Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krystianxp

studia plus praca plus dziecko

Polecane posty

Gość krystianxp

słuchajcie doradzcie co robic w tej sytuacji. od 4 lat mam kontrakt w firmie , po modyfikacji 2 lata temu mam w kontakcie 20 godzin tygoniowo. 2 lata temu moja siostra z mezem zgineli w wypadku samochodowym i osierocili obecnie 8 letnia dziewczyke, ktora ja jako najblizsza rodzina zaadoptowałem .dziecko mieszka ze mna w UK.od wrzesnia rozpoczalem kurs (full time) w college zwiazanym z moja praca i zaczal sie koszmar.pracodawca na wszelkie sposoby stara sie utrudnic mi zycie , niedostosowujac roty do moich mozliwosci pracy.caly czas jest wojna o soboty i niedziele w ktore nie moge pracowac bo nie mam z kim tego dzieciaka zostawic.pracodawca procz mnie w dziale ma ok 10 innych pracownikow pelnoetatowych (bez dzieci i obowiazkow) i co najmniej 5 osob na pol etatu (pracujacych na wieczor) z nikim nie ma problemu z ustaleniem roty tylko z moja osoba...wciaz mnie potrzebuja w weekend !pracodawca jak mi zmienial kontrakt wiedzial ze sam zajmuje sie dzieckiem i moja dyspozycyjnosc jest ograniczona.doradzcie co zrobic ? szukalem opiekunki ale w weekend ponizej 8 funtow nikt z rejestrowych nian nie chce pracować a na takie kwoty nie zwyczjnie nie stac nawet z dofinansowaniem HRC

Gość krystianxp
up

Gość a sprobuj w citizens advice
pogadac na ten temat, jesli jestes wylacznym prawnym opiekunem dziecka do 5 roku zycia pracodawca musi rozwazyc (jesli ma taka mozliwosc) elastyczne godziny pracy

Gość a sprobuj w citizens advice
z tym ze college nie wplywa na to czy pracodawca da Ci elastyczne godziny. Pamietam ze kiedy ja zaczelam College na macierzynskim i jak juz wrocilam do pracy wciaz mialam zajecia w pelnym wymiarze godzin (z tym ze ja pracowalam 40 h tygodniowo) to napisalam list z prosba o zmienione godziny pracy, z tym ze wspomnialam cos o colleg'u i to nie zostalo zaakceptowane. Uzasadnienie bylo takie ze college to moj osobisty problem, nie zwiazany bezposrednio z dobrem dziecka. Po prostu zle sformulowalam list :) Ale nie za bardzo rozumiem czemu zaczales miec problemy od kiedy uczeszczasz do college'u. Wczesniej nie dawali Ci weekendow tylko dopiero teraz kiedy zaczales nauke?