Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekki-niepokój

jak "załatwić" sobie cesarkę?

Polecane posty

Gość lekki-niepokój

Macie jakieś sposoby? Jak u was było? Chodzę "państwowo", więc to może nie być takie łatwe, radzicie zacząć płacić prywatnemu lekarzowi, żeby mi potem to "załatwił"? Lub ile kosztuje prywatnie? I: uprzedzając malkontentów oraz nietolerancyjnych jak i hipokrytów:) - nie interesuje mnie wasza opinia czy powinnam, czy nie, nie o to pytam, więc darujcie sobie:) Dziewczyny, pomożecie?, termin mam na początek marca...

wskazanie medyczne np wzrok, serce itd, zaswiadzcenie od psychiatry o niskim progu bólu, hmm dziecko samo się może ułozyc do cesarki

Gość lekki-niepokój
? nie wierzę, żeby żadna nie kombinowała w tym temacie

Gość mama 6latki :))
Jest bardzo łatwo za darmochę ;) Idziesz do psychiatry i wypisuje Ci skierowanie ze względu na tokofobię (strach przed ciążą/porodem). Ginekolodzy też czasem wypisują ALE ich skierowanie można podważyć (rozpatrywać w większym gronie) a skierowanie od psychiatry jest w 100% niepodważalne :)

mama a u psychiatry kiedy trzeba to załatwic ? ja MAM WIZYTĘ u okulisty za tydzień mam wade wzroku ale się chce zabezpieczyć :d

Gość lekki-niepokój
a psychiatra może być prywatny? i mogę mu tak powiedzieć wprost czy pościemniać?:)

Gość kuneegunda 33
dokladnie psychiatrra albo prywatnie w stolicy to kosztuje ok iartos 8tys, klinika Damian 16tys-tam rodzilam wlasnie pzrez cc bo nie wiedzialam z e mozna isc do psyhiatry, wystarczy powiedziec ,ze popelnisz samobojstwo i musi ci wypisac ytak jak mojej siostrze:)

yy ja bym sie bała z tym samobójstwem , ze później by mi chcieli dziecko odebrac :D No 16 czy 8 tys to sporo :)

psychiatra może być i państwowy :D jak najszybciej to załatw dla świętego spokoju. no i na wszelki wypadek pościemniaj ;P Poudawaj, połacz, potrzęś się, ze tak się boisz, ze Ci się po nocach śni... częstym objawem jest właśnie sen o porodzie, że brzuch tak strasznie boli, budzisz się i rzeczywiście boli - pęcherz bo chcesz siku :D to działa, wtedy na 100% Ci wypisze ;) Co do okulisty... ty też nie jest łatwo... ja miałam cc ze względu na wadę wzroku. mam -8 i okulistka powiedziała, ze dopisze degeneracje siatkówki bo samą wadę mogą podważyć, bo cc się robi od -10 więc na wszelki wypadek mi dopisała tą degeneracje ;)

Gość mała mała mi
Na ostatniej szkole rodzenia położna mówiła, że dzieci po cc są bardzo wrażliwe na ból, trudniej je uspokoić ( nie czuły skurczy macicy, nie przechodzą przez kanał rodny) i są bardziej chorowite (podczas sn płuca dziecka są tak ściśnięte, że same pozbywają się zalegającej wydzieliny - po cc robi się to mechanicznie i nie da się zrobić tego dokładnie; dziecko przechodząc przez kanał rodny styka się z uodparniającą go florą bakteryjną). Decydując się na cc na życzenie pozbawiamy tego własnego dziecka. Co innego z cc z konieczności - tutaj ważniejsze jest życie matki czy dziecka.

mała mała mi bzdur większych nie słyszałam :/ poza wypowiedzią jednej laski na wątku, że jak się uprawia seks w ciąży to dziecko rodzi się zboczone :D w sumie Twoje argumenty można do tego porównać ;P

Gość lekki-niepokój
mała, nie umiesz czytać? nie proszę i nie interesują mnie OPINIE.

Gość lekki-niepokój
dzięki dziewczyny, uderzę do psychika:), najpierw "wybadam" jeszcze moją ginkę...

Mama ja mam +6 z tym, że wade miałam kiedyś +13 ;/ Boję sie, że nie będe widzieć, teraz w ciazy czasami tak mam , że na jedno oko nie widzę wyraźnie. Do lekarza tak czy siak chodze prywatnie i ja mu na pierwszej wizycie prosto z mostu powiedziałam, że tylko cc wchodzi w grę. Co do sn widziałam filmik jak w usg robiony jak to dziecko jest wyciskane , masakra jakaś. Ponadto uważam, że to jest Moje ciało i mam prawo decydować o nim .

Gość lekki-niepokój
a dlaczego nie wyrywasz sobie zęba zgodnie z naturą? bez znieczulenia albo czekasz aż sam wyleci? Na wstępie zaznaczylam, że nie interesują mnie tego typu dyskusje

angel ja nie chcę kłamać, bo pewna nie jestem... ale nie wiem czy przypadkiem do cc wskazaniem nie jest krótkowzroczność a nie dalekowzroczność... sprawdź to, moge być niedoinformowana w tej kwestii, ale coś mi świta, że tak może być...

takakala- to właśnie ona pisała o tych zboczonych dzieciach po seksie w ciąży :DDDDDDDD Nawet jej nie czytajcie i nie wchodźcie z nią w dyskusje bo nie warto

bo zgodnie z naturą nie wyrywa się zębów. Przemyśl jeszcze ten poród, sn to nic strasznego

mama 6latki : ) ) żałosna jesteś wiesz, ty się nie wypowiadaj, 6 lat temu rodziłaś to co możesz o tym wiedzieć juz dawno zapomniałaś

:D wiem więcej od Ciebie, bo w przeciwieństwie do Ciebie już urodziłam ;P

kiedyś brali pod uwage każda wadę wzroku teraz poajwiło się troche artykółów na temat krótkowzroczności, że się odchodzi od cc , ale o dalekowidzach nic nie ma. Dlatego ide do kliniki gdzie byłam kontrolowana od 6 roku zycia oni mnie przebadaja i wsytawia opinię, decyzję podejmuje ginekolog. Ludzie każdy ma prawo do własnego zdania i do własnych wyborów.

Gość lekki-niepokój
pewnie ta takala to stary moherowy beret:)

Gość mała mała mi
Czy gdzieś było napisane, że jesteś taka i owaka skoro chcesz cc na życzenie? Sorry ale ja nic takiego nie napisałam. Ja nikogo nie osądzam - każdy robi jak uważa. Napisałam tylko to co słyszałam na ten temat. To co jest powyżej to słowa położnej a nie moje wymysły. Mama 6 latki - nie musisz mi wierzyć, to nie moja teoria. Porównanie do zabobonu jest z lekka śmieszne...

angel w razie co to pamiętaj o psychiatrze ;) ale myślę, ze jak to klinika gdzie leczysz się od dziecka to CCi z czystej sympatii wypiszą ;)

nie prawda, nie jestem stara. a to moja pierwsza ciąża i nie obrażaj mnie, ja przyszłam ci z dobrego serca poradzić a ty co

Gość cozaidiotki
mała takie głupoty gadasz ze nie chce sie na to patzrec, mam 3 dzieci urodzonych przez cc ( ze wskazań) jakos nie widze żeby bardziej chorowały od tych po sn, z tym uspokojeniem tez nie wierze, moje były spokojne ,duzo spały, nie miały kolek, te po sn w szpitalu darły sie całe dnie i noce, poza tym ciekawa jestem dlaczego wiekszosc położnych i żon lekarzy mają cc????

Gość takakala dupa tra la
Takakala a co Ty możesz wiedzieć jak nie rodziłaś? Autorko kiedyś tu czytałam że dziewczyna załatwiła sobie na kregosłup - bo przecież w ciąży jej nikt nie prześwietli. Poszukaj dobrze objawów i może idź też do neurologa czy chirurga, nie pamiętam skąd ona miała papierek.