bet (luzniejszy i wiekszy niz rozek) potem kołderka albo spiworki jak juz dziecko umiało sie rozkopywac

Mam rożek wyjmowanym wkładem, może na początek wystarczy? Plus ew. jakiś kocyk... przeraża mnie taka DUŻA kołdra dla takiego maluszka.

mama 6latki :)) Baldachim kiepski pomysl tez kupiłam a połozna opierniczyła, że to siedlisko roztoczy i ogólnie syf i zdjełam szybciutko

Gość paw paw
A gdzie kupić małą kołdrę. Na kołdra z Ikei jest napisane ze od 1 roku życia....pozostaje tylko allegro?

Gość paw paw
na kołda z Ikei :D oczywiście miało być napisane na kołdrach

Gość mamasynka8 mcy
ja kupiłam przed porodem i poduszeczkę i kołderkę i pościel i nie użyłam tego jeszcze do dzisisaj. Synek ma 8 m-cy. Na samym początku rewelacja był rożek + ew kocyk zależy od temp. teraz tylko i wyłącznie śpiworki + ew kocyk przynajmniej mam spokojną noc bo wiem ze mały jest nakryty. Także ja kołderki nie polecam ani na początek bo za malutkie jest dzieciątko no a później to juz sama ocenisz. Mój mały sie teraz rozkopuje więc pozostajemy nadal przy śpiworkach:)

bozka2930, a jesteś zadowolona z tej pościeli feretti? Ja właśnie poszukuję i słyszałam jak na razie same dobre opinie na ich temat:)

Gość gość
Ja mam tylko 2 prześcieradła z gumką (La Millou i Lief), 2 ciepłe koce (Samiboo i La Millou), 1 lekki koc (Peekaboo), 2 pieluchy do zawijania - swaddingu (Aden+Anais i Xkko) i kilka pieluch pod głowę (Ikea, Xkko, Ecopi, Motherhood). Materac z memory foam (Traumeland). I to wszytko. Niemowlakowi nic więcej nie trzeba.

Gość do gościa
masz oko do fajnych rzeczy! :) sprawdzilam tych producentow i bardzo mi sie podobaja ich produkty a masz przewijak na lozku?

Gość gość
Dzięki, mnie też się podobały. Przewijaka na łóżku nie mam. Mam na komodzie. Zwykły miękki bez aplikacji (Rotho) i 2 pokrowce (Baby Boum). Czasem kładę na nie jeszcze pieluchę (którąś z tych co używam pod głowę do łóżka).

i jak Wam sie sprawuja te posciele, poduszki itp z ikei? Ja mam Feretti, włoska, dobra firma, którą naprawdę można polecić. Moje dziecko nie poci się nawet w takie upalne dni jak mamy ostatnio.:)

jeśli chodzi o rożki czy też fasolki to tez jak najbardziej polecam! :) takze podczas ciazy dawaly mi duuzy komfort podczas spania:) jesli chodzi o ikee to sma nie wiem slyszalam rozne opinie raz tak raz tak.. wszystkim sienie dogodzi:) jak na razie tez szukam wlasiwej poscieli i jak dotad to stawiam na feretti ale jeszcze troche poczytam opinii zanim sie zdecyduje, chce byc pewna w 100%:)