Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupuję panele

Kurde chyba jestem jakaś ułomna!obliczcie mi m2 ściany

Polecane posty

Gość aaa22
u mnie wychodzi 9,6

Gość jak można nie tyle nie znać
4m x 2,40m =8,80m" - kolejny debil. wynik tego prostego mnożenia to 9,6 osły !!!

Gość mlody92
GLAUBERSKA bhuehuhebuehuehue nadaje ci tytul miszcz matematyki 2 :D huehuehue

Gość kupuję panele
no można, teraz już wiem, ale pisałam, ze miałam jakieś zaćmienie, bo cały wieczór mierzę ściany w domu i obliczam różne długości itp. no i nastąpił kres i pomrocznośc jasna. Poza tym ta ściana , o której mowa nie jest typowym prostokątem , jest to ściana skośna... a zresztą już mniej więcej wiem wszystko

Gość aaa22
przecież to nie jest wysokość tylko długość i szerokość.jakby byla jeszcze wysokosc to by była liczona w m3

Gość a to ściana czy podłoga
że panele kupujesz? Bo nie licz tego że tyle masz metrów to tyle paneli.. tu przytniesz tam przytniesz i odejdzie więc musisz mieć więcej jak to na podłogę

Gość kupuję panele
to jest wysokosć, pzreciez pisałam o ścianie, więc podstawa x wysokość

Gość kupuję panele
:-D :-P

Gość aaa22
moim zdaniem mierzy się długosc sciany i szerokosc a potem się to mnozy.choc "miszczem" nie jestem;] ale sama ostanio malowałam i tez musialam zmierzyć powierzchnię pokoju.

jak ściana jest skośna to zaznacz to tłumoku bo wzór na pole trójkąta jest inny i dwa boki nie wystarczą musisz podać albo 3 boki albo jeden i wysokość opuszczona na ten bok którego wymiar podajesz.

Gość mlody92
dokladnie podwazajac obliczenia GLAUBERSKA 4x2,40=9,60 np 4x2,50 daje nam 10 a 2,50-2,40=0.1 4x0.1=0.4 10-0.4=9,6 albo inaczej 4x2+4x0.4=8+1,6=9,6 9,60

Gość kupuję panele
panele są na ścianę, ale ściana jest ze skosu więc chciałam obliczyć tak, zeby wyszło mi jak najmniej sztuk, ale potem pomyślałam,z ę jednak lepiej wziąc więcej sztuk i obliczyć w prostokącie. Mam nadzieję, ze wystarczy, bo też będe musiała docinać przy tym skosie :-O

Gość ytreerfg
6,40 ale debile

Gość kupuję panele
Tłumoku? wybacz z gburami nie gadam :-O panel ma 50cm x50cm

skoro to trójkąt i wysokośc wynosi 2,4 m a podstawa 4 to masz kupić 4,8 m2 paneli. wpisz sobie w wyszukiwarce pole trójkąta pole prostokąta itd. bo taka niewiedza to dramat !!! idę bo obcowanie z debilami mnie irytuje.

Gość aaa22
spoko-masz racje-mierzenie jednej sciany to pomnozyc szerokosc i wysokosc,jakkolwiek by to nie nazwac... co innego mierzyc powierzchnię pokoju w m2 a co innego powierzchnię sciany,zmierz wszystkie sciany i potem to dodaj,dobranoc:)

Gość kupuję panele
poza tym ściana nie jest trójkątem "tłumoku"

Gość kupuję panele
dobranoc wszystkim :-) dzięki

ludzie opamiętajcie się bo nie dośc że jesteście tak głupi że aż ciężko to pojąc to jeszcze się sprzeczacie z normalnymi którzy wam napisali jak się to liczy. litości debil debila debilem pogania :O na 40 odpowiedzi ponad polowa to debilne bo jak inaczej nazwać kogoś kto nie wie jaki jest wynik mnożenia dwóch liczb. zamiast pisać durnoty wystarczy na kalkulatorze pomnożyć a autorka to już mega debil bo nawet nie zdaje sobie sprawy że pole trójkąta liczy się inaczej niż prostokąta :O DRAMAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kupuję panele
a jak nazwiesz siebie skoro nie umiesz przeczytać 1 zdania ze zrozumieniem, ze ściana to NIE TRÓJKĄT pyskaczu

Gość aaa22
z tego co się orientuję to kaseton na sufit a nie panele na sciany.

jak nazwać pole czegoś co jest skośne jak nie trójkątem :O ? wiesz jak trójkąt wygląda w ogóle ? skoro podajesz jeden boki i drugi i piszesz że to ściana to każdy normalny zakłada że to prostokąt. jeśli później piszesz że jest skośna to każdy normalny zakłada że to trójkąt i np. wykładasz panelami pól ściany. wytłumacz więc co oznacza ściana skośna z dwoma podanymi wymiarami która nie jest trójkątem. takie coś co ma kąt prosty i wygląda jak pół prostokąta to też trójkąt - wytłumaczę jak debilowi ale nie wiem czy pojmiesz :D jak ściana wygląda jak trapez w co wątpię to też możesz to policzyć mając do dyspozycji wzór na pole trójkąta i prostokąta. rozumiem że można nie pamiętać jak policzyć pole walca ale prostokąta czy trójkąta naprawdę dramat.

tak ściana może być trapezem np. na poddaszu. już błysnełaś swoim intelektem więc następnym razem sprawdź jak coś wygląda i dopiero się wypowiadaj.