Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roztropna...

buty z membraną goretex - jak rozciągnąć?

Polecane posty

Gość roztropna...

Witam, kupiłam na szybko buty z goretexu - dokładnie ten model: Merrell MOAB GORE -TEX J87577 - link: http://www.fhlider.pl/merrell-moab-gore-tex-j87577-p-1092.html?utm_content=1092&utm_campaign=2012-09&utm_medium=cpc&utm_source=nokaut.pl#nclid=76c34f4b00836fb6b93f63053194ccdc Pudełko poszło w kosz, paragon też, a po dniu użytkowania okazało się, że buty jednak uciskają delikatnie palce. Brakuje dosłownie max. 5mm. Czy da się buty z goretexu jakimś sposobem rozciągnąć?

Gość Buty nie bardzo
ale mozna obciac paznokcie :)

Gość ytueu
daj na kopyto do szewca i będzie gites, rozciągnięcie 1 buta kosztuje 20zł

Gość roztropna...
hmmm... tak właśnie myślałam... pozostaje szewc... a próbował ktoś rozciągnąć buty za pomocą tych magicznych pianek np. salamander?

Gość może będę mogła pomóc
Weź dwa worki foliowe do mrożenia. Nalej do każdego wody i dobrze, porządnie zwiąż. Każdy woreczek z wodą włóż do buta, w miejsce, gdzie uciskają. I buty w workami włóż na 2 dni do zamrażalnika. Ja tak rozciągam szpilki jak cisną w palce. :P Lód rozpiera. Jak woda zamarza w rurach to ciśnienie rozsadza rury.

No to szkoda, że wyrzuciłaś paragon i nie możesz wymienić na większy rozmiar. Generalnie powinno się kupować buty z niewielkim zapasem, żeby uniknąć obtarć jak się je długo nosi. Jak ktoś chce kupować buty, to polecam poradnik. Ekspert Hi-Tec radzi na co zwracać uwagę przy zakupie http://turystyka.interia.pl/gory/poradnik/news/jak-wybrac-buty-turystyczne,1679325,1000084

Gość anje86
Cześć Wszystkim! ja mam ten sam problem. W lutym kupiłam zimowe buty Ecco. Mierzyłam w sklepie chyba z pół godziny. Zakładałam mój rozmiar, ale nie czułam się w nich komfortowo. Stopa mi "latała", więc założyłam rozmiar mniejsze i stwierdziłam, że czuję się w nich o wiele lepiej. Dodatkowo stwierdziłam, że bardzo grubej skarpety nie będę zakładać do nich, bo są na tyle ciepłe (wyłożone wełna i z membraną), że wystarczy mi zwykła, bawełniana skarpetka. Zmierzyłam jeszcze po kilka razy na zmianę oba rozmiary, chodziłam w nich po sklepie i zdecydowałam się na te mniejsze. Kilka razy je założyłam na krótki spacer, bo wiedziałam, że na pewno mnie obetrą (zawsze tak mam z nowymi butami). Obtarły, więc wygoiłam stopy i później je zaczęłam nosić na dłuższe dystanse i było w miarę ok. Zima się skończyła, buty odstawiłam i wczoraj założyłam ponownie..jest masakra. Na obu stopach mam mega pęcherze. Mam wrażenie, że jest gorzej niż wcześniej. Nie wiem co mam robić, "psikanie" sprey'ami nic nie daje, nie wiem czy rozciąganie u Szewca wchodzi w grę, bo boję się, że zniszczę membranę. Zaniosę obuwie do Szewca i zapytam, co można z tym zrobić. Sprzedać, pewnie ich nie sprzedam, bo są używane..napiszę jak czegoś się dowiem. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły, to chętnie się z nimi zapoznam, bo szczerze mówiąc, wołałabym, żeby obyło się bez rozciągania u szewca..Pozdrawiam!

Gość gość
po takim rozciąganiu nie wiem czy buty będą jeszcze w takim samym dobrym stanie technicznym do biegania. New Balance ma dobre buty z Gore Texem do biegania w okresie jesienno zimowym, musisz szukać model W890GX5 na stronce newbalancesklep.pl