Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcaa

Wzdryga sie znaczy nie gotowy?

Polecane posty

Gość Marcaa

Wlasnie probowalam dac marchewke synkowi ktory skonczyl 4 msc i jest na mm. Mial mine jak bym mu wlozyla do ust jakies obrzydlistwo. Wszystko wyplul. Czy to znaczy ze jeszcze nie jest gotowy na pokarm staly?

Gość Pockiprosze
Dawaj mu po troszeczku to jest dla niego nowość moj tez nie lubił na początku :/) kwestia czasu:-)

Gość spotkałam koguta
a czego się spodziewałaś? ze bedzie cisszył się i klaskał? :D przeciez to pierwszy stały pokarm i w dodatku inny smak

mój synek do tej pory pierwsza porcyjkę wypluwa. nawet to co lubi najpierw zostaje wyplute a dopiero druga łyżeczka zostaje pochłonięta ze smakiem. no może z wyjątkiem serka bo serek to po opakowaniu poznaje :-D synek ma już rok i 2 m-ce. daj czas jego kubkom smakowym na rozpoznanie smaku.

Gość Marcaa
Czyli jutro sprobowac jeszcze raz? Nie spodziewalam sie takiej miny :P nie wazne ze ogolnie nic nie zjadl? Probiwac codziennie po troszeczku, tak?

Gość spotkałam koguta
ta, łyżeczka, dwie, daj sie oswoić

próbuj a jak nadal mu nie posmakuje to spróbuj jeszcze raz za jakiś czas. może się też tak zdarzyć ze po prostu marchewka jako marchewka mu nie będzie smakowała. mój synek tak miał. w ogóle do buzi wziąć nie chciał a teraz zjada.

Gość ja podawałam codziennie
czasem robilam przerwy, bo tak mi wszyscy radzili i to trwało prawie 3 miesiące... wkońcu zaczał jeść z apetytem wszystko i nawet z grudkami. Uważam że za wcześnie mu podwałam i po prostu nie byl gotowy a nie że mu nie smakowało. Widocznie nie każde dziecko w wieku 4 miesięcy musi mieć rozszerzoną dietę.

Gość po co?///////////////
Po co rozszerzacie diete tak szybko? Ja w 4 miesiacu wprowadzilam jedynie kaszki, potem deserki a pierwszy obiadek jak dziecko mialo 5, 5 miesiaca-i to tez same warzywka na poczatek-marchew, ziemniak i pietruszka.

Gość ja podawałam codziennie
a czy ja napisalam że podawałam mu od razu obiady??? napisalam o rozszerzaniu diety po 4 miesiącu, czyli wprowadzaniu czegokolwiek innego niż mleko, zaczynałam też od kaszek i próbowałam podawać marchewkę lub jabłuszko ale i tak nie chciał nic, tylko mleko jadł.