Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

exquisite

Czasami sobie myślę...

Polecane posty

... że nie spełniam wymagań dzisiejszego społeczeństwa. Dzisiaj kobieta żeby została uznana za atrakcyjną, musi kipieć seksem, być wręcz wulgarna. A ja? Włosy ciemny blond, jasna skóra, twarz o łagodnych rysach, lubię lekkie, dziewczęce sukienki... Daleko mi do seksbomby. Mogłabym się ubrać w mini i kozaki, ale to się kłóci z tym, co mi się estetycznie podoba. Poza tym uważam, że nie pasuje to do mojej urody po prostu. Wiem, że to wynik zmanipulowania przez media, chciałabym się temu nie poddawać, ale mimowolnie to robię :( Ogólnie się sobie podobam, ale nachodzi mnie pytanie, czy innym też? I wtedy myślę, że nie :( Z jednej strony zdaję sobie sprawę, że najważniejsze podobać się sobie, ale mam wątpliwości, czy w ogóle powinnam się sobie podobać. Moja samoocena jest przez to wszystko co raz niższa. Być dla siebie, czy dla innych? Czasami się czuję gorsza od niektórych dziewczyn nie dlatego, że naprawdę uważam się za brzydszą, tylko dlatego, że są po solarium, mają mocny makijaż, wyzywające ciuchy... Najgorsze jest to, że wcale nie chcę taka być, jak one, a jednak czuję się ze sobą źle. Rozumiecie ten paradoks? Nie chcę tak wyglądać, a jednak czuję się źle, że tak nie wyglądam. Nachodzą mnie nawet myśli, że wszyscy mojemu facetowi mnie współczują i dziwią się, co taki fajny facet robi z taką dziewczyną. Płakać mi się chce jak to piszę.

Gość KOKSUSEKPIK
weź nie rób tu jakieś konspiracji po prostu chcesz wyglądać jak plastik i to ci się podoba ale zapewne facjata ci nie pasuje albo się opalić nie możesz ech jesteś po prostu zakłamana niby chcesz uchodzić za cnotkę nie wydymkę ale chcesz się puszczać jak plastiki bo oto chyba ci chodzi żeby dziady latały za tobą jak za nimi tego im zazdrościsz że są łatwe

mówię tylko o wyglądzie. tu nie chodzi nawet o bycie plastikiem, tylko o taki nachalny seksapil... z jednej strony tego nie chcę, z drugiej wiem, że to uchodzi za atrakcyjne. twarz moja mi się podoba, uważam, że jest ładna, ale nie taka seksowna :( a nie opalam się, bo nie chcę mieć zmarszczek na starość, na maksa się tego boję...