Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vanilla Sky 25

Czym myć marmurowe parapety ?

Polecane posty

Gość Vanilla Sky 25

Znacie jakieś sposoby ?

Gość jokolop
Poszukaj w necie odpowiednich preparatow, na razie lekko wilgotna szmatka i do dziela ;)

Gość hjmnh gjbnk,m
są specjalne preparaty do marmuru a nawet dobrze myją się i nabłyszczają detergentami do mycia nagrobków (niestety nazwy nie pamiętam) musisz po prostu spytać w sklepie , bo szukać samemu po półkach to masakra , tyle tego jest

Faktycznie- niestety tylko płyn do nagrobków się sprawdza... ładnie nabłyszcza.

Gość Vanilla Sky 25
Zawsze wycierałam je szmatką zamoczoną w wodzie z płynem do naczyń. Ale chciałabym przywrócić im blask jak miały kiedyś (mają już ok 10 lat).O płynie do nagrobków też myślałam,muszę poszukać w sklepach albo przy cmentarzu.

Ja bym normalnie je myła, ale nie używałabym żadnych preparatów na bazie mleczka, ponieważ zostawi smugi.

Gość gość
ja mam w domu klinkierowe parapety zaokienne i myję je płynem do mycia naczyń, lub płynem do okien, bardzo dobrze się myją, nie są kłopotliwe w pielęgnacji. Parapety zaokienne wybrał mąż. Kupił w firmie płytki klinkierowe w firmie http://www.ceramzet.pl/ i zamontował je. Mamy zielone parapety, które idealnie pasują nam do zielonych ram okiennych i do zielonego dachu.

Gość gość
Są różne preparaty przeznaczone do czyszczenia marmuru, sam korzystam wyłącznie z tych, które polecają w www.marwen.com.pl, kupiłem tam swoje marmurowe blaty oraz prarapety i wierzę, że znają się tam na rzeczy.

Gość gość
chyba najlepszej odpowiedzi a raczej an pewno udziela eksperci, osobiscie w tym temacie polecalbym www.marwen.com.pl maja swietne rozwiazania w temacie marmuru

Gość gość
Właśnie od wczoraj mam nowe marmurowe parapety w domu od marmur Dulmeba i swoetnie się preznetuja tez szukalam specjalnych srodkow do parapetow i latwo je znalezc wpisując taka fraze w wyszukwiarke;)

Gość gość
mi teraz znajoma poleciła świetną firmę http://granimex.pl. U nich można kupić chemię do czyszczenia marmuru.

Gość gość
moze po prostu zwroc się do jakiejs firmy, która zajmuej się sprzedaza i produkcja takich parapertow. Osobiście w tym temacie mogę polecic Ci www.marwen.com.pl

Gość Lotka56
A są odpowiednio zaimpregnowane? Bo jeśli tak, nie robi to raczej większej róznicy czym myjesz. Mając taki element dekorcyjny w domu, jak marmur, trzeba o tm pamiętać. Nie zaimpregnowany będzie chłonął absolutnie wszystko, co do niegoużyjesz. W ten sposób są ślady po doniczkach czy chociażby po brudnych łapach kota. Ja swoje zaimpregnowałam, nie musze o to się martwic. Teraz przecieram jedynie wilgotną ściereczką z jakimś zwykłym detergentem i jest wszystko ok. Mogę polecić Ci firmę która fachowo zajmuje się impregnacją, bo nie polecam robić takich rzeczy samemu, jak się nie ma o tym pojęcia. Zajrzyj do http://marmurexbis.com.pl/ , oni jeszcze doradzą Ci i otrzymasz fachową pomoc. Pozdrawiam